Brand in Fataga veroorzaakt veel schade aan natuur

Groene vallei met Palmbomen in het Dorpje Fataga op Gran Canaria

In de middag van zaterdag 16 maart brak een grote brand uit bij Finca Molino del Agua in Fataga. Door de hoge temperaturen op Gran Canaria kon de brand zich snel verspreiden. De brand in Fataga is inmiddels geblust, maar heeft veel schade aangericht aan de Finca en omliggende natuur.

Brand in Fataga – updates

Volgens de Spaanse krant La Provincia brak de brand op zaterdagmiddag rond 15.00 uur uit bij een groepje palmbomen naast het zwembad van Finca Molino del Agua. Toen het vuur zich snel begon te verspreiden werd meteen een evacuatie in gang gezet. Een medewerker vertelt dat er sprake was van vlammen tot wel 50 meter hoog. Het Engelstalige The Canary News meldde dat er verschillende mensen te hulp schoten bij het openen van de dierenverblijven. De grote rookpluim was vanaf verschillende locaties op Gran Canaria te zien.

Op zondagmiddag meldt La Provincia dat de brand in Fataga onder controle is en nu wordt onderzocht hoe de brand kon ontstaan. Het onderzoek naar de oorzaak zal naar verwachting mogelijk nog weken in beslag gaan nemen. In totaal werd ruim 35 hectare verwoest door de brand in Fataga.

Hotel Molino del Agua is grotendeels verwoest en haast niet meer te herkennen. Van het grill restaurant naast het zwembad is haast niets meer over. De Finca staat middenin de vallei van Fataga en is een populaire locatie voor evenementen (feesten, trouwerijen en yoga retreats). Doordat het vuur zich snel verspreidde, is ook een groot deel van de omliggende natuur verwoest.

Het dorpje Fataga ligt op ongeveer 15 minuten rijden van Maspalomas. Het pittoreske dorpje wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht en is vooral bekend vanwege haar prachtige, groene vallei met palmbomen, witte huisjes en Aloë Vera plantages.

Fataga - Gran Canaria

Helaas wordt Gran Canaria vaker getroffen door (bos)branden. Vooral de hoge temperaturen, in combinatie met de droogte, kunnen snel leiden tot gevaarlijke situaties. Pas daarom altijd goed op met open vuur.

Dit artikel zal geüpdatet worden zodra er meer nieuws is over de brand in Fataga.

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maris | Moneyzz.nl
Gast

Eeuwig zonde! Zo een mooi dorpje en niet te vergeten zulke mooie natuur daar!