Caroline (51) gooide het roer om en kocht een boerderij in Frankrijk

Caroline (51) gooide het roer om en kocht een boerderij in Frankrijk

De van origine Haarlemse Caroline vertrok 11 jaar geleden samen met haar man Arthur naar Saint-Germain-de-Confolens. Ze verruilde haar Nederlandse leven als doktersassistente en kocht een boerderij in Frankrijk, die na een grondige verbouwing gebruikt wordt om gasten te ontvangen. Daarnaast runt ze een minicamping en kookt ze 3 x per week voor haar gasten. Benieuwd naar het verhaal achter de emigratie van Caroline? Lees dan snel verder in dit interview!

Vertel, een boerderij in Frankrijk?

“Klopt! Wij hebben destijds een oude boerderij in Frankrijk gekocht en zijn daar een camping en chambres d’hôtes begonnen. Dit was eigenlijk het enige dat we dat we konden. Mijn man Arthur had in Nederland niet meer dat een vloer gelegd en ik ben altijd doktersassistente geweest, dus wat kun je? Juist, een camping haha 😉 Maar, even zonder gekkigheid. Gastvrijheid was en is nooit het probleem bij ons, dus dachten we: waarom ook niet?”

Emigreren Gran Canaria - Caroline (51) gooide het roer om en kocht een boerderij in Frankrijk - Boerderijwoning

Hoe bevalt jullie dat?

“Je hoopt natuurlijk dat het heel goed bevalt, maar de eerste jaren waren vooral heel hard werken. Nu – na 11 jaar – gaat het heel goed zelfs! De balans tussen werken en vrije tijd is goed en ons sociale leven is weer op orde.”

Hoe kwam je erbij om te emigreren?

“Reizen was altijd al een grote hobby van ons. Destijds hebben wij – na een aantal sterfgevallen binnen de familie en sociale kring – besloten om onze reisdromen waar te maken en zijn we voor een jaar gaan reizen. We hebben toen allebei onze banen opgezegd, ons huis verhuurd een jaar gereisd door Azië. Gelukkig hadden we de luxe dat er een oom en tante in Bangkok woonde. Terwijl wij door Azië reisden was dat dus onze  thuisbasis. Dat was wel erg makkelijk en fijn. De familie zien, de was laten doen en weer even die luxe om je heen. Daarna besloten we het roer om te gooien en een boerderij in Frankrijk te kopen.”

Emigreren Gran Canaria - Caroline (51) gooide het roer om en kocht een boerderij in Frankrijk

Hoe was jullie voorbereiding en waar zagen jullie het meeste tegenop?

“We zijn een jaar lang een aantal keer op- en neer naar Frankrijk gereden om huizen te gaan bezichtigen en daarna begonnen met Franse les. Waar we het meeste tegenop zagen was het missen van de familie. En natuurlijk het opnieuw beginnen met een sociaal leven. In Nederland hebben wij veel vrienden en vriendinnen die we al ons hele leven kennen en waar we allerlei activiteiten mee deden.”

Emigreren Gran Canaria - Caroline (51) gooide het roer om en kocht een boerderij in Frankrijk - Omgeving

Zou je ooit nog terug naar Nederland willen?

“Ja, ik zou dolgraag in Nederland oud willen worden. Voornamelijk omdat daar toch onze ECHTE vrienden wonen, de vrienden met een verleden tot je jeugd aan toe.”

Wat is, volgens jou, de grootste uitdaging voor emigranten?

“Jezelf thuis voelen en een (nieuw) sociaal leven opbouwen. Ik heb gemerkt dat als je volwassen bent, je best weer een beste vriendin kunt hebben. Maar toch is het zoooooo anders! En taalbarrière. Ik spreek inmiddels behoorlijk goed Frans, maar het is en blijft niet mijn moedertaal.”

Emigreren Gran Canaria - Caroline (51) gooide het roer om en kocht een boerderij in Frankrijk - Dorp

Wat wil je graag meegeven aan emigranten in spé?

“Pak de uitdaging aan, want je leert zo ontzettend veel. Je leert over jezelf én je leert je familie en vrienden veel beter kennen. Als ze op visite komen zijn ze er langer en het is veel leuker dan in Nederland!”  

Meer weten over Caroline en haar boerderij in Frankrijk? Neem dan gerust eens een kijkje op haar website

Ook interessant:
♥ emigreren als 40 plusser
♥ emigratieverhaal Sabine in Colombia
♥ emigreren in 4 stappenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.