Verplichte Corona test voor Gran Canaria: hoe & wat

Verplichte Corona test voor Gran Canaria

Wie behoefte heeft aan een flinke dosis vitamine Gran Canaria moet nu rekening houden met extra voorbereidingen voor vertrek. Vanaf halverwege november 2020 geldt een verplichte Corona test voor Gran Canaria. De test moet bijdragen aan de veiligheid op Gran Canaria zodat het een fijne bestemming blijft voor ons allemaal. Kortom, overweeg je of ga je binnenkort naar Gran Canaria? In dit artikel lees je alles over de verplichte PCR test voor Gran Canaria!

Corona test voor Gran Canaria

Dit artikel over de PCR test voor Gran Canaria bevat affiliate linkjes. Mocht je iets boeken via onderstaande linkjes, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

De Corona test voor Gran Canaria is het nieuwste wapen van de Canarische Eilanden in de strijd tegen de Corona pandemie. Sinds 14 november is het voor iedere vakantieganger verplicht om een negatieve uitslag te overleggen die maximaal 72 uur oud mag zijn. Sinds eind november wordt er ook actief gecontroleerd op de luchthaven en is het des te belangrijker om je vooraf te laten testen. Bovendien wordt er nu ook gekeken naar het land van herkomst en op basis daarvan bepaald of je uit een hoog of laag risicogebied komt.

Hoewel dit een beetje verwarrend klinkt is het ontzettend belangrijk om hier rekening mee te houden. Kom je namelijk uit een hoog risico gebied dan is het niet de lokale, maar de Spaanse wetgeving die geldt. Op deze pagina vind je een overzicht van landen met een hoog risico.

Waarom een Corona test voor Gran Canaria?

Hoewel de Canarische Eilanden tot één van de meest veilige en minst getroffen regio’s van Spanje behoren probeert de eilandregering er alles aan te doen om de veiligheid van Gran Canaria als vakantiebestemming te waarborgen. En dus is het nu voor alle toeristen verplicht om een Corona test te laten doen, ongeacht je nationaliteit en leeftijd.

Iedereen die een weekje onder de Canarische zon wil vertoeven zal voortaan een negatieve uitslag moeten overleggen. Iets dat onwennig is en sowieso vragen oproept. Wanneer je geen negatieve PCR test voor Gran Canaria kunt overleggen loop je het risico dat je bij je accommodatie geweigerd wordt en je vakantie dus in het water valt.

Wat als je geen PCR test voor Gran Canaria hebt laten doen?

Omdat de testcapaciteit wereldwijd onder druk staat is het niet ondenkbaar dat er toeristen zijn die géén PCR test voor Gran Canaria kunnen laten doen. De kosten van een PCR test op Gran Canaria zijn voor eigen rekening en worden mogelijk ook niet gedekt door je zorgverzekering.

Vanaf eind november wordt er ook actief gecontroleerd op de luchthaven waarbij men kijkt naar het land van herkomst. Wanneer je uit een land met een hoog risico komt (ofwel veel besmettingen), dan gelden de Spaanse regels en zullen kinderen dus ook getest moeten worden. Heb je dan geen Corona test laten doen voor Gran Canaria, dan kun je je op de luchthaven laten testen middels een antigeentest. Let op: dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Wanneer je uit een laag risicogebied of land komt en je in een accommodatie verblijft dan gelden niet de Spaanse, maar de Canarische regels. In dat geval moet iedereen vanaf 6 jaar een negatief testresultaat kunnen overleggen.

Als je geen test hebt laten doen mag je wél naar je accommodatie, maar moet je je op Gran Canaria laten testen. Wanneer je een test op Gran Canaria moet laten doen mag je je accommodatie tussentijds ook niet verlaten, totdat je de uitslag hebt. Uitzonderingen hierop zijn om je te laten testen en om het testresultaat op te halen.

Corona test op Gran Canaria

Mocht je geen PCR test voor Gran Canaria kunnen laten doen vóór je vertrek en je dus lokaal willen laten testen, dan kan dat bij de ziekenhuizen van San Roque op de volgende locaties:

  • Meloneras en Las Palmas (PCR), €140 (uitslag < 24 uur)
  • Meloneras, Las Palmas en Vedindario, €25 (uitslag < 15 minuten)

Zoals gezegd zijn hier kosten en risico’s aan verbonden wanneer Nederland en België als hoog risicogebied worden beschouwd.

Verplichte Corona app

Naast de Corona test voor Gran Canaria is het ook verplicht om de Spaanse Corona app te installeren. De Corona app moet geïnstalleerd zijn zodra je op Spaanse bodem aankomt. Daarna moet de app op je telefoon staan tijdens je verblijf en tot 15 dagen na terugkomst in Nederland of België.

Waar laat je je testen voor vertrek?

In Nederland worden momenteel geen Non-Covid verklaringen afgegeven voor vakanties. Kortom, testen bij de GGD om op vakantie te gaan is geen optie. De GGD zegt hierover: “Om de GGD-en te ontlasten is landelijk besloten dat GGD-en geen non-COVID-verklaringen hoeven aan te bieden. De meeste GGD-en zijn er inmiddels mee gestopt. Wij vragen je daarom contact op te nemen met de reisorganisatie of vliegtuigmaatschappij. Zij kunnen bemiddelen in een centrum dat de PCR-test of Coronatest aanbied“.

Bij sommige reisorganisaties zit een Corona test voor Gran Canaria al bij je reis inbegrepen. Superhandig als je zelf geen moeite wilt doen om het internet af te struinen naar bedrijven die Corona tests aanbieden. Reisorganisatie Tui is er zo een. Bij Tui wordt de test vergoed wanneer je een pakketreis met vliegreis boekt. Kijk voor alle voorwaarden ook even op de website van Tui.

Ook interessant:
♥ reisadvies voor Gran Canaria uitgelegd 
reizen naar Gran Canaria tips + (Corona)regels
♥ waar verblijven op Gran Canaria

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.