Verplichte Corona test voor Gran Canaria: hoe & wat

Verplichte Corona test voor Gran Canaria

Wie behoefte heeft aan een flinke dosis vitamine Gran Canaria moet nu rekening houden met extra voorbereidingen voor vertrek. Vanaf halverwege november 2020 geldt een verplichte Corona test voor Gran Canaria. De test moet bijdragen aan de veiligheid op Gran Canaria zodat het een fijne bestemming blijft voor ons allemaal. Kortom, overweeg je of ga je binnenkort naar Gran Canaria? In dit artikel lees je alles over de verplichte PCR test voor Gran Canaria!

Corona test voor Gran Canaria

Dit artikel over de PCR test voor Gran Canaria bevat affiliate linkjes. Mocht je iets boeken via deze reispartners, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

Sinds november 2014 geldt er een verplichte corona test voor Gran Canaria, wanneer er geen vaccinatie of herstelbewijs overlegd kan worden. De testverplichting geldt voor ieder vakantieganger en de negatieve uitslag mag maximaal 48 uur zijn. Testen kan door middel van een PCR of Antigeen test.

Waarom een Corona test voor Gran Canaria?

Hoewel de Canarische Eilanden tot één van de meest veilige en minst getroffen regio’s van Spanje behoren probeert de eilandregering er alles aan te doen om de veiligheid van Gran Canaria als vakantiebestemming te waarborgen.

Iedereen die een weekje onder de Canarische zon wil vertoeven zal voortaan een negatieve uitslag moeten overleggen. Iets dat onwennig is en sowieso vragen oproept. Wanneer je niet over een vaccinatie-, of herstelbewijs beschikt of negatieve Antigeen of PCR test voor Gran Canaria kunt overleggen loop je het risico dat je bij je accommodatie geweigerd wordt en je vakantie dus in het water valt.

Hoe werkt het?

De kosten van een Antigeen of PCR test voor je reis naar Gran Canaria zijn voor eigen rekening en worden mogelijk ook niet gedekt door je zorgverzekering. Vanaf eind november 2020 wordt er ook actief gecontroleerd op de luchthaven. Heb je dan geen Corona test laten doen voor Gran Canaria, dan kun je je op de luchthaven laten testen middels een antigeentest. Let op: dit kan extra kosten met zich meebrengen.

Als je geen test hebt laten doen mag je wél naar je accommodatie, maar moet je je op Gran Canaria laten testen. Wanneer je een test op Gran Canaria moet laten doen mag je je accommodatie tussentijds ook niet verlaten, totdat je de uitslag hebt. Uitzonderingen hierop zijn om je te laten testen en om het testresultaat op te halen.

Corona test op Gran Canaria

Mocht je geen Antigeen of PCR test voor Gran Canaria kunnen laten doen vóór je vertrek en je dus lokaal willen laten testen, dan kan dat bij de ziekenhuizen van San Roque op de volgende locaties:

  • Meloneras en Las Palmas (PCR), €140 (uitslag < 24 uur)
  • Meloneras, Las Palmas en Vedindario, €25 (uitslag < 15 minuten)

Zoals gezegd zijn hier kosten en risico’s aan verbonden wanneer Nederland en België als hoog risicogebied worden beschouwd.

QR code en verplichte Corona app

Naast de Corona test voor Gran Canaria is het ook verplicht om een QR code bij je te hebben en de Spaanse Corona app te installeren. De Corona app moet geïnstalleerd zijn zodra je op Spaanse bodem aankomt. Daarna moet de app op je telefoon staan tijdens je verblijf en tot 15 dagen na terugkomst in Nederland of België.

Waar laat je je testen voor vertrek?

In Nederland worden momenteel geen Non-Covid verklaringen afgegeven voor vakanties. Kortom, testen bij de GGD om op vakantie te gaan is geen optie. De GGD zegt hierover: “Om de GGD-en te ontlasten is landelijk besloten dat GGD-en geen non-COVID-verklaringen hoeven aan te bieden. De meeste GGD-en zijn er inmiddels mee gestopt. Wij vragen je daarom contact op te nemen met de reisorganisatie of vliegtuigmaatschappij. Zij kunnen bemiddelen in een centrum dat de PCR-test of Coronatest aanbied“.

Bij sommige reisorganisaties zit een Corona test voor Gran Canaria al bij je reis inbegrepen. Superhandig als je zelf geen moeite wilt doen om het internet af te struinen naar bedrijven die Corona tests aanbieden. Reisorganisatie Tui is er zo een. Bij Tui wordt de test vergoed wanneer je een pakketreis met vliegreis boekt. Kijk voor alle voorwaarden ook even op de website van Tui.

Verblijven op Gran Canaria

  • Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Gran Canaria. Dit kan rechtstreeks met Transavia
  • Zoek je goedkope vliegtickets naar Gran Canaria? Kijk en vergelijk via vliegtickets.nl
  • Liever een compleet verzorgde reis met vlucht + hotel? Kijk dan eens op TUI voor de beste aanbiedingen
  • Losse hotels kun je boeken via Booking.com
  • Een auto huur je eenvoudig en vertrouwd via Sunnycars

Ook interessant:
♥ reisadvies voor Gran Canaria uitgelegd 
reizen naar Gran Canaria tips + (Corona)regels
♥ waar verblijven op Gran Canaria

Pin voor later

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.