Een interview met: Café de Buurman in de Gran Chaparral

Emigreren Gran Canaria - Een interview met: Café de Buurman in de Gran Caparral

In dit artikel een interview met Rob van den Berg, eigenaar van Café de Buurman in Gran Chaparral!

Vertel eens wat over jezelf

Emigreren Gran Canaria - Een interview met- Café de Buurman in de Gran Caparral - Rob van den Berg

Ik ben Rob van den Berg, 47 jaar jong en vrijgezel zonder kinderen. Ik ben opgegroeid in het Veluwse dorp Voorthuizen. Als klein kind liep ik op verjaardagen al met een opschrijfboekje om de drankjes van familie en vrienden op te nemen. Mijn vader draaide bardiensten bij de plaatselijke voetbalvereniging en dus ging ik maar wat graag mee om hem te helpen. Je zou kunnen zeggen dat ik van jongs af aan altijd al interesse had in de horeca. Toch heb ik eerst nog 16 jaar gewerkt als broodbakker, voordat ik in de horeca terecht kwam. Daarna heb ik 9 jaar een eigen café gehad in mijn woonplaats in Nederland. Ik ben al sinds 1992 verliefd op het prachtige eiland Gran Canaria en woon er nu ruim 3 jaar. Sinds juni 2014 ben ik trotste eigenaar van Café de Buurman in Gran Chaparral. Oh én ik ben beroepsouwehoer sinds mijn geboorte 😉

Waarom vind je de horeca zo leuk?

Elke dag is anders én je werkt met mensen. Er is niks mooiers dan die mensen een gezellige dag en/of avond te bezorgen. Het contact met je gasten is heel persoonlijk en dat maakt het juist zo interessant. In mijn café komen mensen vanuit heel het land (zowel Nederland als België) met allemaal hun eigen gebruiken en behoeften. Waar ik dan de uitdaging in zie is om het iedereen zoveel en goed mogelijk naar de zin te maken.

Vertel eens wat over Café de buurman?

Een interview met: Café de Buurman in de Gran Caparral - vertel eens wat

Café de buurman is een café waar je relaxed kan borrelen, met veel persoonlijke aandacht en waar je geen nummer bent. De muziek is divers, afgestemd op de klandizie en staat op een normaal geluidsniveau. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen feestje gevierd kan worden hoor! Alleen is het zo dat het bij ons geen verplichting is. Er hoeft geen feestje te worden gevierd, maar het mág. De gasten bepalen in principe wat voor avond het gaat worden, zonder dat er iets gepusht wordt. Soms hebben we ook zangers of artiesten. Dan proberen we natuurlijk wél om er een feestje van te maken. Maar bij ons staat centraal dat niets móet, alles mag. De muziek die wij draaien is heel divers. Van André Hazes tot ZZ Top en van levenslied tot hedendaagse muziek. Daarbij hebben we een heerlijk terras waar je tot in de late uurtjes kan genieten van de zwoele zomernachten. Onze gasten zijn hoofdzakelijk Nederlandstalige mensen die de drukkere zaken mijden en gewoon relaxed van hun vakantie willen genieten.

Ik ben het hele jaar en alle dagen geopend (behalve op maandag). Jullie zijn iedere dag welkom vanaf 19.00 uur en op zondag al vanaf 13.00 uur vanwege de sportwedstrijden.

Wat is er zo leuk aan Café de buurman?

Het persoonlijke, gezellige en ongedwongen karakter en dat niets hoeft, maar veel mag! Het café is gezellig ingericht en zit op een mooi punt. Dichtbij de actie, maar ver genoeg om relaxed te zitten. We hebben 2 grote TV’s waar we veel sport op uitzenden. Van Formule 1, tot voetbalwedstrijden en darts. Maar Formule 1 gaat altijd voor op alle andere sporten! We zenden trouwens ook hele vroege GP’s uit, bijvoorbeeld om 6.00 uur ’s ochtends.

Een interview met- Café de Buurman in de Gran Caparral - Logo Café de buurman

Waarom moeten mensen juist bij jou langskomen?

Vanwege de gezelligheid en de persoonlijke aandacht! Omdat je bij ons geen nummer bent, maar een gast. We hebben altijd een koud, goed getapt Heineken biertje (vanaf 2 euro), maar ook veel andere biersoorten als Duvel of Juliper. We serveren frisdrank uit flesjes (ook 2 euro) én hebben diverse Hollandse gedestilleerde dranken. Wijn en rosé zijn 3 euro en een mixdrankje heb je al vanaf 4,50 euro! We verkopen trouwens alleen maar A merken. Dus geen goedkope rommel of neppers. O én we geven onze gasten goede tips over wat te doen op het eiland!

Heb je nog een leuke tip?

Verken het eiland!!! Gran Canaria is meer dan alleen maar Playa del Inglés of Maspalomas. Bezoek de schilderachtige dorpjes in de de bergen en zie het imposante landschap van het eiland. Kom daarna verliefd terug bij ons aan de bar en vertel hoe mooi je het vond! Dan snappen de meeste mensen ook waarom ik verliefd ben geworden op Gran Canaria! Wij kunnen je helpen aan mooie routes en tips over het eiland. Meer weten over Café de Buurman? Kijk dan op de Facebook Pagina. Wanneer ga jij langs bij je nieuwe buurman op Gran Canaria? 😉

Ook interessant:
Fraja Hut op Gran Canaria
beste restaurants in Maspalomas
 leukste activiteiten op Gran Canaria


BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.