De Fraja Hut: café – bar in de Cita met de allerleukste horeca ondernemers

De Fraja Hut: café - bar in de Cita met de allerleukste horeca ondernemers

In dit artikel een interview met twee van de leukste horeca ondernemers die ik toevallig ook persoonlijk ken, namelijk: Erik en Theo van de Fraja Hut in Shopping Center Cita! In de Fraja Hut is het altijd één groot feest. Van voetbal kijken tot gezellige karaoke-avonden en in de polonaise met gekke hoedjes. Alles kán en mag in de Fraja Hut!

Fraja Hut op Gran Canaria

De Fraja Hut: café - bar in de Cita met de allerleukste horeca ondernemers - Erik van de Fraja Hut

Vertel eens wat over jezelf?

Wij zijn Erik en Theo. Theo is 24 jaar en geboren in Kapelle, Zeeland. Drie jaar geleden hebben wij elkaar leren kennen tijdens onze vakantie op Gran Canaria. Het was meteen liefde op het eerste gezicht. We besloten na een paar maanden het grote avontuur aan te gaan om samen ons verdere leven op te bouwen op het eiland. Erik, 41 jaar en geboren in Meerssen werd al in 1998 verliefd op Gran Canaria en werkte zijn 1e jaar bij broodje Maastricht in Gran Chaparral en vervolgens als reisleider voor Neckermann. Na 15 jaar nam Erik ontslag en wilde hij weer terug naar zijn geboorteplaats, maar kon daar niet wennen. Zijn eerstvolgende vakantie was Gran Canaria en daar leerde hij Theo kennen. Na de vakantie ging het heel snel en besloten we samen aan ons nieuwe avontuur te beginnen.

Hoe zijn jullie in de horeca terecht gekomen?

De Fraja Hut: café - bar in de Cita met de allerleukste horeca ondernemers - Hoe zijn jullie in de horeca terecht gekomen?

Al snel kregen wij de kans om een bestaand, gezellig bruin café over te nemen in Shopping Center Cita (boven de Fund Grube op de eerste etage). Wij komen beide niet uit de horeca en niet uit het bedrijfsleven, maar na veel navragen en rondkijken besloten we toch de gok te wagen. Op 1 januari 2016 was de grote opening en we voelden ons er gelijk thuis.

Vertel eens iets over de Fraja Hut?

Wij gaan elke dag met veel plezier aan het werk in onze bar. Onze gasten (van jong tot oud) komen uit heel Nederland en België. Wij ontvangen met veel plezier een fijn publiek. In de wintermaanden hebben wij dan ook veel overwinteraars als vaste gasten. Iedere dinsdag komen er ook veel mensen – waarvan ook velen lid zijn van de Nederlandse vereniging op Gran Canaria – om tot in de late uurtjes kaarten te leggen.

Theo ontdekte al snel de microfoon en zingt nu elke avond achter de bar Hollandse meezingers zoals “ jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’’ van John de Bever. Ook hebben we wekelijks live optredens en pakken onze gasten regelmatig zelf de microfoon. Hoe leuk is het als de gasten ook zelf zingen! Boven op de balken in de hut liggen wel meer dan 100 verschillende soorten hoedjes welke de gasten mogen opzetten. En dan kan het feest echt beginnen 😉 Er wordt dan lekker gedanst en natuurlijk kan dan de polonaise niet lang uitblijven.

Wat voor publiek komt er bij jullie?

De Fraja Hut: café - bar in de Cita met de allerleukste horeca ondernemers - Wat voor publiek komt in de Fraja hut?

Ons motto is dat iedereen zich bij ons thuis voelt en dat is wat wij willen bereiken. Wij willen mensen het gevoel geven alsof ze bij ons in de huiskamer op visite komen. Ook als het druk is proberen we ze via een schouderklopje, hand of knipoog te laten voelen dat ze welkom zijn. Daarnaast krijgen al onze gasten een welkomstdrankje van het huis en gaan we langs met bitterballen, stukjes kaas en/of worst. Wij doen steeds opnieuw weer onze uiterste best om het voor onze gasten gezellig en feestelijk te maken. Oog voor het geheel, maar ook zeker voor de details. Aan het groeiende klantenbestand is te merken dat mond op mond reclame echt zijn werk doet. Gasten komen terug en nemen dan weer nieuwe mensen mee. Sinds kort hebben wij dan ook ons nieuwe team versterkt met Ilona – een echte Brabantse meid – om dit alles te kunnen blijven realiseren.

Wat betaal je voor een pilsje, wijntje en frisje?

We gaan voor kwaliteit en dát zie je terug aan de drankjes die wij serveren. Heineken van het vat, Origineel Heineken fluitje van 22 cl kost slechts € 2,-. Merken frisdrank zoals Coca Cola (in flesjes!) serveren we ook voor € 2,-. Kwaliteitswijnen van Torres zoals Viñasol en San Valentin kosten per glas slechts € 3,-. Wij bieden ook cocktails, zelfgemaakte sangria en Belgische bieren aan. De bar is voor velen gasten die de eerste keer komen moeilijk te vinden, maar wat we merken als ze de hut eenmaal gevonden hebben, is dat ze met veel plezier weer terugkomen.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

We hopen natuurlijk dat de hut blijft groeien, maar tot op heden kunnen wij alleen maar dankbaar zijn voor hetgeen dat we tot nu toe bereikt hebben en waar we staan. We hopen dan ook nog lang met veel plezier te mogen werken en wonen op Gran Canaria! Wij hopen jullie snel van harte te mogen verwelkomen en staan graag voor jullie klaar in onze hut! Dit kan het gehele jaar door, elke avond van 21.00 uur tot 03.00 uur. Kom jij onze huiscocktail eens proeven? Met dank aan Erik, Theo en Ilona van de Fraja Hut.

Adres: Centro Comercial Cita Local 259-260 Planta 1, 35100 Maspalomas (Playa del Inglés). Breng ook eens een bezoekje aan de Facebook pagina!

Ook interessant:
tips voor een goedkope vakantie naar Gran Canaria
de beste goedkope hotels in Playa del Inglés
leuk winkelen op Gran Canaria 5 tips

3 reacties op “De Fraja Hut: café – bar in de Cita met de allerleukste horeca ondernemers

 1. Avatar
  kees de vries zegt:

  mond op mond reclame is soms wel lekker maar vaak wat klef….mond TOT mond reclame is beter en veiliger….

 2. Avatar
  Raymond zegt:

  Zou een eerlijk verslag zijn als je alle Nederlandse horeca onder de loep neemt, Dit bericht klopt niet want ik ken Erik van de tijd dat hij bij macho macho in de yumbo werkte dus beiden geen horeca ervaring klopt al niet
  Maar je bent van harte welkom om bij ons ook een bezoek te brengen en een verslag uit te brengen

 3. Melissa
  Melissa zegt:

  Raymond,

  Als alle Nederlandse horeca ondernemers hadden gereageerd, had ik dat zeker gedaan! En wat betreft hun horeca ervaring, daar kan ik niet over oordelen. Ik zou me alleen niet kunnen bedenken waarom iemand zegt géén ervaring te hebben, terwijl hij of zij dat wel heeft. Maar goed, dat is persoonlijk. Het kan ook ‘aanvoelen’ als weinig ervaring. Ik zou graag op je uitnodiging ingaan, maar helaas ben je vergeten te vermelden van welke horeca onderneming je bent.

  Groetjes Melissa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.