Van Groningen airport naar Gran Canaria: winter 2018 ook vluchten met TUI

Emigreren Gran Canaria - Groningen airport naar Gran Canaria - Winter 2018 ook vluchten met TUI - Strand Puerto Rico Gran Canaria

Goed nieuws voor alle Nederlanders uit het ‘hoge noorden’! Vanaf aankomende winter (om precies te zijn: 2 november 2018) zal TUI fly directe vluchten gaan inzetten vanaf Groningen airport naar Gran Canaria. En dat is goed nieuws, want hierdoor hebben reizigers uit Groningen en omstreken nét een tikkeltje meer keuze en behoren vluchten met overstap tot het verleden!

Stijgende vraag naar regionale luchthavens

Volgens de Managing Director van Thomas Cook Nederland, Carola Hoekstra, is er een stijgende vraag naar regionale luchthavens: “wij merken de laatste jaren dat vertrek vanuit regionale luchthavens veel voorkeur geniet en als er rechtstreeks gevlogen wordt, zoals naar Gran Canaria aankomende winter, biedt dit zeker een bijkomend voordeel.” Nu hoef je natuurlijk niet hooggeleerd te zijn om te begrijpen dat mensen liever vanuit hun eigen regio vertrekken. Zo vlieg ik ook liever naar Gran Canaria vanaf Eindhoven (30 minuten rijden) dan vanaf Amsterdam (1,5 uur rijden). De General Manager van TUI Nederland, Arjan Kers, voegt hieraan toe: “dit zorgt ook voor een comfortabeler begin van de vakantie voor de reizigers vanuit de regio.”

Daarnaast geeft TUI middels een persbericht aan dat ze de groeimogelijkheden vanuit andere luchthavens aan het onderzoeken zijn.

Groningen airport naar Gran Canaria

De TUI vluchten van Groningen airport naar Gran Canaria staan ingepland voor de vrij- en maandagen. Volgens TUI zal er de hele winter naar Gran Canaria gevlogen worden. Volgens een nieuwsbericht van Groningen Airport is het aantal passagiers dat via Groningen vertrekt in het eerste kwartaal van 2018 met 13% toegenomen. De grootste toename was op vluchten naar de Canarische Eilanden. Zo zagen ze niet alleen meer passagiers op vluchten naar Gran Canaria, maar ook naar Lanzarote.

Vluchten naar Tenerife

Emigreren Gran Canaria - Groningen airport naar Gran Canaria - Winter 2018 ook vluchten met TUI - Groningen Tenerife - Santa Cruz de Tenerife

Naast de vluchten naar Gran Canaria, zal er ook weer naar Tenerife gevlogen worden. Deze vluchten worden iedere vrijdag uitgevoerd door Transavia. De Business Development Manager van Groningen Airport, Jonas van Dorp zegt hierover: “het is al heel lang de wens van veel Noorderlingen om weer vanaf Groningen Airport Eelde naar Tenerife te kunnen vliegen. Met deze wens zijn wij naar de reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen gegaan. Wij zijn daarom ook blij dat genoemde partners de handen ineen hebben geslagen om aan deze vraag te kunnen voldoen.”

Meer weten over de vluchten vanaf Groningen airport naar Gran Canaria? Kijk dan op: TUI vliegtickets*

*gesponsorde link. Dit betekent dat Emigreren Gran Canaria een kleine vergoeding ontvangt, wanneer jij een aankoop doet via deze link! Deze inkomsten worden weer gebruikt om de blog te onderhouden 🙂
avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.