Huurprijzen op Gran Canaria afgelopen jaar wederom gestegen

Emigreren Gran Canaria - Huurprijzen op Gran Canaria afgelopen jaar wederom gestegen

Het wordt de gemiddelde woningzoeker op Gran Canaria niet makkelijk gemaakt. De afgelopen jaren zijn de huurprijzen op Gran Canaria alleen maar gestegen. Daarbij komt ook nog eens dat de groep woningzoekers op Gran Canaria alsmaar toeneemt. Vanzelfsprekend leidt dit tot enorme frustratie bij huurders, maar over wat voor stijging spreken we nu eigenlijk? Ik was zelf ook wel benieuwd en ging daarom op onderzoek uit. De resultaten lees je in dit artikel!

Absurde huurprijzen op Gran Canaria

Ja lieve lezers, de gouden tijden op Gran Canaria zijn helaas over. Waar men vroeger makkelijk een 2-slaapkamer woning kon vinden voor 500 euro, moet je tegenwoordig voor diezelfde woning het dubbele neertellen. En wie denkt dat particulier huren voordeliger is dan via een makelaar, komt vaak van een koude kermis thuis. De huurprijzen op Gran Canaria zijn mét of zonder makelaar gewoon absurd hoog. 

Foto credit: Bengt Nyman via Flickr

2017: het jaar van de woningverhuur

Volgens Fernando Encinar, hoofdonderzoeker bij het Spaanstalige verhuurplatform Idealista, was 2017 hét jaar van de woningverhuur. Volgens hem is dit voornamelijk te wijden aan de verbetering van de werkgelegenheid en Spaanse economie.

Emigreren Gran Canaria - Huurprijzen op Gran Canaria afgelopen jaar wederom gestegen - Huizen op Gran Canaria - Bengt Nyman via Flickr

Foto credit: Bengt Nyman via Flickr

Huurprijzen Canarische Eilanden bovengemiddeld

Op 4 januari liet Idealista via een persbericht weten dat de gemiddelde huurprijs in Spanje afgelopen jaar met 18,4% is gestegen. Op de Canarische Eilanden stegen de huurprijzen zelfs met 27,8%, wat ruim boven het gemiddelde ligt. In de provincie Las Palmas namen de huurprijzen toe met 26,9%. En wie op zoek is naar een woning in de hoofdstad van Gran Canaria, kan rekening houden met een huurprijs die 22,5% hoger is ten opzichte van 2016.

Emigreren Gran Canaria - Huurprijzen op Gran Canaria afgelopen jaar wederom gestegen - Las Palmas de Gran Canaria - Bengt Nyman via Flickr

Foto credit: Bengt Nyman via Flickr

Wat zijn de gevolgen?

Logischerwijs heeft het alsmaar stijgen van de huurprijzen op Gran Canaria een grote impact voor de mensen die een woning zoeken. En nu – nadat Idealista de resultaten van hun jaarlijkse onderzoek publiceerden – hebben huiseigenaren al helemaal een mooie stok achter de deur om de prijzen op te drijven. Desalniettemin zijn er gelukkig nog genoeg alternatieven te bedenken. Zo kun je overwegen om drukke, toeristische plaatsen te vermijden en een kijkje te nemen in het prachtige binnenland van Gran Canaria. Over het algemeen is de huur in dit soort gebieden een stuk betaalbaarder.

Emigreren Gran Canaria - Huurprijzen op Gran Canaria afgelopen jaar wederom gestegen - Valsequillo Gran Canaria - Bengt Nyman via Flickr

Foto credit: Bengt Nyman via Flickr

Lees ook: wonen op Gran Canaria, waar moet je rekening mee houden?

Wat vind jij van de huurprijzen of Gran Canaria en hoe ga je hiermee om? Laat je horen via een berichtje in de comments hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.