Markt in San Fernando gesloten tot nader order

Groente en Fruit op de Markt in San Fernando Gran Canaria

De markt in San Fernando was járen een van de grootste toeristische trekpleisters in het Zuiden van Gran Canaria, maar is nu gesloten tot nader order. Het triest nieuws voor alle marktgangers, maar bovenal voor de tientallen ondernemers die hier hun brood mee verdienen. Ze zijn op z’n zachtst gezegd woest!

Markt in San Fernando gesloten

Toen eerder deze week de eerste geruchten de kop opstaken, kon niemand het geloven. De Markt in San Fernando gesloten? Nee, dat leek onwaarschijnlijk. De markt wordt wekelijks door duizenden toeristen bezocht en is één van de populairste bezienswaardigheden in Maspalomas. Maar op vrijdag 14 juni blijken de geruchten toch waar te zijn, wanneer de Spaanstalige krant La Provincia meldt dat de Markt in San Fernando per direct is gesloten.

Onbetaalde elektriciteitsrekeningen

De reden van de sluiting zou vermoedelijk vooral te maken met onbetaalde elektriciteitsrekeningen van de markt. La Provincia spreekt zelfs over een bedrag van 60.000 euro. Dat terwijl de marktlui iedere maand netjes hun rekeningen betalen. Maar de rekeningen zijn niet de enige reden volgens de krant. Ook zou er sprake zijn van ‘het niet voldoen aan de veiligheidsvoorschriften’, en dan met name mankementen aan de elektriciteitsvoorziening van de markt.

Ondernemers woest

De Markt in San Fernando telt tientallen ondernemers die wekelijks hun brood verdienen met de markt. Voor hen komt het besluit om de markt per direct te sluiten als een complete verrassing. Volgens La Provincia kwam de maatregel zonder voorafgaande kennisgeving. Dat de ondernemers van de markt woest zijn is nog zacht uitgedrukt.

Zo ook de eigenaar van de Nederlandse Snack & Viskraam ‘Rene de Volendammer’. Via Social Media laat hij weten: “De gemeente van San Bartelome de Tirajana laat zijn burgers maar weer eens in de steek en zo zie je gelijk hoe de politiek in elkaar zit. Aangezien ze hun betalingen niet nagekomen zijn zit de Markthal in San Fernando zonder stroom en zijn wij genoodzaakt te sluiten tot de gemeente dit heeft opgelost. Sorry voor het ongemak en hoop jullie snel weer terug te zien.”

Toen ik hem hierover sprak vertelde Rene: “Het is allemaal nog vrij onduidelijk wat er gaat gebeuren…. De gemeente heeft er een zooitje van gemaakt en laat het nu over aan de nieuwe politieke partijen die aankomend weekend plaats nemen op het gemeente huis.”

Wat is er aan de hand?

De sluiting van de markt in San Fernando valt wel heel toevallig samen met de situatie bij Tipsy Hammock in Playa del Inglés. Daar werd op donderdag 13 juni het dakterras per direct gesloten. Later vertelden de eigenaren in een Facebook video dat ook dat besluit genomen was in het kader van veiligheidsvoorschriften. Je vraagt je haast af: wat is er aan de hand op Gran Canaria?

Markt toch open?

Update – volgens betrouwbare bronnen zou de markt in San Fernando wel weer open zijn, maar is het een kwestie van het oplossen van de elektriciteitsproblemen. Het zijn met name de inpandige ondernemers die permanent in de ‘markthal’ gevestigd zijn die niet zonder stroom kunnen. De markt aan de aan de buitenzijde zou zonder problemen door kunnen gaan.

Dit artikel zal geüpdatet worden zodra er meer ontwikkelingen zijn over de Markt in San Fernando.

Lees ook: onzekere tijden voor Tipsy Hammock in Playa del Inglés

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maris | Moneyzz.nl
Gast

Dat zaakje stinkt toch aan alle kanten zou je zeggen.. Zo raar en jammer ook!