Eten bij Mi Casa in Playa del Inglés

Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Inrichting Mi Casa

Wie al een paar jaar op Gran Canaria woont, kent inmiddels al zo’n beetje alle leuke bars en restaurantjes, toch? Of toch niet? Eerlijk gezegd blijft het mij telkens weer verbazen hoeveel van dit soort plekjes er zijn die ik nog helemaal niet ken. En zo gebeurde het dat ik een week of 2 geleden een bericht op Facebook voorbij zag komen van Mi Casa. Dus ik dacht: “hé, wat is dat? Laat ik eens even contact leggen”. Voor ik het wist kreeg ik een laaiend enthousiaste reactie van Frank Hildebrand, het geniale brein achter Mi Casa. Hij schreef: “Lijkt mij erg leuk en lief van je om over ons te schrijven”. En: “Na ons eerste jaar in Mi Casa zijn we tevreden, maar het moet beter worden!”. Hoog tijd dus voor een interview met Mi Casa: Een must-try eetzaakje op Gran Canaria!

Vertel eens wat over jezelf?

Mijn naam is Frank Hildebrand. Ik ben alweer bijna 24 jaar hier op het eiland. Na mijn schooltijd in Utrecht en Amsterdam wou ik er even tussen uit en besloot ik naar Gran Canaria gegaan. Ik ben toen vreselijk verliefd geworden op ons prachtige eiland en dus gebleven!

Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Frank Hildebrand - Nespresso Koffiemachine

Wat voor onderneming heb je?

Toen ik net in Gran Canaria woonde begon ik in het – toen nog lege – Yumbo Center. Er waren destijds heel veel winkels en terrassen en maar een paar kroegen en restaurants. Daar heb ik ook mijn partner ontmoet, Klaus Gründken. Hij stond op het punt een nieuw terassen café te openen in de Yumbo en dus ben ik bij hem gaan werken. Deze zaak hebben wij 21 oktober aanstaande alweer 21 jaar! En ik mag met trots zeggen dat we deze zaak in al die jaren tot één van de beste, en meest constante cafés van de Yumbo hebben gemaakt. Nog steeds doen wij dit met veel plezier en zelfs het schoonmaken doen we iedere ochtend nog zelf. Door de jaren heen is de Yumbo uitgegroeid tot een van de grootste uitgaanscentra met al zijn diversiteit: van carnaval tot Gaypride en van senioren danswedstrijd tot kleuter gym. Wij zijn dan ook oprecht trots dit mede te hebben mogen opbouwen.

En jullie nieuwe zaak, Mi Casa?

We wilden al heel lang een ontbijt/lunch zaakje beginnen waar je rustig kunt genieten van je kopje koffie, wat hartigs of een taartje. En na jaren zoeken zijn we uiteindelijk vorig jaar september 2016 geopend met Mi Casa aan de Avenida de Tirajana 9, onder in appartementen complex Tenesor.

Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Frank Hildebrand - Gedekte tafel
Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Tafel
Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Inrichting

We hebben geprobeerd om van Mi Casa een rust oase te creëren, maar natuurlijk niet alleen voor touristen! Hiervoor heb ik me laten inspiren door mijn velen reizen naar de Verenigde Staten: veel hout, wit, modern met beetje retro en recycling. Mi Casa heeft een uitstraling waar er geen 2 van zijn, hier op Gran Canaria. Het is echt mijn hobby: inrichten, mooi maken, wat anders te doen als anderen. Iets creëren wat bij anderen niet in hun hoofd zou komen. Geen kopje koffie met een schotel maar een leuke mok! Geen Illy of Segrafredo koffie, maar een waanzinnige machine van Nespresso, waarvan er maar 4 heel Gran Canaria te vinden zijn.

Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Inrichting

Wat staat er op de kaart?

Onze menukaart bestaat uit een heerlijk assortiment aan lekkere taarten na een middagje strand, diverse ontbijtjes, verse broodjes, croissantjes én huisgemaakt saucijzenbroodjes.

Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Wrap
Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Ontbijt

Daarnaast hebben we een aparte tapas kaart die we iedere week afwisselen met nieuwe gerichten. En op zondag hebben we een geweldige brunch voor slechts € 14,90. Deze bestaat uit een warm en koud buffet en een roer- en spiegel ei die we vers en á la minute voor je bereiden. Daarbij serveren we een heerlijk glas Prosecco, verse Jus d’Orange en een kopje koffie. Dit doen we om ook onze mede-bewoners te laten genieten van een mooie zondag.

Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Ontbijt met vers fruit
Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Koekjes
Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Broodjes en croissants

Wie werken er bij jullie?

Ons personeel is veelzijdig. Allereerst hebben we onze manager Marcin: vloeiend 4 talen en onze rots in de branding! Een bekende naam op het eiland, gezien hij al een paar jaar voor ons heeft gewerkt in Adonis. Dan hebben onze ontbijt kanjer Kitty: ons Rotterdamse ontbijt moedertje en het zonnetje in huis, die al 27 jaar op Gran Canaria woont en maar liefst 5 talen spreekt. En onze nieuwste aanwinst is Marcus, een nieuweling op het eiland. Hij is meestal in de keuken te vinden om nieuwe recepten en ideeën uit te werken.

Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Personeel

Heb je nog een leuke tip voor Gran Canaria fans?

De oude stadskern van Las Palmas! Lekker rondlopen en verkennen. En als je terugkomt met bus 30 stap je recht voor de deur bij Mi Casa uit en kom je bij ons genieten van een hapje en een drankje bij Mi Casa!

Emigreren Gran Canaria - Mi Casa - Must-try eetzaakje op Gran Canaria - Voorgerechtje

Info Mi Casa

Meer weten over Mi Casa? Neem dan eens een kijkje op de Facebook pagina óf ga langs! Met dank aan Frank Hildebrand en het Mi Casa team! Meer lezen over eten en drinken op Gran Canaria? Lees dan hier verder!

Ook interessant:
gerechten op Gran Canaria die je moét proberen
de beste supermarkten op Gran Canaria
de beste restaurants in Maspalomas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.