Nieuwe handbagage regels bij Ryanair per 15 januari 2018

Nieuwe handbagage regels bij Ryanair per 15 januari

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen: de nieuwe handbagage regels bij Ryanair. En eerlijk gezegd is dit bericht ook niet heel verrassend. Op een gemiddelde Ryanairvlucht is het altijd weer een gevecht van te grote koffers en handbagage trolleys. In dit artikel alles over de nieuwe handbagage regels bij Ryanair en welke gevolgen dit heeft voor jouw vlucht.

Als je geen vliegticket hebt geboekt mét Priority Boarding en dus ook wat later in het vliegtuig stapt dan je medepassagier, dan is 99% van de bagagevakken al gevuld met koffers, jassen en tassen. Zo werden wij er tijdens onze citytrip naar Londen in december nog op gewezen dat alléén de eerste 90 passagiers hun handbagagetrolley mee konden nemen. De rest van de passagiers? Die hadden dan maar pech gehad en konden hun koffertje afgeven als ruimbagage.

Nieuwe handbagage regels

Emigreren Gran Canaria - Nieuwe handbagage regels bij Ryanair per 15 januari - Bagage trolley

Na verschillende wijzigingen in het handbagage beleid van Ryanair, worden de regels per 15 januari 2018 opnieuw aangescherpt. Ryanair brengt via een persbericht naar buiten dat “alleen de passagiers met Priority Boarding 2 stuks handbagage mee mogen nemen”. Alle overige passagiers (zonder Priority of Flex upgrades), mogen één (klein) stuk handbagage meenemen en hun trolleys kosteloos als ‘normale’ koffer inchecken.

Maar er is ook goed nieuws…

Ryanair passagiers mogen nu 20 kg ingecheckte (ruim) bagage, in plaats van 15 kg meenemen. Ryanair zegt hierover: “meer klanten aan te willen moedigen bagages in te checken en het volume van bagages in de cabine te verminderen“.

Ook interessant:
goedkope hotels in Playa del Inglés
leukste activiteiten op Gran Canaria
alle tips voor je eerste keer Gran Canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.