Nieuwe handbagage regels bij Ryanair per 15 januari 2018

Emigreren Gran Canaria - Nieuwe handbagage regels bij Ryanair per 15 januari

Het zat er al een tijdje aan te komen: de nieuwe handbagage regels bij Ryanair. En eerlijk gezegd, is dit bericht ook niet heel verrassend. Op een gemiddelde Ryanairvlucht is het altijd weer een gevecht van (vaak te grote) koffers. Als je dan niet gekozen hebt voor Priority Boarding – en dus nét wat later in het vliegtuig stapt – is 99% van de bagagevakken al gevuld met koffers, jassen en tassen. Zo werden wij er tijdens onze citytrip naar Londen in december nog op gewezen dat alleen de eerste 90 passagiers hun handbagagetrolley mee konden nemen. En dus had de rest van de passagiers gewoon pech gehad… Benieuwd naar de nieuwe handbagage regels bij Ryanair? Lees dan snel verder!

Nieuwe handbagage regels bij Ryanair: wat betekent dit?

Per 15 januari 2018 worden de regels bij Ryanair aangescherpt. Ryanair brengt via een persbericht naar buiten dat “alleen de passagiers met Priority Boarding 2 stuks handbagage mee mogen nemen”. Alle overige passagiers (zonder Priority of Flex upgrades), mogen één (klein) stuk handbagage meenemen en hun trolleys kosteloos als ‘normale’ koffer inchecken.

Emigreren Gran Canaria - Nieuwe handbagage regels bij Ryanair per 15 januari - Bagage trolley

Maar er is ook goed nieuws…

Ryanair passagiers mogen nu 20kg ingecheckte bagage i.p.v. 15kg meenemen. Ryanair zegt hierover: “meer klanten aan te willen moedigen bagages in te checken en het volume van bagages in de cabine te verminderen“.

Lees ook: budget vakantie Gran Canaria: 10 x tips om geld te besparen

Als je het mij vraagt is dit gewoon weer een typische, slimme Ryanair truc om meer te kunnen verdienen. Wat zijn jouw gedachten over de nieuwe handbagage regels bij Ryanair?

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.