Nieuwe handbagageregels bij Ryanair per 1 november 2018

Emigreren Gran Canaria - Nieuwe handbagageregels bij Ryanair per 1 november 2018

Het jaar is nog niet om, of het is alweer tijd voor nieuwe handbagageregels bij Ryanair. Eerder dit jaar werden de regels al flink aangescherpt en was het ineens gedaan met het massaal meenemen van handbagage koffertjes in de cabine. Vanaf dat moment werd dit recht voorbehouden aan de passagiers met Priority Boarding. Ik maakte er toen nog een grapje over: straks krijg je nog de Priority van de Priority 😉 En met de verkoop zoveel Priority tickets was het wachten op de invoer van nieuwe handbagageregels bij Ryanair.

De nieuwe handbagageregels bij Ryanair

Emigreren Gran Canaria - Nieuwe handbagageregels bij Ryanair per 1 november 2018 - Ryanair Gran Canaria

En wat gaat er dan precies veranderen vraag je je af? Via een persbericht op de website laat Ryanair weten: “Ryanair gives free 10 KG check bag to all 2m non-Priority customers who booked on/before 31 august to fly after 1 november”. Waar het op neerkomt is dat Ryanair alle reizigers die voor 31 augustus geboekt hadden, gewoon met hun 10 kg handbagage koffertje kunnen vliegen. Klinkt natuurlijk hartstikke positief, maar daar hadden deze reizigers sowieso al voor betaald.

Wat betekenen de nieuwe handbagageregels bij Ryanair

Emigreren Gran Canaria - Nieuwe handbagageregels bij Ryanair per 1 november 2018 - Ryanair Eindhoven Gran Canaria

Verderop in het persbericht wordt duidelijk wat de nieuwe handbagageregels bij Ryanair inhouden. Waar het op neerkomt is dat je alleen nog een kleine (hand)tas mag meenemen, tenzij je 6 euro wil bijbetalen voor de optie “instappen met prioriteit en 2 stuks handbagage”. Voor deze optie mag je een klein stuk handbagage én een koffer meenemen in de cabine. Deze upgrade is trouwens niet voor iedereen beschikbaar. In het boekingsproces geeft Ryanair namelijk al aan dat er een beperkte beschikbaarheid is. Naast de 6 euro optie, is er nog een 8 euro optie. Met deze “10 kg ingecheckte bagage” optie mag je wel een tas mee aan boord nemen, maar moet je trolley in het luchtruim. Overigens is dit ticket zonder prioriteit. De prijzen voor deze handbagage upgrades zijn gebaseerd op een enkele reis.

De kleine lettertjes

Emigreren Gran Canaria - Nieuwe handbagageregels bij Ryanair per 1 november 2018 - Ryanair Cabine

Makkelijk gezegd biedt Ryanair nu 3 verschillende smaakjes:

  • gewoon ticket met standaard handbagage (kleine tas van 35 x 20 x 20 cm)
  • gewoon ticket met trolley in het luchtruim (kleine tas van 35 x 20 x 20 cm als handbagage én een kleine koffer van maximaal 55 x 40 x 20 cm en 10 kg die je moet inchecken)
  • priority met 2 stuks handbagage (kleine tas van 35 x 20 x 20 cm en een tas of trolley van maximaal 55 x 40 x 20 cm en 10 kg mee aan boord). Dit geldt overigens ook voor alle Flexi tickets.

Kortom, voorheen kon je je trolley nog kosteloos als ‘normale’ koffer inchecken, en nu niet meer. Op zich is deze aanpassing van het handbagage beleid niet heel vreemd. Ryanair gaf eerder dit jaar al aan: “meer klanten aan te willen moedigen bagages in te checken en het volume van bagages in de cabine te verminderen“.

Ook interessant:
♥ geld besparen op je vakantie naar Gran Canaria
gratis activiteiten op Gran Canaria
beste restaurants op Gran Canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.