Aloe Vera plantage op Gran Canaria bezoeken

Emigreren Gran Canaria - Excursie tips - Bezoek een Aloe vera plantage op Gran Canaria - Bezoek een aloe vera plantage - Aloe vera plantage Fataga

Tijdens mijn vorige trip bezocht ik een Aloe vera plantage op Gran Canaria en lieten ze me zien hoe de échte Aloe crèmes gemaakt worden. Want laten we wel wezen: de ene Aloe Vera crème, is de andere niet. Op Gran Canaria word je tegenwoordig doodgegooid met Aloe producten die allemaal 100% natuurlijk beweren te zijn. En omdat ook ik al jaren zweer bij de heilzame werking van Aloe, vond ik het hoog tijd voor een onderzoek! In dit artikel alles over de Aloe Vera plantage op Gran Canaria bezoeken.

Aloe Vera plantage op Gran Canaria: Ingenio

Dit artikel over de Aloe Vera plantage op Gran Canaria bezoeken bevat affiliate linkjes. Mocht je iets boeken via deze reispartners, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

Excursie tips - Bezoek een Aloe vera plantage op Gran Canaria (GRATIS) - Aloe vera plantage Ingenio - Ingang plantage

Mijn eerste trip leidde me naar de plantage in Ingenio, waar ik een rondleiding kreeg van de Nederlandse Martije. Martije woont al heel wat jaar op Gran Canaria en toevallig kennen wij elkaar nog uit een vorig werkverleden. Toevallig dus! Vanaf de westkust van Gran Canaria was het een klein half uurtje rijden naar de plantage. Eerst via de snelweg en later via binnendoor wegen. Toen ik aankwam werd ik begroet door een uiterst vrolijke en enthousiaste Martije en na kort bijgepraat te hebben, startte de rondleiding.

Ze nam me mee naar het plantage gedeelte, waar ze me alles vertelde over de echte Aloe vera plant, ofwel Aloe Barbadensis die je kunt herkennen aan de lange, lichtgroene bladeren en haar gele bloemen. Ze drukte me gelijk op het hart dat er weliswaar veel soorten Aloe zijn (zoals op de foto hieronder), maar dat ze zeker niet allen eetbaar zijn of zelfs een heilzame werking bevatten. Ook vertelde ze me dat de Aloe Barbadensis op Gran Canaria heel bijzonder is, vanwege de vulkanische grond die ontzettend veel goede mineralen bevat.

Excursie tips - Bezoek een Aloe vera plantage op Gran Canaria (GRATIS) - Aloe vera plantage Ingenio - Verschillende Aloe planten

Leuk weetje: de meeste locals hebben één of meerdere Aloe Barbadensis planten in de tuin. Als ze verbrand zijn, of een andere huidklacht hebben, snijden ze een blad af en smeren de pure pulp en gel zó op de huid!

Excursie tips - Bezoek een Aloe vera plantage op Gran Canaria (GRATIS) - Aloe vera plantage Ingenio

Na deze korte intro over de planten is het tijd voor een demonstratie. We lopen naar de demonstratietafel, waar Martije al een paar Aloe bladeren heeft klaarliggen. Ze laat me de onderkant van een afgesneden blad zien en vertelt dat de plant zichzelf automatisch ‘heelt’. En inderdaad de snijwonde is dicht, net zoals een korstje bij ons.

Ze vervolgt de demonstratie met het opensnijden van het blad, bijna als het fileren van een vis. Ze vertelt dat je de bladeren alleen mag bewerken met een mes van keramiek, om oxidatie te voorkomen. In een paar bewegingen heeft ze de pure, doorzichtige pulp uit het blad en vraagt me dit te proeven. Let op: doe dit thuis niet na. Zoals gezegd, niet álle Aloe planten zijn eetbaar! De pulp smaakt naar een frisse mix van ui en knoflook en ze moet lachen om mijn zure gezicht.

Excursie tips - Bezoek een Aloe vera plantage op Gran Canaria (GRATIS) - Aloe vera plantage Ingenio - Demonstratietafel

De pure pulp en gel worden verwerkt tot sappen, gels en diverse crèmes. Ik vraag Martije of ze ze zelf ook gebruikt, gezien ik haar huid nog nooit eerder zo zag stralen. Ze vertelt me dat ze – sinds ze op de plantage werkt – iedere dag gebruik maakt van de Aloe vera producten en erbij zweert. Dat moet ik ook proberen! Ze laat me ieder flesje en potje opsmeren en ik ben gelijk verkocht. Geen luxe anti-aging crèmes meer voor mij. Doe mij maar pure Aloe vera crèmes! En je begrijpt: na mijn bezoek aan de plantage in Ingenio heb ik flink wat Aloe Vera producten ingeslagen, die inmiddels ook te koop zijn via mijn webshop!

Aloe vera plantage op Gran Canaria: Fataga

Emigreren Gran Canaria - 10 x (bijna) gratis activiteiten op Gran Canaria - Bezoek een aloe vera plantage - Aloe vera plantage in Fataga

Na mijn bezoek aan de plantage in Ingenio, besluit ik door te rijden naar de plantage in Fataga. Volgens Martije is dit de grootste en meest indrukwekkende Aloe vera plantage op Gran Canaria. En met een oppervlakte van 40.000m² en ruim 20.000 Aloe vera planten is dat zeker een bezoekje waard! Ik rijd terug richting het Zuiden en maak een pitstop bij mijn favoriete tapaszaakje in San Fernando. Vanaf San Fernando is het een klein halfuurtje rijden richting Fataga en onderweg geniet ik van fantastische uitzichten op de zee en prachtige bergen van Gran Canaria.

Als ik aankom bij de plantage in Fataga ben ik sprakeloos. Ik heb nog nooit zóveel Aloe Vera planten bij elkaar gezien, bizar! Wat me ook opvalt is de rust die hier hangt. In de verte zie ik een paar mannen druk in de weer tussen de rijen met Aloe Vera planten en ik vraag me af wat ze aan het doen zijn. Ik blijf een tijdje kijken en zie dat ze, met de hand, al het onkruid tussen de planten weghalen. Bijzonder om te zien dat zoiets nog op de ‘ouderwetse’ manier gebeurt en er dus geen machines aan te pas komen.

Emigreren Gran Canaria - 10 x (bijna) gratis activiteiten op Gran Canaria - Bezoek een aloe vera plantage - Aloe vera plantage in Fataga mannen met kruiwagen

Verderop staat een huisje met een overkapping waar demonstratietafels zijn opgesteld, net zoals bij de plantage in Ingenio. Aan de andere kant zitten een paar vrouwen in witte jassen op een bankje te genieten van het zonnetje. Omdat ik al een persoonlijke demonstratie heb gekregen, besluit ik deze over te slaan. In de plaats daarvan loop ik een rondje om zoveel mogelijk van de plantage in me op te nemen. Wauw, wat een plek! De stilte en rust wordt af en toe onderbroken door een langsrijdende bus, of huurauto die het terrein oprijdt. Net zoals in Ingenio komen er hier wekelijks honderden toeristen langs om zelf een kijkje te nemen op de plantage.

Emigreren Gran Canaria - 10 x (bijna) gratis activiteiten op Gran Canaria - Bezoek een aloe vera plantage - grote Aloe vera plantage in Fataga

En met mijn bezoek aan Fataga komt er ook een einde aan deze 2-in-1 excursie. Ik vond het een super ervaring om zelf een kijkje te nemen bij beide plantages en alles te leren over de Aloe Vera plantage op Gran Canaria.

Praktische informatie

Zowel het bezoek aan de plantage als de rondleiding zijn GRATIS. Rondleidingen zijn mogelijk tussen 9.00 en 17.30 uur. Zelf een bezoek reserveren bij de plantage in Ingenio? Dat kan via deze link. Een bezoek aan de plantage in Fataga kun je hier reserveren.

Als je de Aloe Vera plantage op Gran Canaria wilt bezoeken, dan is het wel zo handig om een huurauto tot je beschikking te hebben. Op die manier heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt en kun je relaxen moeiteloos afwisselen met avontuur. Reserveer je auto vooraf via Sunnycars zodat je je huurauto direct na aankomst op de luchthaven kunt ophalen.

Verblijven op Gran Canaria

  • Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Gran Canaria. Dit kan rechtstreeks met Transavia
  • Zoek je goedkope vliegtickets naar Gran Canaria? Vergelijk ze via vliegtickets.nl
  • Liever een compleet verzorgde reis met vlucht + hotel? Kijk dan op TUI voor de beste aanbiedingen
  • Losse hotels boek je via Booking.com
  • Een auto huur je eenvoudig en vertrouwd via Sunnycars

Ook interessant:
tips voor je eerste keer Gran Canaria
♥ gratis activiteiten op Gran Canaria
grootste voordelen van Aloe Vera voor je huid

2 reacties op “Aloe Vera plantage op Gran Canaria bezoeken

  1. Peter zegt:

    Weer met veel aandacht gekezen. Wat boeien mij u verhaken toch keer op keer.

  2. Marga Kanon zegt:

    Zelf ook op deze plantage geweest, daar ook aloe Vera gekocht, maar nu op na vele malen smeren op verbrande voeten ( vraag je moeder maar voor info hierover) . Kan ik het ook bij jou bestellen?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.