Home Blog

Emigreren als 40 plusser: het emigratieverhaal van Francisca

1
Emigreren Gran Canaria - Emigreren als 40 plusser - Het emigratieverhaal van Francisca - Huis Mogan

Emigreren als 40 plusser is natuurlijk heel anders dan wanneer je op jonge leeftijd naar het buitenland verhuisd. Ik vroeg me af hoe dat in de praktijk gaat en besloot in gesprek te gaan met een iemand die me er meer over kon vertellen. En zo kwam ik in contact met de Nederlandse Francisca. Op haar 47ste besloot de definitief naar Gran Canaria te emigreren en inmiddels wonen zij en haar man alweer 7 jaar op dit fantastische eiland! Over haar leven op Gran Canaria zegt ze: “alles gaat op een heel rustig tempo en op Gran Canaria voel ik me veel vrijer dan in Nederland.” In dit interview vertelt ze over haar leven op Gran Canaria, de grootste uitdagingen van emigreren als 40 plusser én geeft ze tips om andere emigranten in spé op weg te helpen!

Vertel eens wat over je leven op Gran Canaria?

“Mijn man en ik genieten, ook na 7 jaar, nog iedere dag van ons leven op Gran Canaria. Zo nemen we regelmatig de auto voor een dagje strand of om een stukje te gaan rijden in de bergen. Ook gaan we vaak op onderzoek uit naar lekkere restaurantjes. We zijn gek op het weer hier en de gezelligheid hier! Wat ik ook erg leuk vind, is om richting Las Palmas te rijden. Dan pakken we een terrasje of doen we een rondje op Las Terrazas.”

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas

Hoe ben je op Gran Canaria terecht gekomen?

“Ik droomde ervan om ooit in Spanje te gaan wonen, maar zocht een plek waar 365 dagen per jaar de zon scheen. Op veel plaatsen in Spanje heb je nog steeds last van koude winters, maar op Gran Canaria is het altijd goed weer! Toen ik voor het eerst op Gran Canaria kwam, was ik gelijk verliefd. Daarnaast is Gran Canaria maar een kleine 4 uur vliegen vanaf Nederland, dus dat was ook makkelijk met op- en neer vliegen. En bovenal is Gran Canaria een veilig eiland.”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren als 40 plusser - Het emigratieverhaal van Francisca - Strand Puerto Rico

Wat waren je grootste uitdagingen bij het emigreren als 40 plusser?

“Mijn grootste zorg was of het wel allemaal zou lukken met het regelen van de praktische zaken. Hoe zou het bijvoorbeeld gaan met inschrijven, verzekeringen en het vinden van een woning? En wat ook speelde was of we geaccepteerd zou worden door die community daar. Gelukkig zijn al deze dingen uiteindelijk allemaal goed gekomen! De grootste uitdaging was om de taal te kunnen begrijpen en praten. Vooral wanneer je gaat emigreren als 40 plusser is niet zo makkelijk als wanneer je hier op jonge leeftijd komt. Spaans leren uit een boekje is lastig. Je moet eigenlijk gewoon opgaan in het leven daar en de taal vanuit de praktijk leren. Dat werkt het beste.”

 

Hoe vind jij de verschillen met het leven in Nederland?

“Alles gaat op een heel rustig tempo. Laatst was onze wasmachine bijvoorbeeld stuk gegaan. Dan moet je geduld hebben, want het is niet zo dat er gelijk een reparateur langs kan komen. Wat ik heel fijn vind is dat je overdag lekker kunt genieten van het weer en ’s avonds nog om een boodschap kunt gaan. Je hoeft je niet bezig te houden met openingstijden, want alles is tot laat geopend. Ook is alles een stuk voordeliger hier en niet zo achterlijk duur als in Nederland. En het allergrootste verschil met Nederland vind ik dat je je op Gran Canaria een stuk vrijer voelt ten opzichte van Nederland.”

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Strand Playa del Ingles

Hoe heb je je leven op Gran Canaria opgebouwd? Welke stappen heb je ondernomen?

“Als je gaat emigreren als 40 plusser is dat natuurlijk een stuk lastiger dan wanneer je 20 of 30 bent. En dan bedoel ik vooral het opbouwen van een leven daar en het opdoen van sociale contacten. In het begin zijn we constant op pad geweest naar leuke plekken en lekkere restaurantjes. Daar raakten we vanzelf aan de praat met de lokale bevolking, ondernemers en andere emigranten. Inmiddels hebben we een hele leuke internationale vriendenkring opgebouwd. Deze dingen kosten tijd en die tijd moet je jezelf ook gunnen.”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren als 40 plusser - Het emigratieverhaal van Francisca - Restaurante Vistamar Tauro

Wat heb je geleerd in die 7 jaar dat je nu op Gran Canaria woont?

“Het valt me op dat veel Nederlanders de stap niet durven te maken. Dan zie ik op Facebook berichtjes van mensen voorbij komen, die zeggen: als ik geld had, als ik de loterij zou winnen, dan zou ik zo naar Gran Canaria verhuizen. Maar ik zeg: gewoon doen! Op Gran Canaria heb je echt geen bergen en bakken met geld nodig om een bestaan op te kunnen bouwen. Je hebt een klein buffertje nodig voor je woning en opstart en de rest komt vanzelf!”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren als 40 plusser - Het emigratieverhaal van Francisca - Puerto Rico Gran Canaria

Welke tips kun je geven aan mensen die overwegen om ook naar Gran Canaria te gaan emigreren?

“Niet romantiseren! Als je nog niet gepensioneerd bent en op Gran Canaria wil gaan werken moet je minstens 2 talen spreken en niet te beroerd zijn om je handen vuil te maken. Ook moet je je geen voorstelling maken van hoge lonen, want die zijn er niet. Voel je ook zeker niet te goed om een baan aan te nemen. Ik zie het maar al te vaak gebeuren met de jongere generatie hier. En denk er over na waar je wil wonen en wat je daarvoor over hebt. Wonen in de toeristische zone is onbetaalbaar geworden, dus ook daar moet je enigszins flexibel in zijn. Tenslotte wil ik meegeven dat Gran Canaria een fantastisch eiland is, maar dat je het geluk nog steeds zelf moet maken.”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren als 40 plusser - Het emigratieverhaal van Francisca - Meloneras Hotel Villa del Conde

Wat vind je het allerfijnste aan je leven op Gran Canaria?

“Mensen hier zijn niet zo nieuwsgierig en bemoeierig als de mensen in Nederland. Hier kijken ze niet constant over de schutting om te kijken hoe groen het gras van de buren is. Ik voel me hier vrij en kan ook echt mezelf zijn. De mensen houden zich met hun eigen leven bezig en men laat elkaar in zijn of haar waarde. Ook hoor je ze zelden klagen, dat is in Nederland wel anders! Als wij Nederland bezoeken valt het ons op dat de mensen daar heel gestresst en negatief zijn. Jammer!”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren als 40 plusser - Het emigratieverhaal van Francisca - Anexo 2 Playa del Ingles

Wat mis je uit Nederland?

“Familie blijft altijd een gemis, maar gelukkig kunnen we allemaal makkelijk het vliegtuig nemen en elkaar op die manier blijven zien. Het is nu ook makkelijker dan 7 jaar geleden. De techniek laat het toe om elkaar even te spreken via FaceTime en WhatsApp. Wat ik na 7 jaar wel begin te missen is de Nederlandse natuur (het bos) en het fietsen. Op Gran Canaria zijn de fietspaden niet zo goed aangelegd. Als laatste zou ik zeggen: sommige etenswaren, maar die nemen we dan weer mee terug na een bezoek aan Nederland of kopen we in de Nederlandse Winkel.”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren als 40 plusser - Het emigratieverhaal van Francisca - Fiets Nederland

Ik wil Francisca hartelijk danken voor het delen van haar emigratieverhaal! 🙂 Wil jij jouw emigratieverhaal ook een keer delen? Neem dan gerust contact met mij op via info@emigrerengrancanaria.nl. En over emigratieplannen gesproken, waar loop jij het meeste tegenaan bij emigreren als 40 plusser?

Emigreren naar Gran Canaria als twintiger: de voor- en nadelen

0
Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - Melissa Tejeda

Nu the big 30 ook voor mij akelig dichtbij begint te komen, begin ik meer en meer na te denken over mijn jaren als twintiger. Let’s face it: als twintiger heb je vaak gewoon totaal geen idee waar je mee bezig bent. Je bent eigenlijk nog een kind dat net op weg is naar volwassenheid. En luisteren naar (goedbedoeld advies) van je ouders? Ho maar! Kortom, terugkijkend op mijn leven als twintiger kan ik concluderen dat ik me vaak genoeg schuldig heb gemaakt aan gekke fratsen. Maar één ding waar ik nooit, maar dan ook nooit spijt van zal hebben, was mijn besluit om te emigreren naar Gran Canaria als twintiger. Dus twintigers van Nederland en België: worstel jij op dit moment met de vraag of je wél of niet moet doorzetten? Óf ben jij een bezorgde ouder die zich afvraagt of dit de juist beslissing is voor je kroost? Dan ben je wellicht geholpen met mijn terugblik op emigreren naar Gran Canaria als twintiger!

Emigreren naar Gran Canaria als twintiger: de nadelen

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Melissa Tejeda

De Twilight zone

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Twilight zone - Anexo 2 Playa del Ingles

Ik emigreerde naar Gran Canaria toen ik 25 was en keerde terug op mijn 28ste. Al sla je me dood, ik heb geen idee hoé ik die jaren daar precies doorbracht. Thans, wel in globale zin. Ik werkte, genoot van het weer, sprak af met vrienden en … Blank. Geen idee. En het schijnt dat ik niet het enige slachtoffer ben van de, laten we zeggen de Canarische Twilight zone. Call me crazy, maar er zijn ontzettend veel mensen op Gran Canaria die het gevoel hebben in een andere dimensie te leven waar de tijd anders verloopt. Dit merk je voorál wanneer je even teruggaat naar ‘eigen land’. Kortom, als jij in als twenty-something naar Gran Canaria emigreert vliegen de jaren zo voorbij. Welcome to the Twilight zone!

Gebrekkig Nederlands

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Gebrekkig Nederlands - Kruiden Nederlandse taal

Als je als twintiger naar Gran Canaria emigreert is de kans groot dat je binnen no-time meerdere talen spreekt. Zo sprak ik overdag, vooral tijdens mijn werk, eigenlijk altijd een andere taal dan Nederlands. Superleuk natuurlijk, al dat Spaans, Italiaans, Duits enz., want het is onwijs goed voor je talenkennis. Anderzijds, zul je al snel merken dat het lastig(er) wordt om je in het Nederlands uit te drukken. Zeker wanneer je alleen thuis Nederlands praat! Zo weet ik nog goed dat ik voor het eerst weer een weekje op- en neer ging naar Nederland. Ik had gewoon moeite om de juiste woorden te vinden! En eerlijk gezegd, betrap ik mezelf er soms nog op enigszins gebrekkig Nederlands te praten en schrijven 😉

Vriendschappen vergaan

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Vriendschappen vergaan - Bram Melissa bergen Gran Canaria

Als twenty-something heb je ongetwijfeld een aantal vrienden of zelfs een vriendengroep. Misschien kennen jullie elkaar nog van school, of uit de tijd dat jullie nog met poppen speelden. Anyway, friends will be friends right? Hate to break it to you: nee, vriendschappen vergaan. Weleens gehoord van uit het oog, uit het hart? Het is hard, maar wel de waarheid. Had moeders toch wéér gelijk. Als jij gaat emigreren naar Gran Canaria als twintiger ga jij een compleet nieuw avontuur aan. Supergaaf, maar je vrienden zijn daar geen deel van. Je doet het alleen. Jouw ervaringen, jouw avontuur. In het begin zullen jullie ongetwijfeld nog Facetimen, Appen en Snappen, maar daarna houdt het langzaam aan op…

Weggaan is makkelijker dan terugkomen

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Weggaan is makkelijker dan terugkomen - Breda regen

Say what? Yep, weggaan (uit Nederland) is makkelijker dan terugkomen. Neem het aan van een ex-emigrant… Het moeilijkste van terugkomen is niet eens het vinden van een baan, huis, financiën etc. Het is de wederopbouw van je leven. Jij had een fantastisch en relaxed leven op Gran Canaria. Je was áltijd buiten, had een hoop Internationale vrienden, alles ging op z’n dooie gemakkie. En dan kom je terug in Nederland of België en BOOM, reality check. Hier is het stressen, rennen, jakken en jagen. Alles moet volgens de regeltjes en ‘mensen’ verwachten dat jij ook precies weet wat er van je verwacht wordt. Ik ken een aantal Nederlanders van mijn leeftijd, die na een aantal jaar op Gran Canaria gewoond te hebben, terug zijn gekeerd. Uiteindelijk zeggen ze allemaal hetzelfde: weggaan is makkelijker dan terugkomen.

Emigreren naar Gran Canaria als twintiger: de voordelen

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De voordelen - Playa del Ingles Anexo 2

Pfieew, nou hèeeee-hèeeeee. Dat hebben we gehad. Je zou haast denken dat er niets positief meer overblijft aan emigreren naar Gran Canaria als twintiger. No worries, we hebben het ergste wel gehad. Daarbij is het toch een kwestie van voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Dus: laten we eens even kijken naar de voordelen!

#YOLO

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De voordelen - YOLO - Strand Arguineguin

En zo is het! Toen ik zelf de knoop moest doorhakken om te gaan emigreren had ik een goede baan, mooi appartement, centjes op de bank en ga zo maar door. Kortom, de droom van iedere Nederlander 😉 Maar je leeft maar één keer, in ieder geval in dít leven (want: reïncarnatie etc. etc.). Dus waarom zou je niet die droom waarmaken? Al helemaal als je geen verplichtingen hebt zoals een koophuis, kinderen enz. (sorry moeders en vaders). Straks kan het niet meer!

Ervaring,YEAH!

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De voordelen - Ervaring opdoen - Camper

Emigreren naar Gran Canaria als twintiger is een ervaring die je nooit of te nimmer zult vergeten. Hier kun je de rest van je leven op terugkijken en denken: wauw, ik heb het gewoon gedaan. Ik heb gedaan waar andere mensen van drómen. Ik bedoel: de gemiddelde leeftijd van de lezers hier is 45+. Dus kunnen we best concluderen dat deze mensen hier misschien ook al járen van dromen, maar deze droom – door omstandigheden – niet waar konden maken. En weet je, je kan beter spijt hebben van de dingen die je wél gedaan hebt, in plaats van die je niet gedaan hebt!

Zelfontwikkeling

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De voordelen - Zelfontwikkeling - Strand

Terugkijkend op Melissa vóór en ná Gran Canaria kan ik met trots zeggen dat ik – in positieve zin – voorgoed veranderd ben. Door te emigreren als twintiger leer je zó ontzettend veel over jezelf. Daarbij ben je volledig op jezelf aangewezen en moet je een heel nieuw leven opbouwen. Hallo zelfontwikkeling! Zie ook: levenslessen uit Gran Canaria.

Waardering voor je ouders

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De voordelen - Waardering voor je ouders - I love You Strand

Ja lieve ouders: jullie lezen het goed. Hoewel ik begrijp dat ontzettend moeilijk is om je kroost los te laten, kan de scheiding ook een zeer positief effect hebben. Als ik even kijk naar mijn (voormalig) twintiger vriendenkring (including myself) op Gran Canaria, kan eerlijk zeggen dat ze stuk voor stuk véél meer waardering hebben gekregen voor hun ouders. Het is heel vanzelfsprekend om je ouders dichtbij te hebben: voor een lach, maar zeker ook voor een traan. En als je dat niet hebt, begin je dat juíst weer ontzettend te waarderen!

Het is goed voor je CV

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De voordelen - Het is goed voor je CV

Daar zit je dan: na járen van blokken en zwoegen heb je eindelijk je diploma in the pocket. Op naar het echte leven. Whooehoee, carrière maken! Je gaat overal op sollicitatie, maar het concrete aanbod blijft uit. Een bekend verhaal. Je bent tenslotte een nog-maar-net-afgestudeerd-broekie (no offence) 😉 Mijn punt is: je hebt nog niet zo héél erg veel te bieden. En dus kan een paar jaar buitenland ervaring nét hetgeen zijn dat jij nodig hebt om die onwijs-vette-droombaan-met-extreem-goed-salaris te scoren. Geloof me, werkgevers zijn er gek op! Het zegt namelijk iets over jouw karakter, zo’n avontuur (en dan hebben we het nog niet eens over je talenkennis gehad). Kortom, een paar jaartjes op een zonnig eiland vertoeven en jezelf ontwikkelen is nog helemaal zo slecht niet!

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De voordelen - Conclusie - Strand

Als je het mij vraagt zijn er nog wel 20.000 duizend redenen te bedenken om naar Gran Canaria te emigreren als twintiger, maar uiteindelijk moet je er zelf achter staan 😉 Ik hoop dat je iets aan deze post gehad hebt. En vergeet niet, je bent in de bloei van je leven. Emigreren naar Gran Canaria als twintiger? Ik zeg: doen! Heb je vragen, laat dan gerust een berichtje achter in de comments hieronder!

Lezersvragen over Gran Canaria: emigreren, wonen, werken en meer!

2
Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Arguineguin

Toen ik in 2017 begon met deze blog, had ik als doel Nederlanders en Belgen met emigratieplannen op weg te helpen. Er was tenslotte niet heel veel (Nederlandstalige) informatie te vinden over emigreren naar Gran Canaria 😉 Inmiddels zijn we alweer bijna een jaar verder en sta ik nog iedere keer versteld van het aantal mensen dat deze blog bezoekt. Hierbij dus weer een dikke vette dankjewel voor jullie grote interesse en support! In de afgelopen maanden heb ik ook een flink aantal lezersvragen over Gran Canaria ontvangen. En dus, leek het me een goed idee om al deze vragen te bundelen en met jullie te delen. Hieronder vind je een verzameling van interessante, handige en soms grappige lezersvragen over Gran Canaria én mijn antwoorden (of adviezen) op deze vragen.

Q&A: 10 lezersvragen over Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Tauro

1. Welke dorpjes in het binnenland zijn leuk om te wonen (richting het zuiden wel)?

Ik heb zelf een hele fijne tijd gehad in El Salobre, achter El Tablero. Ik zou het niet per sé een dorpje noemen, maar meer een landelijk gebied. Heel rustig en midden tussen de locals. Het leuke van dit soort gebieden is dat je vaak – met een beetje geluk – een huisje kunt vinden waar ook wat grond bij zit. Als je dan – net zoals ik – gek bent op (moes)tuinieren, kun je je hart ophalen! Ook staan huiseigenaren in veel gevallen iets positiever ten opzichte van het hebben van huisdieren! 🙂 Ayagaures, Montaña la Data en Monte León zijn trouwens ook prachtige locaties om te wonen. Ik zou je adviseren om de eerstvolgende keer op Gran Canaria een auto te huren en vooral veel rond te gaan rijden!

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Tejeda

2. Waar ik eigenlijk wel nieuwschierig naar ben is wat de meeste emigranten uit bijvoorbeeld Nederland daar voor werk doen?

De meeste Nederlanders op Gran Canaria die ik ken werken in het toerisme of de horeca. Zo zijn er zelfs een aantal Nederlanders die een eigen horecazaak hebben, zoals Theo en Erik van de Fraja Hut, Rob van Café de Buurman en Frank van Mi Casa. Daarnaast zijn er een hoop Nederlanders die werken in de excursie- en vakantieverkoop of zelfs als Makelaar op Gran Canaria 🙂

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Anfi del Mar Arguineguin

3. Heb jij een tip of weet jij iemand die kan helpen bij het aanvragen van een NIE nummer?

Het aanvragen van een NIE nummer op Gran Canaria is eigenlijk vrij eenvoudig! De voertaal op het politiebureau is Spaans. Mocht je de taal zelf niet spreken, zou ik je aanraden om iemand mee te nemen die de taal wél spreekt. Hiervoor kun je altijd een oproepje plaatsen in een van de Gran Canaria Facebook groepen, zoals Jobs and Help GC. Houd er rekening mee dat ze hier vaak wel een vergoeding voor vragen 🙂 Meer over het aanvragen van een NIE nummer lees je in dit artikel.

4. Wanneer moet je voorál niet Emigreren naar Gran Canaria?

Dat is natuurlijk een lastige vraag voor een Gran Canaria fan als ik 😉 Maar als ik een echte, goede reden moet bedenken, dan zou ik zeggen: wanneer je niet met je hele hart en ziel voelt dat Gran Canaria dé plek voor jou is, zou ik zeker niet naar Gran Canaria emigreren! In dat geval kun je beter een andere bestemming overwegen, waar je dat gevoel misschien wel hebt. Als je dan kijkt naar praktische zaken, lees dan verder in in dit artikel.

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Huis voordeur El Tablero

5. Heb jij tips waar ik het beste een woning kan huren?

Dat vind ik een lastige! Dit is trouwens ook een van de meest gestelde lezersvragen over Gran Canaria 😉 Over het algemeen probeer ik me een beetje afzijdig te houden in het adviseren van makelaars. Zo kan ik een makelaar helemaal te gek vinden en jij – op advies van mij – zaken doen met diezelfde makelaar en denken: ” wat heeft zij me nou weer aangeraden?” De tips die ik je wél kan geven, is om je goed te oriënteren op makelaars en op je gevoel af te gaan. Dat een makelaar al járen in de business zit, wil overigens ook helemaal niets zeggen. Daarnaast zou ik je willen adviseren om ook een kijkje te nemen in Facebook groepen als Gran Canaria Rentals en Jobs and Help GC en de vele huizensites als Vibbo, (voorheen SegundaMano) Milanuncios, Fotocasa etc.

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Huizen Loma Dos Arguineguin

6. Er zijn veel websites die informatie geven over het openbaar vervoer, maar kun je ons een paar praktische tips geven?

Klopt helemaal! In principe kun je stellen dat je met reizen in een bepaalde plaats vaak voordeliger uit bent met een taxi, dan met de bus. Vooral wanneer je met meerdere mensen tegelijk reist. Wil je een langere afstand afleggen, zoals van Playa del Inglés naar Las Palmas, dan zou ik je de bus adviseren. Als je een taxi nodig hebt, kun je deze op straat aanhouden (mits vrij), oproepen via de centrale (telefonisch of via de app), of vinden bij een van de officiële taxi standplaatsen op Gran Canaria.

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Taxi's Playa del Ingles Anexo 2

7. Heb jij misschien een leuk alternatief om te wonen? In de buurt van Maspalomas?

De huurprijzen op Gran Canaria zijn de laatste jaren aanzienlijk gestegen, waardoor het steeds lastiger wordt om aan een betaalbare huurwoning te komen. Vooral in het Zuiden van Gran Canaria zijn de prijzen nog amper te behappen. Als je gebonden bent aan deze regio, zou je kunnen uitwijken naar El Tablero, El Salobre, Montaña la Data of Monte León. Omdat het aantal toeristen in deze plaatsen minimaal is, zul je merken dat de huurprijzen hier een stuk lager zijn ten opzichte van Playa del Inglés en Maspalomas (Campo Internacional).

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - El Tablero

8. Zijn er manieren om toch mooi geld te verdienen?

De tijd dat je ‘goed geld’ kan verdienen op Gran Canaria, ligt volgens velen al lang achter ons. Daarnaast is het ook de vraag wat ‘goed geld’ voor jou betekent. Als je naar Gran Canaria emigreert in de hoop een inkomen te verdienen, net zoals in Nederland of België, dan kom je helaas van een koude kermis thuis. Maar wie weet heb je ergens nog een paar miljoen liggen en kun je iets in de hotel business beginnen 😉

9. Ik vind de makelaars niet erg betrouwbaar overkomen, nog tips hierover?

Oei, tricky! Ook deze vraagt behoort tot één van de meest gestelde lezersvragen over Gran Canaria 😉 Ik hoor al jaren gemixte verhalen over makelaars op Gran Canaria, soms terecht en soms onterecht. Ik denk dat dit vooral komt doordat de makelaars op Gran Canara anders te werk gaan dan bv. in Nederland. Zo wordt de commissie in 99% van de gevallen doorberekend aan de huurder én is deze gelijk aan 1 maand huur. Zoals ik hierboven al aangaf, is mijn advies om vooral je gevoel te laten spreken en lekker je tijd te nemen om je goed te laten informeren.

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Huis te koop Bahia Meloneras Meloneras Gran Canaria

10. Hoe overleef je met 1000 euro ?

Dat is een hele goede vraag 😉 En als je alleen bent, kan het best een uitdaging zijn om van zo’n bedrag rond te komen. Allereerst zou ik zeggen: zoek een voordelige huurwoning in het Noorden of binnenland van Gran Canaria. Dan heb je de grootste kostenpost eigenlijk al gedrukt. Met een beetje geluk kun je nog een huurwoning vinden waar de kosten van water en elektriciteit bij de huurprijs inbegrepen zitten. Wat vaak ook kan schelen is om gericht boodschappen te doen. Zo zijn groente en fruit veel voordeliger wanneer je ze op de markt of zelfs direct bij de boer haalt en zie je bij grote supermarkten vaak aanbiedingen op vis en vlees (vooral per kilo).

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Mercadona Supermarkt verse vis

Ik hoop dat jullie genoten hebben van deze Q&A: lezersvragen over Gran Canaria. Heb je zelf een brandende vraag? Stel ‘m dan gerust en de comments onder deze blog post!

Van Groningen airport naar Gran Canaria: winter 2018 ook vluchten met TUI

0
Emigreren Gran Canaria - Groningen airport naar Gran Canaria - Winter 2018 ook vluchten met TUI - Strand Puerto Rico Gran Canaria

Goed nieuws voor alle Nederlanders uit het ‘hoge noorden’! Vanaf aankomende winter (om precies te zijn: 2 november 2018) zal TUI fly directe vluchten gaan inzetten vanaf Groningen airport naar Gran Canaria. En dat is goed nieuws, want hierdoor hebben reizigers uit Groningen en omstreken nét een tikkeltje meer keuze en behoren vluchten met overstap tot het verleden!

Stijgende vraag naar regionale luchthavens

Volgens de Managing Director van Thomas Cook Nederland, Carola Hoekstra, is er een stijgende vraag naar regionale luchthavens: “wij merken de laatste jaren dat vertrek vanuit regionale luchthavens veel voorkeur geniet en als er rechtstreeks gevlogen wordt, zoals naar Gran Canaria aankomende winter, biedt dit zeker een bijkomend voordeel.” Nu hoef je natuurlijk niet hooggeleerd te zijn om te begrijpen dat mensen liever vanuit hun eigen regio vertrekken. Zo vlieg ik ook liever naar Gran Canaria vanaf Eindhoven (30 minuten rijden) dan vanaf Amsterdam (1,5 uur rijden). De General Manager van TUI Nederland, Arjan Kers, voegt hieraan toe: “dit zorgt ook voor een comfortabeler begin van de vakantie voor de reizigers vanuit de regio.”

Daarnaast geeft TUI middels een persbericht aan dat ze de groeimogelijkheden vanuit andere luchthavens aan het onderzoeken zijn.

Groningen airport naar Gran Canaria

De TUI vluchten van Groningen airport naar Gran Canaria staan ingepland voor de vrij- en maandagen. Volgens TUI zal er de hele winter naar Gran Canaria gevlogen worden. Volgens een nieuwsbericht van Groningen Airport is het aantal passagiers dat via Groningen vertrekt in het eerste kwartaal van 2018 met 13% toegenomen. De grootste toename was op vluchten naar de Canarische Eilanden. Zo zagen ze niet alleen meer passagiers op vluchten naar Gran Canaria, maar ook naar Lanzarote.

Vluchten naar Tenerife

Emigreren Gran Canaria - Groningen airport naar Gran Canaria - Winter 2018 ook vluchten met TUI - Groningen Tenerife - Santa Cruz de Tenerife

Naast de vluchten naar Gran Canaria, zal er ook weer naar Tenerife gevlogen worden. Deze vluchten worden iedere vrijdag uitgevoerd door Transavia. De Business Development Manager van Groningen Airport, Jonas van Dorp zegt hierover: “het is al heel lang de wens van veel Noorderlingen om weer vanaf Groningen Airport Eelde naar Tenerife te kunnen vliegen. Met deze wens zijn wij naar de reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen gegaan. Wij zijn daarom ook blij dat genoemde partners de handen ineen hebben geslagen om aan deze vraag te kunnen voldoen.”

Meer weten over de vluchten vanaf Groningen airport naar Gran Canaria? Kijk dan op: TUI vliegtickets*

*gesponsorde link. Dit betekent dat Emigreren Gran Canaria een kleine vergoeding ontvangt, wanneer jij een aankoop doet via deze link! Deze inkomsten worden weer gebruikt om de blog te onderhouden 🙂

Reisverslag Gran Canaria deel 3: Las Palmas & Playa del Inglés

0
Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Strand Playa del Ingles

In mijn eerste 2 reisverslagen vertelde ik je hoe ik het eerste deel van mijn vakantie doorbracht én gaf ik je een aantal tips voor jouw volgende vakantie naar Gran Canaria. Vandaag is het tijd voor het reisverslag Gran Canaria deel 3 waarin ik je meeneem naar Las Palmas om mijn favoriete shop plekjes met je te delen én laat zien welke plaats ik de afgelopen jaren mijn werkplek mocht noemen.

Reisverslag Gran Canaria deel 3: shoppen in Las Palmas

Hoewel Las Palmas zich bij lange na niet kan meten met grote steden als Londen, Parijs en Barcelona, krijgt de hoofdstad van Gran Canaria – als je het mij vraagt – niet de waardering die het verdiend. Dit, terwijl deze bruisende stad júist een ideale plek is voor een dag- of citytrip! Vanaf het Zuiden van Gran Canaria ben je binnen een kleine 45 minuten in het stadshart, dat stiekem best veel weg heeft van Barcelona. De sfeer, de mensen, de drukke straten en oude gebouwen. Las Palmas is een wereld van verschil met de drukbevolkte, toeristische badplaatsen op Gran Canaria!

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Las Palmas Mesa y Lopez

Toen ik zelf nog op Gran Canaria woonde, had ik de gewoonte minstens 1 x per week naar Las Palmas te gaan. De ene keer om lekker rond te struinen in het Historische Vegueta, de andere keer om een hapje te gaan eten aan de boulevard van Las Canteras, maar bovenal om lekker te shoppen in Las Palmas 😉

Shoppen in winkelcentrum Las Arenas

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas

We starten bij winkelcentrum Las Arenas, wat vlak buiten het centrum van Las Palmas ligt. Het winkelcentrum heeft verschillende verdiepingen met allerlei soorten winkels, boetiekjes en eetgelegenheden. We beginnen bij één van mijn favoriete winkels: Primark. Meestal loop ik hier wel met een paar volle tassen naar buiten (lees; minstens 5 kleuren skinny jeans en een tiental shirtjes), maar vandaag kan ik er maar weinig leuks vinden.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas - Primark

We lopen door richting H&M, waar ik een broek en een paar basic shirtjes koop en schieten daarna door naar mijn favoriet: Stradivarius. Qua kleding is dit een mix van Zara en Mango, maar dan met voordeligere prijzen en soms zelfs betere kwaliteit. Daarnaast is dit één van de weinige kledingzaken waar ze de bedoel serieus netjes proberen te houden en het er niet uitziet als de restanten van een slagveld.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas - Stradivarius

Inmiddels zijn we alweer een goede 2,5 uur verder en gaat mijn maag te keer als een op hol geslagen Grizzly beer. We besluiten een hapje te eten op de bovenste etage, bij Scooter’s Pizza Factory. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kun je hier veel meer bestellen dan alleen pizza’s. Op aanraden van mama kies ik voor een Caesar Salade. Zij gaat voor de homemade Nachos met verse Guacamole, Cheddar saus en huisgemaakte, licht pittige Salsa. De salade was werkelijk HUGE en zeer goedgevuld. En ook de Nachos waren een echte aanrader! In totaal waren we een kleine 15 euro kwijt (incl. 2 x water en 2 x koffie), wat natuurlijk belachelijk goedkoop is.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas - Scooter's Pizza Factory lunch

Na onze lunch lopen we nog een tijdje rond in Las Arenas en besluiten we, als laatste stop, naar de El Corte Inglés Outlet te gaan (bovenste etage). Als schoenen- en tassenfreak loop ik direct naar rechterzijde, waar de stellages met merkschoenen staan. Helaas heb ik – met een zeer gangbare maat 39/40 – vaak de pech dat alles in mijn maat vaak is uitverkocht. Mijn oog valt op een FAN-TAS-TISCH paar zwarte, halfhoge, leren laarzen van Ralph Lauren voor de extreem voordelige prijs van 75 euro. Tegen beter weten in probeer ik mijn voeten tóch in een maatje 38 te wringen. Tevergeefs… Vervolgens browse ik nog even half-geïnteresseerd langs de kledingrekken, tot ik (toevallig?) bij de merktassen beland. En ineens: “van die Engelenmuziek uit een film, vergezeld door een lichtkrans” een ECHTE RALPH LAUREN TAS!!! In de uitverkoop. Voor 69 euro. Ik loop zó snel naar de tas, dat ik bijna struikel over mijn eigen voeten. Als een hysterisch kind schreeuw ik de hele winkel bij elkaar, op zoek naar mijn moeder. MAMAAAAA. Mama, kom is!!! Mama, kijk dan!!! Gelukkig kan mijn moeder altijd onwijs om me lachen op dit soort momenten 😉 Voorzichtig – alsof het om een pasgeboren baby gaat – pak ik de tas op en loop ik met een big smile naar de kassa. Zo, het shoppen in Las Palmas is nu al geslaagd!

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas - Ralph Lauren tas

Shoppen in Las Palmas: avenida Mesa y López

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in Las Palmas - El Corte Ingles - Mesa y Lopez

Ondanks dat onze shopping trip nu al geslaagd is, besluiten we op mijn verzoek tóch nog even door te rijden naar Mesa Y López. Dit voornamelijk omdat ik nogal lyrisch ben over El Corte Inglés. Dit warenhuis kun je vergelijken met onze Bijenkorf. Het is allemaal net een tikkeltje meer luxe. Maar goed, de reden dat ik er al jaren graag kom is vooral te wijten aan de zeer uitgebreide cosmetica afdeling, waar ze sinds kort (voor de kenners) ook de Fenty Beauty lijn by Rihanna verkopen!

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in Las Palmas - El Corte Ingles - Fenty Beauty by Rihanna

Uiteindelijk doen we een – voor ons doen – kort rondje in El Corte Inglés, scoor ik nog een jeans van ONLY voor 7 euro (!) en lopen we op ons gemakkie naar ons favoriete koffietentje aan de overkant, waar we op het terras genieten van de laatste zonnestralen. Na de koffie gaan we langzaam aan terug richting de auto. We passeren smalle straatjes met oude gebouwen, die zo typerend zijn voor Las Palmas. Mocht je nou zelf een keer naar Las Palmas gaan, neem dan ook zéker de moeite om een bezoekje te brengen aan Vegueta waar je nog veel méér van dit soort gebouwen vindt!

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in Las Palmas - Mesa y Lopez - Oude gebouwen

Reisverslag Gran Canaria deel 3: Playa del Inglés

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Anexo 2 Playa del Ingles

Na mijn dagtrip Las Palmas ben ik weer toe aan de gezellige, toeristische sfeer van het Zuiden. En dus breng ik de volgende dagen vooral door in omgeving Playa del Inglés en geniet ik van de ongedwongen sfeer aan de kust. Ik struin rond over de Paseo en loop richting Anexo 2, de plek die ik bijna 3 jaar mijn werkplek mocht noemen. Iedere ochtend, als ik mijn auto parkeerde en stapvoets richting de trappen liep, stopte ik vlak voor de afdaling om even stil te staan bij hoe bevoorrecht. Een moment om te genieten van het uitzicht op het strand, de zee en de boulevard en de plek die ik mijn ‘werk’ mocht noemen.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Anexo 2 strand

Zodra ik het plein van Anexo 2 oploop, is het ook weer net of ik nooit weg ben gegaan. Even voelt alsof ik hier weer zélf werk, weer op Gran Canaria woon 😉 Ik loop een oud-collega tegen het lijf en we besluiten – zoals vanouds – te lunchen bij Café Mozart (waar ze toevallig ook heeele lekkere salades hebben!). We halen komische herinneringen op en kletsen bij over zo’n beetje alles en iedereen op Gran Canaria. Ook besef ik ineens hoe ik dit gemist heb. Het gemak en de spontaniteit om iets te ondernemen. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar we allemaal op tijd en agenda werken.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Anexo 2 plein

Na de lunch doe ik nog een rondje om gedag te zeggen tegen mijn overige oud-collega’s, excursie-verkopers en andere ‘workers’ op Anexo 2. Het valt me op dat er in een klein jaar maar weinig veranderd is. Behalve de MASPALOMAS letters aan de rotonde dan, die zijn nieuw 😉 Ze blijken deels voor de show en deels ter bescherming van zowel toeristen als de mensen die op Anexo 2 werken. Oh en de cowboy heeft plaatsgemaakt voor een of andere goud geschminkte Engel. Dat is ook nieuw.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Strand Playa del Ingles

En met deze stop bij Playa del Inglés komt het einde van mijn vakantie op Gran Canaria ook weer in zicht. Het was een heerlijke week met veel mooie herinneringen. Maar het was ook dubbel. Het voelde als thuiskomen. Thuiskomen op een plek die ik de afgelopen járen mijn thuis mocht noemen, maar niet langer mijn thuis is. Met deze gedachte in mijn achterhoofd draai ik nog één keer om, laat mijn blik rusten op de taxi standplaats met de vrolijke taxi chauffeurs en fluister: “dankjewel Gran Canaria. Ik ga je missen, tot snel”.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Taxi standplaats Playa del Ingles Anexo 2

Wil jij meer lezen over mijn vakantie naar Gran Canaria? Kijk hier voor reisverslag Gran Canaria deel 1 en reisverslag Gran Canaria deel 2.

Weekje op vakantie naar Gran Canaria – Reisverslag deel 2

1
Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Tauro

Het is zaterdagochtend. Ik doe mijn ogen open en wordt begroet door de eerste zonnestralen die door de kieren van de gordijnen op mijn gezicht schijnen. Yes, zon!! Ik trek mijn korte broek, t-shirtje en slippers aan en loop naar buiten. De lucht is blauw en in de verte hoor ik het geluid van de zee. Goh wat heb ik dit gemist! Ik pak een bakje koffie en zet mezelf neer op een stoel in de zon. Genietend van het uitzicht op de serene Tauro vallei neem ik de dag door. Vanmiddag heb ik afgesproken met een Finse collega. Vanavond ga ik een drankje doen met een Duits vriendinnetje. Ik besluit mijn vrije ochtend te besteden aan een rondje aan de westkust. Wat voelt deze vakantie naar Gran Canaria toch heerlijk!

Op vakantie naar Gran Canaria – dag 2

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Tauro strand

Ik start mijn trip langs de westkust met een bezoekje aan het Tauro strand, vlak achter Amadores, grenzend aan de Tauro vallei. Tot voor kort bestond dit strand nog uit kiezels en stenen en was dit een zeer geliefde plek bij de locals. Inmiddels is het strand volledig opgespoten met zand uit de Sahara. En wanneer de strijdbijl tussen bewoners, milieu organisaties en de lokale overheid eindelijk eens wordt begraven, zal Tauro beach binnen enkele jaren kunnen uitgroeien tot dé nieuwe hotspot aan de westkust van Gran Canaria. Maar goed, gezien de aanleg ook een flink aantal jaar op zich heeft laten wachten, is het nog maar de vraag wanneer  deze dag precies zal aanbreken 😉

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Tauro strand en Playa del Cura

Door het slechte weer op Gran Canaria in de maand februari, ligt het Tauro strand wederom vol met stenen. Om mij heen zie ik verschillende bewoners druk in de weer met scheppen en grote rotsblokken. Ze proberen de smalle zandweggetjes naar hun huizen weer begaanbaar te maken, die compleet waren ondergelopen tijdens de storm.

Amadores

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Amadores strand

Na mijn eerste stop rij ik langs het Amadores strand richting Puerto Rico. Ook hier begint de lucht weer open te breken en komen de eerste strandgangers langzaam aan op het strand om een ligbedje te veroveren. Voor mij persoonlijk is het zeewater, met een goede 17 graden, helaas nog net iets te koud 😉

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Playa de Amadores

Puerto Rico

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Puerto Rico strand

Ik volg de kustweg en kom aan in Puerto Rico. Enige tijd geleden is hier een nieuwe Mercadona (supermarkt) geopend en dus besluit ik om even een kijkje te nemen. Je vindt de nieuwe Mercadona aan de Calle Madrid in Puerto Rico (onder het viaduct door). Mercadona Puerto Rico is geopend van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21.30 uur (gratis parkeren op de parkeerplaats voor de deur).

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Mercadona Puerto Rico

Met mijn pitstop bij Mercadona (waar ik nog een versgeperste zumo de naranja scoor) komt er weer een einde aan mijn ochtend trip langs de westkust. Wil jij nou zelf een keer een auto huren op Gran Canaria om bijvoorbeeld een rondje te doen langs de westkust? Lees dan eens verder in dit artikel over EasyTerra (gesponsord).

Meloneras

Na me weer even opgefrist te hebben, pak ik de auto en rijd ik op m’n gemakkie richting Meloneras, waar ik heb afgesproken met mijn Finse collega. Sorry, oud-collega 😉 Meloneras – en dan vooral de boulevard – vind ik één van de leukste plekken in het Zuiden van Gran Canaria. Toegegeven, het is allemaal net wat ‘luxer’ dan bijvoorbeeld Playa del Inglés. Ik noem het ook graag ‘het Gooi‘ van Gran Canaria 😉 Maar goed, desalniettemin heb je er leuke winkeltjes zoals Stradivarius en Mango, gezellige restaurantjes en kun je úren op een terrasje vertoeven om ongegeneerd mensen te kijken.

Grappig is, dat nu ik op vakantie naar Gran Canaria ben (in plaats van dat ik er wóón) ik alles ook weer ineens door een andere bril zie. Alsof je weer opnieuw verliefd wordt, ken je dat? 😉

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Boulevard Varadero Meloneras

Goed, mijn gevoelens daar gelaten. We besluiten bij Pengüino te gaan zitten. Nu moet je weten dat ik eigenlijk een ontiegelijke hekel heb aan deze tent. Het personeel is niet bepaald vriendelijk, werkt op z’n zachtst gezegd ‘sloom’ en 9 van de 10 keer staan er dingen op je rekening die niet helemaal kloppen. Overigens zijn deze ervaringen niet gebaseerd op 1 avond, maar vele avonden 😉

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Koffie Penguino boulevard Meloneras

Waarom ik er dan toch heenga? Dit zaakje heeft – naar mijn mening – één van de gezelligste terrasjes op deze locatie. Ik bedoel, verderop aan de boulevard heb je ook een hoop zaakjes en restaurantjes, maar dat is weer een heel andere vibe. Bij Pengüino zit je precies op de hoek, met uitzicht op Patalavaca/Arguineguin enerzijds en de vuurtoren anderzijds. Oh en de zonsondergang hier is ontzettend mooi! Dus… 🙂

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Boulevard Meloneras

Na een aantal uurtjes bijgeklets te hebben, is het tijd voor date nummer 2 deze avond. Ik spreek af met mijn Duitse vriendinnetje. Inmiddels staat er een koud windje en besluiten we ons te verplaatsen naar de andere kant van de boulevard, waar we wat meer beschut kunnen zitten. We komen – zoals altijd – uit bij Grand Italia, mijn favoriete restaurant. Ik ben hier al zo vaak gaan eten, dat de bediening precies weet wat ik wil bestellen. Een trio van carpaccio, bestaande uit carpaccio van rundvlees, rosbief en zalm. Yummy! Vervolgens ga ik voor de steak met (verse) truffel saus. Een behoorlijk aantal uur – en wijntjes – verder pakken we de taxi richting Playa om een drankje te doen in de Kasbah. We gaan van Corner21 naar Dolce, naar Pacha om uiteindelijk te eindigen in de Kebab zaak. Om 06:30 uur heb ik het he-le-maal gehad en neem ik de taxi terug naar huis.

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Grand Italia Meloneras Trio Carpaccio

Op vakantie naar Gran Canaria – Dag 3

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Shopping center Tropical Playa del Ingles

Na mijn avondje uit van gisteravond, besluit ik zondag niet al te veel te doen. Ik moet toegeven dat ik uitgaan tot in de vroege uurtjes, nu iets minder goed kan handlen, dan toen ik 16 was. Kennen jullie dat? 😉 Zondag staat daarom in het teken van relaxen, lekker lezen en quality time met de familie.

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Restaurante Guarapo Tropical Playa del Ingles - Pepe

Op zondagavond gaan we met z’n allen een hapje eten. Er is een Nederlandse kennis over en dus, besluiten we hem te trakteren op een avondje Pepe. Voor de mensen die géén idee hebben waar ik over praat: Pepe is een 70-nog-wat jarige zanger die te vinden is in restaurant Guarapo in Shopping Center Tropical. Hij treed iedere avond (ja, ié-de-re avond!) op vóór en na de show (flamingo, drag, etc.). Van Hollandse hits met een Spaans tintje, tot bekende top40 nummers en Spaanse klassiekers. Geweldig! En ja, over smaak valt te twisten 😉

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Restaurante Guarapo Tropical Playa del Ingles - Vis

We starten met gambas al ajillo (hoe verrassend). Daarna bestellen we vis en steak met ‘een beetje’ pepersaus ;). We genieten van Pepe’s entertainment en kletsen tot laat avond. Daarna rijden we met onze buikjes vol richting huis en duiken we allemaal vroeg ons bedje in…

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Restaurante Guarapo Tropical Playa del Ingles - Steak

Reisverslag deel 1 van mijn vakantie naar Gran Canaria lees je hier.

Wat doe jij zoal op je vakantie naar Gran Canaria? Doe je de eerste dagen helemaal niets, of ga je juist op pad? Ik zou het superleuk vinden als jullie een berichtje achterlaten in de reacties hieronder!

Auto huren op Gran Canaria? Kijk en vergelijk via EasyTerra!

2
Emigreren Gran Canaria - Auto huren op Gran Canaria? Kijk en vergelijk via EasyTerra!
Deze blog post is geschreven in samenwerking met EasyTerra

Het zoeken naar het juiste verhuurbedrijf om een auto te huren op Gran Canaria, is een beetje als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Ik vergelijk het voor het gemak maar met het vinden van een vliegticket naar Gran Canaria. Je typt een simpele Google zoekopdracht in óf gaat direct naar de vliegmaatschappij. En voordat je het weet ben je alweer 5 bakken koffie en 2 uur verder, zonder ook maar iets opgeschoten te zijn. Nou is het aanbod in vliegtickets naar Gran Canaria gelukkig enigszins beperkt. Er vliegen tenslotte geen honderden airlines naar Gran Canaria 😉 Maar als je dan praat over autoverhuurbedrijven, tja daar kun je nog behoorlijk in verdwalen. Want ga je vooraf reserveren of neem je de gok om lokaal een auto te huren op Gran Canaria? En hoe zit het met de prijzen, voorwaarden en risico’s?

Wat is EasyTerra?

EasyTerra is een onafhankelijk platform, opgericht in 2005 met de insteek om verschillende autoverhuurbedrijven (en hun aanbod) met elkaar te vergelijken. Een soort zoekmachine voor huurauto’s dus 😉 EasyTerra werkt samen met bekende en betrouwbare autoverhuurbedrijven zoals Avis, Goldcar, Hertz, Europcar en ga zo maar door.

Emigreren Gran Canaria - Auto huren op Gran Canaria? Kijk en vergelijk via EasyTerra! - Audi

Deze autoverhuurbedrijven bieden op hun beurt weer verschillende soorten auto’s aan. Van een simpel stadswagentje om mee door Las Palmas te crossen, comfortabele familie auto, stoere cabrio om de blits te maken, of stevige auto voor in de bergen. Kortom, de keuze is reuze en er is voor ieder wat wils!

Waarom een auto huren op Gran Canaria?

Misschien boek jij wel áltijd een all-in vakantie waarbij alles al geregeld is en heb je er nog nooit bij stilgestaan om een auto te huren op Gran Canaria. En dus vraag je je wellicht af: “waarom een auto huren op Gran Canaria?“.

Emigreren Gran Canaria - Auto huren op Gran Canaria? Kijk en vergelijk via EasyTerra! - Magische natuur Gran Canaria

Kijk, je kan natuurlijk iedere dag bij je hotel blijven hangen en dat is op zich ook prima, maar geloof me, het is eeuwig zonde. Op Gran Canaria vind je namelijk zoveel betoverende plekjes, pittoreske dorpjes en magische (berg)landschappen, dat je beeld van dit magnifieke eiland voorgoed zal veranderen. En eerlijk is eerlijk, het rijden langs de kust en door de adembenemende bergen van Gran Canaria is al een unieke ervaring op zich! Zo kun je bijvoorbeeld de auto pakken en een heerlijk dagje gaan shoppen in Las Palmas, een bezoekje brengen aan winkelcentrum Las Terrazas of één van deze 10 prachtige stranden op Gran Canaria bezoeken.

Emigreren Gran Canaria - Auto huren op Gran Canaria? Kijk en vergelijk via EasyTerra! - Rondrijden in de bergen van Gran Canaria

Lokaal vs. vooraf auto huren op Gran Canaria

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, ben je helaas niet altijd voordeliger uit om pas op Gran Canaria zelf een auto te huren. Vaak zijn prijzen van lokale autoverhuurbedrijven  seizoensafhankelijk en worden deze opgedreven door vraag en aanbod. In sommige gevallen betaal je dus méér wanneer je pas ter plaatse een auto gaat huren.

Emigreren Gran Canaria - Auto huren op Gran Canaria? Kijk en vergelijk via EasyTerra! - Straat Playa del Inglés

Bij EasyTerra kun je de prijzen vooraf vergelijken en bepalen welke autoverhuurder het beste aansluit bij jouw budget en wensen. Daarnaast – en ook niet geheel onbelangrijk – zie je via EasyTerra precies de hoogte van je eigen risico én welke verzekeringen zijn inbegrepen bij je huurauto op Gran Canaria. Dit is bij lokale verhuurders niet altijd duidelijk en soms lastig te begrijpen doordat ze vaak gebrekkig Engels spreken.

Emigreren Gran Canaria - Auto huren op Gran Canaria? Kijk en vergelijk via EasyTerra! - EasyTerra logo

Kortom, ga je binnenkort zelf op vakantie en ben je van plan om een auto te huren op Gran Canaria, in Spanje of tijdens je citytrip naar Londen? Neem dan zéker even een kijkje op de website van EasyTerra.

 

 

Op vakantie naar Gran Canaria – Reisverslag deel 1

5
Emigreren Gran Canaria - Op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 1 - Playa del Ingles

Een kleine 2 weken geleden kreeg ik het ineens, om het maar plat te zeggen, in m’n kop om op vakantie naar Gran Canaria te gaan. Dus zo gezegd, zo gedaan belde ik mijn ouders met de vraag of ik een weekje kon komen logeren 😉 Best gek, kan ik je vertellen, om na een aantal jaar op Gran Canaria gewoond te hebben, weer terug te komen als ‘toerist’. Naja, semi-toerist dan, want het is en blijft toch mijn tweede thuis 🙂 En tussen jou en mij gezegd voelde het zéker als thuiskomen. In dit reisverslag vertel ik je over mijn vliegreis naar Gran Canaria en laat ik je zien hoe ik mijn eerste dag doorbracht.

Op vakantie naar Gran Canaria: woehoe, vertraging

Emigreren Gran Canaria - Op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 1 - Vertraging

Daar ging ik dan met m’n handbagage trolley in m’n ene en handtas in m’n andere hand, op naar de security check. Ik haalde mijn telefoon, voorzien van digitale boardingpass, uit m’n zak en was op slechts 10 meter verwijderd van de security, toen ineens dat irritante deuntje (wat zowel de NS als het vliegveld schijnt te gebruiken), afging: “dames en heren, mogen wij uw aandacht alstublieft. Ryanair, vlucht 7736 naar Las Palmas is vertraagd vanwege de weersomstandigheden in Las Palmas”. Ja hoor, heb ik weer. Waarop de vriendelijke, doch dringende intercom stem vervolgt: “passagiers kunnen een gratis snackmvoucher ophalen bij incheckbalie 23”.

Emigreren Gran Canaria - Op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 1 - Snack voucher bij vertraging

Oke, dat is dan wel weer netjes. Hello gratis koffie van Starbucks! Enkele minuten later liep ik terug richting Starbucks, bewapend met een snack voucher t.w.v. 5,00 euro, en bestelde ik een suikervrije Vanilla Latte met Soja melk. Ik koos een plekje aan de lange houten tafel en was blij dat ik mijn laptop had meegenomen, zodat ik me in ieder geval kon vermaken. Oja, nog een dikke dankjewel voor alle lezers die mij via Facebook een update gaven over de vertragingen, top! 🙂

Emigreren Gran Canaria - Op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 1 - Koffie Starbucks Eindhoven Airport

Tegen 15.00 uur vertrokken we dan eindelijk richting Gran Canaria, om een kleine 4,5 uur later op Las Palmas te landen. Dankbaar om na al die uren naar baby gejank geluisterd te hebben, snelde ik als een malle het vliegtuig uit en werd ik in de aankomsthal verblijd door mijn Papa.

Emigreren Gran Canaria - Op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 1 - Vlucht Ryanair

ijdens onze autorit besloten we samen een hapje te gaan eten, in een zaakje naar mijn keuze. En als je mijn post over favoriete restaurants op Gran Canaria hebt gelezen, zal het je vast niet verbazen dat ik koos voor Taberna El Picoteo in San Fernando 😉 Zoals gewoonlijk bestelde ik gambas al ajillo, pimientos rellenos, datiles con bacon en een vino blanco om mijn vakantie af te trappen. Een paar uur later stapte ik moe, maar voldaan in bed en viel ik – met het rustgevende geluid van tjirpende krekels op de achtergrond – in slaap.

Op vakantie naar Gran Canaria – dag 1

Na heerlijk uitgeslapen te hebben werd ik de volgende ochtend begroet door een bewolkte lucht. En hoewel de temperatuur dikke prima was (zeker in vergelijking met de -10 in Nederland toen ik vertrok), wist ik al snel dat het geen stranddag zou worden. Normaal gesproken heb je goed kans dat wanneer het weer aan de westkust minder is, in het zuiden de zon schijnt. Maar helaas, ook in Playa was bewolkt! En nu ik toch buurt was, besloot ik langs te gaan bij mijn oud-collega’s om even bij te kletsen.

Emigreren Gran Canaria - Op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 1 - Playa del Ingles strand bewolkt

Na mijn rondje door Playa, maakte ik even een tussenstop bij de Mercadona in Meloneras, een van mijn favoriete supermarkten op Gran Canaria. Ik kocht wat tonijn, een paar avocado’s en een wat dadels als snackie, voor in de auto onderweg naar huis.

Emigreren Gran Canaria - Op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 1 - Mercadona Meloneras

’s Avonds sprak ik af met een van mijn Duitse vrienden om een hapje te eten bij Ciao Ciao Amadores. We bestelden verse vis met papas arrugadas, vergezeld met een lekker glaasje rosé en haalden oude herinneringen op terwijl de zon langzaam wegzakte in de zee.

Emigreren Gran Canaria - Op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 1 - Verse vis bij Ciao Ciao Amadores

Dit was ‘m al weer, reisverslag deel 1 van mijn vakantie op Gran Canaria! In mijn volgende reisverslag neem ik je mee naar het Tauro strand, laat ik je wat van Puerto Rico en Meloneras zien én vertel ik je meer over mijn zaterdagavond op Gran Canaria. Hoe breng jij je eerste dag door als jij op vakantie naar Gran Canaria gaat?  

Slecht weer op de Canarische Eilanden (helaas) nog niet voorbij

0
Emigreren Gran Canaria - Slecht weer op de Canarische Eilanden (helaas) nog niet voorbij

Als we de Spaanse krant La Provincia en het weerinstituut AEMET mogen geloven, dan is het slecht weer op de Canarische helaas nog niet voorbij. Afgelopen weekend werden de eilanden al geteisterd door flinke regenbuien en windhozen (soms tot wel 100 km / uur). En ook deze week lijkt het opnieuw raak met slecht weer op de Canarische Eilanden. Maar er is ook goed nieuws! Als alle knappe koppen bij AEMET gelijk krijgen, dan zou alles in de loop van woensdag 28 februari weer terugkeren naar normaal. Ofwel: na regen komt zonneschijn 😉

Disclaimer: ik ben géén weervrouw. Ook kan ik niet in een glazen bol kijken. Onderstaande informatie is niet verzonnen, maar verkregen uit officiële bronnen, welke ook vermeld worden in deze blog post.

Code geel op Gran Canaria

Met een nieuw stormfront in zicht, heeft weerinstituut AEMET wederom code geel afgegeven. Met name het Zuiden van Gran Canaria kan te maken krijgen met veel wind en regen. Deze weersomstandigheden zullen volgens AEMET tot woensdag in de loop van de dag aanhouden. Deze informatie werd op maandagmiddag door de Spaanse krant La Provincia gedeeld. Het volledige bericht vind je hier (let op: Spaanstalig!).

26/02 12:51 #AEMET adelanta #avisos en Canarias. Activos pasado mañana. Nivel máx amarillo +info HAGA CLICK EN LA IMAGEN o https://t.co/kIFdlmdNJ8 https://t.co/09fDjMUJON

— AEMET_Canarias (@AEMET_Canarias) 26 februari 2018

Lees ook: februari storm op Gran Canaria zorgt veel overlast

Updates

Deze blog post zal geüpdatet worden zodra er meer bekend is over de ontwikkelingen omtrent het slecht weer op de Canarische Eilanden.

Februari storm op Gran Canaria zorgt voor veel overlast

0
Emigreren Gran Canaria - Februari storm op Gran Canaria zorgt voor veel overlast

Ondanks de vele weersvoorspellingen en waarschuwingen over de februari storm op Gran Canaria eigenlijk maar met een korreltje zout genomen. Zowel toeristen als eilandbewoners namen deze voorspelde storm niet al te serieus. Het zou immers niet de eerste keer zijn dat er een storm over Gran Canaria trekt 😉 Wat afgelopen vrijdag begon met zware regenval, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze februari storm op Gran Canaria. Sinds enkele uren is op diverse live beelden te zien hoe – het normaal zo zonnige Gran Canaria – wordt geteisterd door zwarte wolken en flinke regenbuien. Ook komen de eerste meldingen over geannuleerde vluchten binnendruppelen…

Februari storm op Gran Canaria: zware regenbuien en veel wind

Op de radarbeelden van weerinstituut Aemet is te zien dat de Canarische Eilanden het flink te verduren krijgen met zware regenbuien.

Imagen radar con los ecos que genera el frente y que indican las zonas de mayor precipitación. pic.twitter.com/nywLibmaBI

— AEMET_Canarias (@AEMET_Canarias) 25 februari 2018

Cabildo Gran Canaria geeft code rood af

Op zondagavond laat de Cabildo Gran Canaria via Twitter weten dat alarmfase alerta maxima (ofwel, onze ‘code rood’) is ingegaan. Er wordt gewaarschuwd voor overstromingen en windstoten tot 100 km / uur. Tevens wordt de lokale bevolking opgeroepen om binnen te blijven.

#FMACanarias#GranCanaria pasa a ALERTA MÁXIMA con la petición de que la población no salga de sus casas este domingo, sobre todo en la fase intensa de la borrasca por las riadas y vientos de hasta 100 km/h

Toda la información:https://t.co/hchQbIuIa3 pic.twitter.com/8faaSzZlMb

— Cabildo Gran Canaria (@GranCanariaCab) 24 februari 2018

Problemen met vliegverkeer

Op zondagavond meldt de Telegraaf dat tientallen vluchten richting de Canarische Eilanden zijn uitgeweken of geannuleerd.

Melissa
Welkom op Emigreren Gran Canaria! Ik ben Melissa. Ex-eiland bewoonster & Gran Canaria fanaat! Op deze blog schrijf ik over mijn ervaringen met emigreren naar Gran Canaria én geef ik je tips voor je volgende vakantie naar dit prachtige eiland. Veel leesplezier!
548FansLike
277VolgersVolg
179VolgersVolg

Tips

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben

10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben

De laatste tijd krijg ik meer en meer berichtjes van lezers (waarvoor dank!) met uiteenlopende vragen, die ik vervolgens weer probeer te beantwoorden in...
Emigreren Gran Canaria - 10 stranden op Gran Canaria die je bezocht moet hebben

10 stranden op Gran Canaria die je bezocht moet hebben

Wie aan Gran Canaria denkt, denkt ongetwijfeld aan de prachtige stranden op Gran Canaria. Maar grappig genoeg zijn er nog steeds een hoop mensen...
5 levenslessen uit Gran Canaria die je direct kunt toepassen

5 levenslessen uit Gran Canaria die je direct kunt toepassen

Een leven zonder stress, een utopie? Als je het mij vraagt kunnen wij Nederlanders en Belgen in dat opzicht nog best een hoop van...