Huurauto op Gran Canaria? Dit zijn mijn tips!

Huurauto op Gran Canaria? Dit zijn mijn tips!

Een van de beste manieren om Gran Canaria te verkennen is natuurlijk niet door de hele dag aan het zwembad te blijven hangen. Gran Canaria is een prachtig mooi eiland, vol verborgen plekjes, slaperige dorpjes, woeste kusten en uitgestrekte natuurgebieden. Daarom zou ik iedereen aanraden om tenminste voor een paar dagen een auto te huren om zo het eiland te verkennen. Maar waar moet je nou op letten bij een huurauto op Gran Canaria? In dit artikel deel ik mijn tips en ervaringen!

Huurauto op Gran Canaria

Dit artikel met tips voor een huurauto op Gran Canaria bevat affiliate linkjes. Mocht je iets boeken via deze reispartners, dan support je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

Is een huurauto op Gran Canaria noodzakelijk?

Toen ik nog op Gran Canaria woonde kreeg ik regelmatig bezoek uit Nederland die dan een weekje, hooguit twee op vakantie kwamen. Omdat ik zelf niet altijd de tijd had om mee op pad te gaan raadde ik hen vaak aan om voor vertrek een huurauto te reserveren zodat ze lekker op verkenning konden gaan.

Dus als je mij vraagt of een huurauto op Gran Canaria echt noodzakelijk is, dan is mijn antwoord ja. Het geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wilt tijdens je vakantie. En geloof me, als je het eenmaal zelf ervaren hebt dan merk je dat dat toch wel fijn is.

Ja er rijden bussen op het eiland, maar sommige bezienswaardigheden zijn niet gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Neem Roque Nublo – een van de must do’s op Gran Canaria – als voorbeeld: in theorie zou je een bus kunnen nemen en uitstappen bij een dorpje nabij. Maar zelfs dan is nog een goed uur lopen naar Roque Nublo en moet je maar nét de weg weten.

Bovendien is de route er naartoe al een bezienswaardigheid op zich. Met een huurauto kun je niet alleen je eigen plan trekken, maar je auto ook aan de kant knallen even genieten van het prachtige uitzicht over het eiland. Daarom zou ik absoluut aanraden om een huurauto op Gran Canaria tot je beschikking te hebben. Zeker wanneer je het leuk vindt om het eiland te ontdekken via een eilandtour met eigen vervoer.

Voorwaarden van een huurauto op Gran Canaria

Aan het huren van een auto op Gran Canaria zijn vaak een aantal voorwaarden verbonden die je misschien nog niet wist. Dit heeft ermee te maken dat grotere auto verhuurbedrijven zoals Sunny Cars samenwerken met lokale partners, die op hun beurt weer andere voorwaarden kunnen hanteren voor een huurauto op Gran Canaria.

Leeftijd

Om een auto te huren voor tijdens je verblijf op Gran Canaria is er een minimum en maximum leeftijd om rekening mee te houden. Voor de meeste auto’s geldt een minimum leeftijd van 21 jaar en dat je minstens een jaar in het bezit moet zijn van je rijbewijs. Voor wat luxere auto’s geldt vaak dat je minstens 23 of 25 jaar moet zijn. De maximum leeftijd voor een huurauto op Gran Canaria is meestal 80 jaar.

Waarborg

Voorheen was het zo dat je altijd een creditcard nodig had voor een huurauto op Gran Canaria. Beschikte je niet over een creditcard? Dan kwam je al snel uit bij louche auto verhuurbedrijven op het eiland. Tegenwoordig gaat dat gelukkig een stuk makkelijker.

Via Sunny Cars kun je namelijk een selectie maken van auto’s waar je geen creditcard voor nodig hebt. In dat geval voldoe je de waarborgsom bij het afhalen in contanten. De hoogte van de waarborgsom is altijd afhankelijk van het type auto dat je huurt. Een wat luxere auto betekent vaak ook een hogere borg. De waarborg wordt per type auto aangegeven.

Verzekeringen

Zorgeloos een auto huren op Gran Canaria, dat wil toch iedereen? Bij Sunny Cars ben je altijd all-inclusive verzekerd. Dit betekent dat je ter plaatste niet nog eens extra veranderingen hoeft af te sluiten voor je huurauto. Alles is al geregeld voordat je je huurauto ophaalt. Zo zijn een WA-verzekering, schade- en diefstalverzekering gewoon inbegrepen bij je huurprijs. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Autorijden op Gran Canaria

Autorijden op Gran Canaria is eigenlijk niet heel anders dan in Nederland. Sterker nog, het is een stuk minder druk op de weg. Alleen wanneer je naar de hoofdstad Las Palmas gaat moet je rekening houden met wat meer drukte. Het is immers een grote stad met veel verkeer. De snelwegen zijn goed begaanbaar en ook de kustwegen zijn niets spannends.

Het enige om rekening mee te houden wat echt van belang is zijn de rotondes. De meeste rotondes zijn namelijk tweebaans en daar kan het weleens misgaan. Houd altijd de buitenste baan aan als je direct af wilt slaan. Ga je de rotonde rond? Dan pak je de binnenste baan en voeg je daarna uit naar de buitenste baan om af te slaan.

Wat betreft het rijden in de bergen is het een waar avontuur. De wegen zijn goed begaanbaar en geasfalteerd, maar de afgronden en grote hoogteverschillen kunnen een uitdaging zijn als je dat niet gewend bent. Hiermee doel ik vooral op mensen die hoogtevrees hebben, of het best spannend vinden om een andere auto te passeren wanneer de weg smal is. In de bergen heb je vaak geen goed overzicht in de bochten. Het is daarom gebruikelijk dat je even toetert om eventuele tegenliggers te laten weten dat je de bocht omgaat.

Huurauto op Gran Canaria reserveren

Wil je zelf een auto huren op Gran Canaria? Neem dan een kijkje op de website van Sunny Cars via deze link.

Verblijven op Gran Canaria

  • Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Gran Canaria. Dit kan rechtstreeks met Transavia
  • Liever een compleet verzorgde reis met vlucht + hotel? Kijk dan op TUI voor de beste aanbiedingen
  • Losse hotels boek je via Booking.com
  • Een auto huur je eenvoudig en vertrouwd via Sunnycars

Ook interessant:
 autorijden op Gran Canaria
 reisgids voor je eerste keer Gran Canaria
10 tips voor 8 dagen Gran Canaria

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.