Wat te doen in Las Palmas de Gran Canaria?

Emigreren Gran Canaria - Las Palmas de Gran Canaria - Een stad om verliefd op te worden

Wie aan Gran Canaria denkt, denkt vast gelijk aan zon, zee, strand en wuivende palmbomen. En hoewel dat zeker waar is, heeft Gran Canaria zoveel meer te bieden dan dat. Vandaag vertel ik je alles over de bruisende stad Las Palmas de Gran Canaria en wat je er zoal kunt zien en doen!

Las Palmas de Gran Canaria

Over Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is de hoofdstad van Gran Canaria. De stad ligt in het Noorden van het eiland, even voorbij de luchthaven Las Palmas. Gran Canaria heeft iets meer dan 800.000 bewoners, waarvan bijna de helft in Las Palmas woont. Daarmee is Las Palmas ook de grootste stad van de Canarische Eilanden. Las Palmas de Gran Canaria werd in de 15e eeuw gesticht door de Spanjaarden, na een lange en bloederige strijd om de Canarische Eilanden.

Leuke wijken in Las Palmas

Las Palmas de Gran Canaria is opgedeeld in verschillende wijkende die allemaal z’n eigen charme hebben. Hieronder vind je een overzicht van de leukste wijken in Las Palmas en wat je er zoal kunt zien, doen en beleven!

Vegueta

Santa Ana Cathedral D81_5245

Vegueta is de oudste en een van de leukste wijken in Las Palmas. De wijk ontstond in het jaar 1478 en was het begin van het huidige Las Palmas de Gran Canaria. Hier vind je gezellige straatjes met kleurrijke huisjes in Koloniale stijl, historische gebouwen van honderden jaren oud en verschillende bezienswaardigheden. In het hart van Vegueta vind je het Plaza Santa Ana: een groot rechthoekig plein uit de vroege 16e eeuw, met prachtige gebouwen en wuivende palmbomen.

Aan de ene kant van het plein staat de Santa Ana Kathedraal, met daartegenover de acht honden die de plaza bewaken. Wat je zeker niet mag missen zijn de spectaculaire views vanaf de top van de kathedraal (gebruik hiervoor de lift en de wenteltrappen naar de torens). Recht tegenover de kathedraal staan de Casas Consistoriales (oude stadhuis van Las Palmas).

Tip: je kunt de Casas Consistoriales iedere zondag tussen 10.00 en 15.00 uur bezoeken tijdens een gratis rondleiding (aangeboden door de stad Las Palmas de Gran Canaria). Verzamelen aan het Plaza de Santa Ana, tegenover het VVV kantoor.

Casa de Colon, Las Palmas de Gran Canaria

Vlak achter de Santa Ana Kathedraal ligt het Plaza del Pilar Nuevo met de voormalige waterput (nu een fontein). Het plein is nog steeds in gebruik als locatie voor diverse ambachts- en boerenmarkten. Aan het Plaza del Pilar Nuevo vind je het ook het bekende Casa de Colón, of Columbus Museum dat je voor 4 euro kunt bezoeken.

Top bezienswaardigheden in Vegueta

Litterati Club
  • Santa Ana Kathedraal
  • Casas Consistoriales
  • Casa Colón
  • Museo Canario
  • Mercado de Vegueta
  • Gabinete Literario

Lees ook: mijn tips voor Vegueta, Las Palmas

Triana

Triana 3 septiembre 2017

In het verlengde van de wijk Vegueta heb je het winkelgebied Triana. De lange winkelstraat Calle Triana is een van de drukste in Las Palmas. In Triana zijn zowel grote winkelketens (Mango, Zara, etc) als kleine, Spaanse boetiekjes gevestigd. In de zijstraatjes van Calle Triana vind je tal van gezellige terrasjes, tapas zaakjes en restaurantjes waar je voor een paar euro heerlijk kunt lunchen.

Shoppen in Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas de Gran Canaria is een geweldige stad om een dagje te gaan shoppen. In en rondom de stad heb je verschillende leuke winkelstraten en grote winkelcentra. Gemiddeld gezien betaal je hier ook een stuk minder dan in het toeristische Zuiden van Gran Canaria. Ik ga zelf graag naar Mesa Y López (vlakbij de haven) en winkelcentrum Las Arenas (aan de Noordkant van de stad). Aan Mesa Y López heb je ook het grote warenhuis El Corte Inglés, waar je vooral veel merkkleding vindt (vergelijkbaar met onze Bijenkorf). In het overdekte Las Arenas heb je verschillende winkelketens zoals de Primark en H&M, boetiekjes én een El Corte Inglés outlet. Winkelcentrum Alisios is het nieuwste winkelcentrum in Las Palmas de Gran Canaria (in Tamaraceite) en is ook zeker een bezoekje waard!

  • C.C. Las Arenas
  • C.C. Alisios
  • Mesa y López (El Corte Inglés)

Las Canteras

NZ7_4007

Het goudgele Las Canteras strand in Las Palmas is een van de populairste stranden op Gran Canaria. Het strand is onwijs in trek bij zowel toeristen als locals. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd zoals surfwedstrijden, volleybaltoernooien en gigantische zandsculpturen in de kerstperiode. Paralel aan Las Canteras loopt een gezellige boulevard met terrasjes waar je ’s avonds nog heerlijk kunt nagenieten een dagje strand.

Vervoer naar Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas ligt op een klein halfuurtje rijden van de Zuidkust van Gran Canaria. Er worden verschillende trips naar Las Palmas aangeboden vanuit de reisorganisaties, maar je kunt natuurlijk ook zelf een tripje naar Las Palmas maken. Maak hiervoor gebruik van de bus, taxi of huur een dagje een auto en combineer het met een tour door het binnenland!

Was jij al eens in Las Palmas de Gran Canaria geweest?

Lees ook:
♥ 10 gratis activiteiten op Gran Canaria
♥ rondstruinen in de Historische wijk Vegueta Las Palmas
♥ complete gids voor je eerste keer naar Gran Canariaavatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.