Aloe Vera voor je huid: de 10 grootste voordelen

Aloe Vera voor je huid - de grootste voordelen van Aloe Vera voor je huid

Voordat ik naar Gran Canaria emigreerde had ik eigenlijk nog nooit van Aloë Vera gehoord. Ik kende de plant wel, maar wist nagenoeg niets over de vele voordelen van Aloe Vera voor je huid. Pas toen ik op het zonnige Gran Canaria ging wonen, kwam ik achter de goede eigenschappen van deze wonderplant. Guess what? De lijst met goede eigenschappen is te lang voor één blog post. En dus zet ik vandaag de 10 belangrijkste voordelen van Aloe Vera voor je huid op een rij!

De 10 grootste voordelen van Aloe Vera voor je huid

1. Aloe Vera tegen zonnebrand

Wist je dat Aloë Vera een van de beste middeltjes tegen zonnebrand is? De verkoelende en helende eigenschappen van deze plant zorgen ervoor dat je zonnebrand binnen no time verdwenen is. Aloë Vera ‘trekt de brand’ als het ware uit de huid. Gebruik voor een maximaal effect een gel met een hoog percentage Aloë Vera, zoals deze pure Aloe Vera gel 99%

2. Aloe Vera maakt je huid zachter

Als je last hebt van een ruwe huid, bijvoorbeeld door uitdroging, dan kan Aloe Vera dé oplossing zijn! De plant bevat van nature eigenschappen die je huid verzachten én de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Een win-win in de strijd tegen een droge, ruwe huid!

3. Aloë Vera is een vochtbooster

Door de jaren heen is er ontzettend veel onderzoek gedaan naar de voordelen van Aloe Vera voor je huid. Hieruit kon men concluderen dat Aloe Vera een vochtinbrengende werking heeft die makkelijk doordringt tot de diepste lagen van je huid. Hierdoor krijgt je huid krijgt binnen no-time weer een natural glow. Kortom, Aloe Vera mag gerust een vochtbooster gerust genoemd worden!

4. Aloe Vera tegen huidveroudering

Waarom honderden euro’s per jaar verspillen aan dure crèmes en injecties? In het buitenland zweren vrouwen al jaren bij Aloe Vera in de strijd tegen huidveroudering. Naarmate we ouder worden, neemt de aanmaak van collageen af, waardoor de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar worden. Bij regelmatig gebruik kan Aloe Vera de aanmaak van collageen stimuleren, waardoor de vorming van nieuwe lijntjes wordt voorkomen. Zeg maar bye bye tegen die rimpels!

5. Aloë Vera bevordert de wondgenezing

Wist je dat Aloë Vera kan helpen bij het genezen van nare wondjes, zoals sneetjes, schaafplekken, brandwonden en zelfs wondjes door insectenbeten- en steken! Aloe Vera dringt door tot diep in de huid, waardoor de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd wordt, en je wondjes dus sneller genezen! Leuk weetje: de Aloe Vera plant bevat van nature genezende eigenschappen. Wanneer je een blad van de plant afsnijdt, zal deze zichzelf genezen en een laagje vormen op de snijwond.

6. Aloe Vera tegen littekens

Love ‘m or hate ‘m, maar we hebben allemaal wel ergens een litteken of een paar huidstriemen. Aloe Vera gel kan bij dagelijks gebruik helpen bij het zichtbaar verminderen van littekentjes en huidstriemen. Gebruik hiervoor de meest pure gel, zoals deze Aloe Vera 99%.

7. Aloë Vera tegen jeuk

Wist je dat Aloë Vera een jeukstillende werking heeft? Jeuk door muggenbulten, zonneblaasjes en eczeem zijn voorgoed verleden tijd met een paar druppels pure Aloe Vera gel. Daarnaast heeft Aloe Vera een verkoelend effect waardoor de huid, na al dat gekrab, ook nog eens kalmeert. Handig!

8. Aloe Vera voor je haar

Een volle bos met (lang) haar, wie droomt er niet van? Nou, de oplossing is dichterbij dan je denkt! Tegenwoordig vind je al tal van Shampoo’s en Conditioners waarin Aloë Vera verwerkt zit. Aloe Vera stimuleert de haargroei, voor voller en langer haar. Daarnaast helpt het de hoofdhuid te hydrateren en dus ook om roos tegen te gaan. Wauw!

9. Aloë Vera bij allergie

-10%
31,5049,00

Aloë Vera is niet alleen jeukstillend en verkoelend, maar helpt ook ontzettend goed bij huid allergieën. Heb je dus (vaak) last van allergische reacties door overgevoeligheid voor bepaalde stoffen? Dan kan het helpen om je huid in te smeren met Aloe Vera. Net zoals dat Aloë Vera helpt bij een zonnebrand zullen roodheid, uitslag en bultjes door allergie als sneeuw voor de zon verdwijnen!

10. Aloe Vera tegen schimmels

Nog een van die handige voordelen van Aloe Vera voor je huid! Aloe Vera bevat schimmeldodende en antibacteriële eigenschappen, waardoor het een ideale remedie is bij het behandelen van schimmelinfecties, zoals nagel- en schimmel. Ofwel: haal die slippers maar weer uit de kast!

Lees ook:
echte Aloe Vera Gel kopen? Hier moet je op letten!
bezoek een Aloë Vera plantage op Gran Canaria

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.