Aloe Vera tegen de Eikenprocessierups

Nieuwe Aloe Vera plantage in El Goro op Gran Canaria

Dat Aloe Vera een van de beste en meest natuurlijke middeltjes tegen zonnebrand is wist je vast al, maar Aloe Vera tegen de Eikenprocessierups? Dat had je vast nog eerder niet gehoord. Vanaf begin april tot eind juli lopen we weer massaal te krabben door de eikenprocessierups. Wil jij nare klachten zoals jeuk en huiduitslag door de eikenprocessie voor zijn? In dit artikel deel ik 3 bewezen eigenschappen van Aloe Vera die helpen om klachten bij buitenspelende kinderen en volwassenen verlichten!

Aloe Vera tegen de Eikenprocessierups

De laatste jaren horen we steeds vaker over de eikenprocessierups. De beestjes duiken ieder jaar vanaf het voorjaar weer op. Je vindt ze vaak in gebieden waar eikenbomen staan. Het kennisplatform eikenprocessierups raadt het dan ook af om gebieden met besmette bomen te vermijden. Dat gezegd hebbende kun je indirect contact met deze beestjes niet altijd voorkomen. Zeker niet als je in een groene of bosrijke omgeving woont.

Wil jij dit jaar goed voorbereid zijn op de komst van de eikenprocessierups? Dan komen deze weetjes over Aloe Vera tegen de eikenprocessierups vast van pas! Aloe Vera is een plant die, met name in het buitenland, tegen veel vervelende kwaaltjes gebruikt wordt. In Nederland zijn we helaas een stuk minder bekend met de voordelen van Aloe Vera voor je huid, zoals in de strijd tegen de eikenprocessierups. De plant heeft een aantal bijzondere eigenschappen die je huid kunnen helpen wanneer je last hebt van de eikenprocessierups.

1. Aloe Vera is jeukstillend

Het kleine lichaampje van de eikenprocessierups is volledig bedekt met witte haartjes. En het zijn precies dié haartjes die niet alleen voor uitslag kunnen zorgen, maar je ook nog eens gek kunnen maken van de jeuk. Vooral voor buitenspelende kinderen is het goed opletten, want vaak zijn de pijn en jeuk haast onverdraagbaar. De Aloe Vera plant bevat van nature meer dan 75 heilzame eigenschappen die goed zijn voor onze huid.

En in het geval van de eikenprocessierups biedt de jeukstillende eigenschap van Aloe Vera echt een uitkomst. Ben je of ken je iemand die in aanraking is gekomen met de eikenprocessierups? Gebruik dan een paar druppels pure Aloe Vera gel, of een vers afgesneden Aloe Vera blad en smeer de aangedane huid goed in. Laat daarna een paar minuten intrekken en je zult merken dat de jeuk gelijk afneemt! Deze tip helpt overigens ook goed voor onze trouwe viervoeters. Let wel: gebruik alleen de meest pure en natuurlijke Aloe Vera Gel, zonder (kunstmatige of chemische) toevoegingen!

2. Aloe Vera kalmeert de huid

De échte Aloe Vera, ofwel Aloe Vera Barbadensis Miller plant, groeit van nature alleen in warme gebieden zoals op de Canarische Eilanden, waar Aloe Vera al honderden jaren wordt gebruikt in de huidverzorging. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat Aloe Vera een natuurlijke remedie is tegen tal van nare huidklachten.

Zo wordt Aloe Vera op de zonnige Canarische Eilanden vaak gebruikt om de huid te kalmeren en te hydrateren na een dagje strand. Maar ook bij huidklachten als allergische reacties en een heftige huiduitslag wordt Aloe Vera gel gebruikt om snel van de klachten af te komen. In Nederland en België zijn we hier minder bekend mee, terwijl Aloe Vera een natuurlijke remedie biedt tegen kwaaltjes van insecten zoals beten en steken. Niet gek dus, dat Aloe Vera tegen de eikenprocessierups kan helpen.

3. Aloe Vera vermindert roodheid

De haartjes van de eikenprocessierups geven een hele vervelende reactie op de huid, vergelijkbaar met de symptomen van een allergie. Dit komt omdat de haartjes bepaalde stoffen afgeven die de huid irriteren. Als tegenreactie zwelt de huid op en kunnen er kleine rode bultjes ontstaan. Doordat Aloe Vera desinfecterende en ontstekingsremmende eigenschappen bevat, kan de sap van deze wonderplant ontzettend goed helpen bij het verminderen van roodheid en bultjes, als gevolg van de eikenprocessierups. Na het aanbrengen van Aloe Vera zul je binnen enkele uren al een significante verbetering van de huid zien. Voor het beste effect is het overigens wel belangrijk om een hele pure Aloe Vera gel te gebruiken.

Waar koop je Aloe Vera gel?

Tegenwoordig zijn er tal van (online) drogisterijen, natuur- en gezondheidswinkels waar je Aloe Vera gel kunt kopen. Het is dan wel belangrijk dat je goed kijkt wat het percentage échte Aloe Vera is en dat de gel ook daadwerkelijk Aloe Vera bevat (geen gedroogd poeder). Wil je zeker zijn van de beste kwaliteit Aloe Vera tegen de Eikenprocessierups? Koop dan een Aloe Vera gel met minimaal 99% Aloe Vera Leaf Juice, ofwel Aloe Vera sap.

Ook interessant:
echte Aloe Vera Gel kopen? Hier moet je op letten!
grootste voordelen van Aloe Vera voor je huid

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.