Echte Aloe Vera Gel kopen? Hier moet je op letten!

Aloe Vera blad close up

Misschien heb je weleens over Aloe Vera gehoord, of zelfs een product gekocht waar Aloe Vera in zit. Maar wat je vast nog niet wist, is dat er een wezenlijk verschil zit in Aloe Vera producten. Sommige crèmes bevatten namelijk niet of nauwelijks Aloe Vera of zijn aangevuld met chemische stoffen zoals parfum. Wil jij de echte Aloe Vera Gel kopen? Let dan zeker op deze 5 tips!

Echte Aloe Vera Gel kopen

1. Water als hoofdingrediënt

Wist je dat het etiket op huidverzorging en cosmetica allesbepalend is voor de echtheid van jouw Aloe Vera Gel? De Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten (INCI) geeft de samenstelling van ingrediënten aan zodat jij duidelijk kunt zien wat de bestanddelen zijn van jouw Aloe Vera Gel. Ook de volgorde van de ingrediënten is van belang voor de hoeveelheid van een bepaalde stof. In veel Aloe Vera Gels staat ‘water’ als eerste vermeld op het etiket, wat eigenlijk zoveel wil zeggen dat nauwelijks Aloe Vera in zit.

2. Aloe Vera poeder

Echte Aloe Vera Gel is niet goedkoop. Maar hoe kan het dan dat sommige gels nog geen 5 euro kosten? Het antwoord is: Aloe Vera poeder. De goedkoopste Aloe Vera Gels zijn van ge(vries)droogde poeder gemaakt, wat vele malen voordeliger is dan echte Aloe Vera. Vervolgens wordt de poeder ook nog eens gemixt met chemische stoffen, waardoor er geen enkele werkzame stof meer overblijft. Concreet betekent dit dat alle goede eigenschappen van Aloe Vera totaal ontbreken. De beste kwaliteit Aloe Vera gels zijn gemaakt van de pure pulp uit het binnenste deel van de bladeren van een volwassen plant.

3. Echte Aloe Vera stinkt

Aloe Vera behoort tot dezelfde familie als de knoflook en ui en is qua smaak en geur heel vergelijkbaar. Je kunt je voorstellen dat echte Aloe Vera gels dus allesbehalve lekker ruiken. Sterker nog, pure Aloe Vera stinkt! Dit merk je vooral wanneer je een blad van de plant afsnijdt. Omdat deze geur niet prettig is voor de gemiddelde consument, wordt er aan de meeste gels een lekker en kunstmatig geurtje toegevoegd. Geur is dus een hele belangrijke indicator voor de kwaliteit van jouw Aloe Vera Gel!

4. Aloe Vera Gel is niet groen

De echte Aloe Vera Gel is helemaal niet groen, maar kleurloos. Wanneer je een Aloe Vera blad zou afsnijden behoort de verse sap dik en gelatineachtig te zijn, die hooguit wit oogt. Het binnenste deel van de bladeren, waar de pure Aloe Vera gel van gemaakt wordt, is zo goed als transparant. Nep Aloe Vera producten die onterecht verkocht worden als ‘echt’, zijn groen tot intens groen omdat hier een kunstmatige kleurstof aan toegevoegd wordt. Kortom, de originele Aloe Vera Gels hebben dus géén kleur.

5. 100% Aloe Vera Gel bestaat niet!

100% Aloe Vera Gel bestaat niet, omdat dit simpelweg de plant zelf zou zijn. Echte Aloe Vera Gel heeft tenminste 0,2% conserveermiddel nodig, zodat de gel niet direct bederft. Bovendien is een echte Aloe Vera gel gemaakt van koudgeperste Aloe Vera. Om deze gels te kunnen verpakken en vervoeren is nou eenmaal een klein percentage conserveermiddel nodig. Hier wordt vaak een minimale hoeveelheid Vitamine C, E of Kaliumzout voor gebruikt.

Waar kun je Echte Aloe Vera Gel kopen?

Waar kun je dan nog wel echte Aloe Vera Gel kopen? Het aanbod van Aloe Vera producten is de laatste jaren gigantisch gestegen. En er zijn tegenwoordig tal van (online) gezondheidswinkels die Aloe Vera gels, crèmes en sappen aanbieden die allemaal beweren de originele producten te verkopen. Zolang dat je op bovenstaande tips let, zul je gelukkig niet snel een miskoop doen!

Ontvang tijdelijk 10% korting in de Aloe Vera webshop. Gebruik kortingsbon vip10

Ook interessant:
grootste voordelen van Aloe Vera voor je huid
bezoek een Aloë Vera plantage op Gran Canaria

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.