Budget vakantie Gran Canaria: 10 x tips om geld te besparen

Budget vakantie Gran Canaria: 10 x tips om geld te besparen

Gran Canaria, een heerlijk eiland om naar te emigreren, maar ook zeker om op vakantie te gaan! Door mijn vroegere baan als reisleidster op Gran Canaria en later, overige werkzaamheden in de toeristische sector heb ik de afgelopen jaren flink wat tips verzameld voor een een budget vakantie Gran Canaria. En wie zou ik zijn, om deze niet met jullie te delen 😉 En dus deel ik vandaag: 10 x bespaartips voor een budget vakantie Gran Canaria!

10 x tips om geld te besparen tijdens je budget vakantie Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Budget vakantie Gran Canaria - 10 bespaar tips

1. Vermijd de winter- en zomermaanden

Zowel de winter- als de zomermaanden zijn het drukste en daarmee de duurste maanden om op vakantie te gaan naar Gran Canaria. Kijk daarom naar mei of september! Dit zijn over het algemeen goedkopere maanden vanwege het ‘laagseizoen’.

Emigreren Gran Canaria - Budget vakantie Gran Canaria - 10 x tips om geld te besparen - El Coleccionista de Instantes FotografĂ­a & Video via Flickr - Las Palmas kerstmis

2. Vergelijk vliegtickets

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn budget airlines lang niet altijd de goedkoopste. Zo kun je soms goedkoper vliegen met Tui of Transavia dan met een vliegtuigmaatschappij als Ryanair. Tip: ook de dagen kunnen veel invloed hebben op de prijs. Met name in het weekend zijn de tickets duurder!

3. Boek alleen handbagage

Natuurlijk is het hĂ©Ă©l verleidelijk om een grote koffer te boeken bij je reis. Maar in 99% van de gevallen ben je vele malen voordeliger uit als je alleen handbagage boekt. En laten we wel wezen: wat heb je nou nodig op Gran Canaria behalve en bikini of zwembroek? 😉 

Emigreren Gran Canaria - Budget vakantie Gran Canaria - 10 x tips om geld te besparen - Handbagage

4. En vlieg vanaf een kleine luchthaven

Vermijd grote luchthavens als Schiphol of Zaventem. Je kunt namelijk énorm besparen op je vliegtickets door naar Gran Canaria te vliegen vanaf een kleine luchthaven (Eindhoven, Weeze, Charleroi etc.)! Ja, je moet soms iets verder rijden dan gebruikelijk, maar dit verdien je vaak weer gemakkelijk terug op je tickets. 

5. Houd de aanbiedingen in de gaten

Reisbureaus, touroperators en andere tussenpersonen kopen vaak een x aantal kamers in, welke logischerwijs opgevuld moeten worden. Zien ze dat een bepaalde accommodatie op Gran Canaria niet lekker verkoopt? Dan gaat deze vaak in de aanbieding!

6. Of boek alles los

Een leuke rekensom: 

  • 8 dagen Gran Canaria voor 2 personen (12 t/m 20 mei )
  • Hotel Barbacan (4,5 ster), Playa del InglĂ©s
  • Inclusief logies en vliegen vanaf Amsterdam
  • Totale kosten 1642,50 euro via Tui
  • 8 dagen hotel Barbacan via Booking.com (12 t/m 20 mei)
  • Vliegticket Eindhoven – Gran Canaria via Transavia
  • Vliegticket Gran Canaria – Amsterdam via Transavia
  • Taxi Luchthaven – Playa del InglĂ©s + Playa del InglĂ©s luchthaven
  • Totale kosten 1367 euro zelf boeken

Prijsverschil: 275,50 euro. En al zou je hiervan jezelf van ontbijt moeten voorzien (wat ook een simpele bocadillo kan zijn), dan nog houdt je geld over. Nee, dit zijn geen schrikbarende prijsverschillen, maar voor mensen die op de kleintjes moeten letten, telt iedere euro! Kun je nagaan wat een goedkoper hotel qua prijs kan schelen? 😉 

Emigreren Gran Canaria - Budget vakantie Gran Canaria - 10 x tips om geld te besparen - Accommodatie

7. Vermijd toeristische plekken

Tuurlijk, Playa del InglĂ©s, Meloneras en Puerto Rico zijn hartstikke leuke plekken! Maar, wie bereid is uit te wijken naar minder toeristische plekken kan nog flink besparen. Zo kun je voor dezelfde periode als hierboven ook voor 400 – 500 euro een bungalow huren in de wijk Sonnenland!

Emigreren Gran Canaria - Budget vakantie Gran Canaria - 10 x tips om geld te besparen - Thomas Kamann via Flickr - Kasbah Playa del Inglés

8. En neem geen all-inclusive

Emigreren Gran Canaria - Budget vakantie Gran Canaria - 10 x tips om geld te besparen - Hotel buffet

Buiten het feit dat all-inclusive enorm op je prijs drukt (terwijl hotels massaal eten inkopen, en er dus een winstmarge van hier tot Tokyo op zit), zijn er zoveel lekkere eetzaakjes waar je goedkoop en lekker kunt eten. Daarbij support je ook nog eens de lokale horeca-ondernemers!

9. Gebruik het openbaar vervoer

Een huurauto is heel verleidelijk. Maar niet per sĂ© voordeliger. Ja, de benzine op Gran Canaria is spotgoedkoop (zeker in vergelijking met Nederland en BelgiĂ«), maar in veel gevallen loont het om gebruik te maken van het openbaar vervoer. De taxi’s op Gran Canaria zijn heel voordelig voor korte afstanden en de (Global) bus voor tripjes naar Puerto de Mogan of Las Palmas!

10. En ga je naar het strand? Neem dan je eigen proviand mee

Het klinkt misschien heel Nederlands en ontzettend clichĂ©, maar we praten hier tenslotte over een budget vakantie Gran Canaria! Dus doe lekker Nederlands en neem je eigen eten mee 😉 Oh ja, en wil je maximaal besparen? Huur geen bedje, maar neem ook je eigen handdoek mee!

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips voor een budget vakantie Gran Canaria gehad hebben. Heb je zelf nog een tip? Laat dan een reactie achter, met jouw ultieme bespaartip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *