Reisverslag Gran Canaria deel 3: Las Palmas & Playa del Inglés

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Strand Playa del Ingles

In mijn eerste 2 reisverslagen vertelde ik je hoe ik het eerste deel van mijn vakantie doorbracht én gaf ik je een aantal tips voor jouw volgende vakantie naar Gran Canaria. Vandaag is het tijd voor het reisverslag Gran Canaria deel 3 waarin ik je meeneem naar Las Palmas om mijn favoriete shop plekjes met je te delen én laat zien welke plaats ik de afgelopen jaren mijn werkplek mocht noemen.

Reisverslag Gran Canaria deel 3: shoppen in Las Palmas

Hoewel Las Palmas zich bij lange na niet kan meten met grote steden als Londen, Parijs en Barcelona, krijgt de hoofdstad van Gran Canaria – als je het mij vraagt – niet de waardering die het verdiend. Dit, terwijl deze bruisende stad júist een ideale plek is voor een dag- of citytrip! Vanaf het Zuiden van Gran Canaria ben je binnen een kleine 45 minuten in het stadshart, dat stiekem best veel weg heeft van Barcelona. De sfeer, de mensen, de drukke straten en oude gebouwen. Las Palmas is een wereld van verschil met de drukbevolkte, toeristische badplaatsen op Gran Canaria!

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Las Palmas Mesa y Lopez

Toen ik zelf nog op Gran Canaria woonde, had ik de gewoonte minstens 1 x per week naar Las Palmas te gaan. De ene keer om lekker rond te struinen in het Historische Vegueta, de andere keer om een hapje te gaan eten aan de boulevard van Las Canteras, maar bovenal om lekker te shoppen in Las Palmas 😉

Shoppen in winkelcentrum Las Arenas

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas

We starten bij winkelcentrum Las Arenas, wat vlak buiten het centrum van Las Palmas ligt. Het winkelcentrum heeft verschillende verdiepingen met allerlei soorten winkels, boetiekjes en eetgelegenheden. We beginnen bij één van mijn favoriete winkels: Primark. Meestal loop ik hier wel met een paar volle tassen naar buiten (lees; minstens 5 kleuren skinny jeans en een tiental shirtjes), maar vandaag kan ik er maar weinig leuks vinden.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas - Primark

We lopen door richting H&M, waar ik een broek en een paar basic shirtjes koop en schieten daarna door naar mijn favoriet: Stradivarius. Qua kleding is dit een mix van Zara en Mango, maar dan met voordeligere prijzen en soms zelfs betere kwaliteit. Daarnaast is dit één van de weinige kledingzaken waar ze de bedoel serieus netjes proberen te houden en het er niet uitziet als de restanten van een slagveld.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas - Stradivarius

Inmiddels zijn we alweer een goede 2,5 uur verder en gaat mijn maag te keer als een op hol geslagen Grizzly beer. We besluiten een hapje te eten op de bovenste etage, bij Scooter’s Pizza Factory. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, kun je hier veel meer bestellen dan alleen pizza’s. Op aanraden van mama kies ik voor een Caesar Salade. Zij gaat voor de homemade Nachos met verse Guacamole, Cheddar saus en huisgemaakte, licht pittige Salsa. De salade was werkelijk HUGE en zeer goedgevuld. En ook de Nachos waren een echte aanrader! In totaal waren we een kleine 15 euro kwijt (incl. 2 x water en 2 x koffie), wat natuurlijk belachelijk goedkoop is.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas - Scooter's Pizza Factory lunch

Na onze lunch lopen we nog een tijdje rond in Las Arenas en besluiten we, als laatste stop, naar de El Corte Inglés Outlet te gaan (bovenste etage). Als schoenen- en tassenfreak loop ik direct naar rechterzijde, waar de stellages met merkschoenen staan. Helaas heb ik – met een zeer gangbare maat 39/40 – vaak de pech dat alles in mijn maat vaak is uitverkocht. Mijn oog valt op een FAN-TAS-TISCH paar zwarte, halfhoge, leren laarzen van Ralph Lauren voor de extreem voordelige prijs van 75 euro. Tegen beter weten in probeer ik mijn voeten tóch in een maatje 38 te wringen. Tevergeefs… Vervolgens browse ik nog even half-geïnteresseerd langs de kledingrekken, tot ik (toevallig?) bij de merktassen beland. En ineens: “van die Engelenmuziek uit een film, vergezeld door een lichtkrans” een ECHTE RALPH LAUREN TAS!!! In de uitverkoop. Voor 69 euro. Ik loop zó snel naar de tas, dat ik bijna struikel over mijn eigen voeten. Als een hysterisch kind schreeuw ik de hele winkel bij elkaar, op zoek naar mijn moeder. MAMAAAAA. Mama, kom is!!! Mama, kijk dan!!! Gelukkig kan mijn moeder altijd onwijs om me lachen op dit soort momenten 😉 Voorzichtig – alsof het om een pasgeboren baby gaat – pak ik de tas op en loop ik met een big smile naar de kassa. Zo, het shoppen in Las Palmas is nu al geslaagd!

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in winkelcentrum Las Arenas - Ralph Lauren tas

Shoppen in Las Palmas: avenida Mesa y López

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in Las Palmas - El Corte Ingles - Mesa y Lopez

Ondanks dat onze shopping trip nu al geslaagd is, besluiten we op mijn verzoek tóch nog even door te rijden naar Mesa Y López. Dit voornamelijk omdat ik nogal lyrisch ben over El Corte Inglés. Dit warenhuis kun je vergelijken met onze Bijenkorf. Het is allemaal net een tikkeltje meer luxe. Maar goed, de reden dat ik er al jaren graag kom is vooral te wijten aan de zeer uitgebreide cosmetica afdeling, waar ze sinds kort (voor de kenners) ook de Fenty Beauty lijn by Rihanna verkopen!

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in Las Palmas - El Corte Ingles - Fenty Beauty by Rihanna

Uiteindelijk doen we een – voor ons doen – kort rondje in El Corte Inglés, scoor ik nog een jeans van ONLY voor 7 euro (!) en lopen we op ons gemakkie naar ons favoriete koffietentje aan de overkant, waar we op het terras genieten van de laatste zonnestralen. Na de koffie gaan we langzaam aan terug richting de auto. We passeren smalle straatjes met oude gebouwen, die zo typerend zijn voor Las Palmas. Mocht je nou zelf een keer naar Las Palmas gaan, neem dan ook zéker de moeite om een bezoekje te brengen aan Vegueta waar je nog veel méér van dit soort gebouwen vindt!

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Shoppen in Las Palmas - Mesa y Lopez - Oude gebouwen

Reisverslag Gran Canaria deel 3: Playa del Inglés

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Anexo 2 Playa del Ingles

Na mijn dagtrip Las Palmas ben ik weer toe aan de gezellige, toeristische sfeer van het Zuiden. En dus breng ik de volgende dagen vooral door in omgeving Playa del Inglés en geniet ik van de ongedwongen sfeer aan de kust. Ik struin rond over de Paseo en loop richting Anexo 2, de plek die ik bijna 3 jaar mijn werkplek mocht noemen. Iedere ochtend, als ik mijn auto parkeerde en stapvoets richting de trappen liep, stopte ik vlak voor de afdaling om even stil te staan bij hoe bevoorrecht. Een moment om te genieten van het uitzicht op het strand, de zee en de boulevard en de plek die ik mijn ‘werk’ mocht noemen.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Anexo 2 strand

Zodra ik het plein van Anexo 2 oploop, is het ook weer net of ik nooit weg ben gegaan. Even voelt alsof ik hier weer zélf werk, weer op Gran Canaria woon 😉 Ik loop een oud-collega tegen het lijf en we besluiten – zoals vanouds – te lunchen bij Café Mozart (waar ze toevallig ook heeele lekkere salades hebben!). We halen komische herinneringen op en kletsen bij over zo’n beetje alles en iedereen op Gran Canaria. Ook besef ik ineens hoe ik dit gemist heb. Het gemak en de spontaniteit om iets te ondernemen. Dit in tegenstelling tot Nederland, waar we allemaal op tijd en agenda werken.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Anexo 2 plein

Na de lunch doe ik nog een rondje om gedag te zeggen tegen mijn overige oud-collega’s, excursie-verkopers en andere ‘workers’ op Anexo 2. Het valt me op dat er in een klein jaar maar weinig veranderd is. Behalve de MASPALOMAS letters aan de rotonde dan, die zijn nieuw 😉 Ze blijken deels voor de show en deels ter bescherming van zowel toeristen als de mensen die op Anexo 2 werken. Oh en de cowboy heeft plaatsgemaakt voor een of andere goud geschminkte Engel. Dat is ook nieuw.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Strand Playa del Ingles

En met deze stop bij Playa del Inglés komt het einde van mijn vakantie op Gran Canaria ook weer in zicht. Het was een heerlijke week met veel mooie herinneringen. Maar het was ook dubbel. Het voelde als thuiskomen. Thuiskomen op een plek die ik de afgelopen járen mijn thuis mocht noemen, maar niet langer mijn thuis is. Met deze gedachte in mijn achterhoofd draai ik nog één keer om, laat mijn blik rusten op de taxi standplaats met de vrolijke taxi chauffeurs en fluister: “dankjewel Gran Canaria. Ik ga je missen, tot snel”.

Emigreren Gran Canaria - Reisverslag Gran Canaria deel 3 - Las Palmas & Playa del Inglés - Taxi standplaats Playa del Ingles Anexo 2

Wil jij meer lezen over mijn vakantie naar Gran Canaria? Kijk hier voor reisverslag Gran Canaria deel 1 en reisverslag Gran Canaria deel 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.