Top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria - Anfi del Mar Arguineguin

Als je al een paar keer op Gran Canaria bent geweest, dan heb je ongetwijfeld al eens gehoord over de prachtige stranden aan de westkust van Gran Canaria. En misschien heb je de naam Anfi of Amadores zelfs al eens voorbij horen komen. Maar het kan natuurlijk ook goed zijn dat jouw eerste trip naar Gran Canaria nog moet komen ūüėČ En daarom deel ik vandaag mijn top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria. Zodat jij de volgende keer precies weet waar je moet zijn voor het perfecte dagje strand aan de westkust!

Mijn top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria - Anfi strand Arguineguin

Vervoer naar stranden aan de westkust van Gran Canaria

Alle stranden aan de westkust van Gran Canaria zijn makkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer. Voor slechts een paar euro kun je de Global bus nemen en uitstappen bij √©√©n van de strandhaltes in de buurt. (Bussen richting de westkust: bus 1 Las Palmas – Puerto de Mog√°n, bus 33 Playa del Ingl√©s – Puerto Rico – Puerto de Mog√°n of bus 39 Playa del Ingl√©s – Puerto Rico). Meer informatie over de busverbinding vind je via deze link.

1. Anfi strand

Toen ik in 2013 voor het eerst op het Anfi strand kwam, was ik op slag verliefd. Het was net alsof ik weer in de Dominicaanse Republiek was. Het hagelwitte zand, turquoise water en ohhh, die palmbomen. Hoe Caribisch wil je het hebben!? Niet gek dus, dat ze dit strand ook wel ‘The Caribbean beach’ noemen ūüėČ Anfi del Mar is trouwens niet alleen geliefd bij toeristen. In het weekend is het een komen en gaan van locals!

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria - Caribisch wit strand Gran Canaria Anfi del Mar Arguineguin

Waar is het? Anfi del Mar ligt net voorbij Arguinegu√≠n en op de rand van het dorpje Patalavaca, ongeveer 15 minuten rijden van het Zuiden van Gran Canaria.

Adres: Barranco de la Verga, S/N, 35120 Arguineguin, Las Palmas.

Faciliteiten: o.a. ligbedjes (betaald), lifeguard, douche, (gratis) toilet, supermarkt, restaurants, shops, haven, excursies, rolstoelvriendelijk, betaald parkeren.

2. Amadores strand

Als ik in het weekend niet op het Anfi strand was, dan was ik wel op het Amadores strand ūüėČ Het Amadores strand heeft een wit zandstrand en prachtig turquoise water. Ook is de baai aangelegd met rotsbrekers, waardoor je hier geen ‘last’ hebt van golven en stromingen. Ook fijn: rondom het strand heb je tientallen lekkere restaurantjes!

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria - Wit strand Amadores Gran Canaria

Waar is het? Amadores ligt tussen Puerto Rico en Playa del Cura, op ongeveer 20 minuten rijden van het Zuiden van Gran Canaria.

Adres: Calle San Borond√≥n, Mog√°n, Las Palmas.

Faciliteiten: o.a. ligbedjes (betaald), lifeguard, douche & toilet (beide betaald), restaurants, toeristenwinkeltjes, gratis parkeren.

3. Playa de Mog√°n

Playa de Mog√°n ligt wat Westelijker dan de andere stranden aan de westkust van Gran Canaria, waardoor je hier tot laat in de avond van de zon kunt genieten. Heerlijk voor een lange dag aan het strand, gecombineerd met een hapje & drankje bij een authentiek visrestaurant! Ook dit strand heeft een prachtige, beschermende baai zonder golven en stromingen. Tip: neem je snorkel en duikbril mee mee! In de hoeken, bij het einde van het strand kun je perfect snorkelen ūüôā

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria - Strand Mogan Puerto de Mogan Gran Canaria

Waar is het? Anfi del Mar ligt net voorbij Arguinegu√≠n en op de rand van het dorpje Patalavaca, ongeveer 15 minuten rijden van het Zuiden van Gran Canaria.

Adres: Calle Rivera del Carmen, 35129, Lomo Quiebre (Mog√°n), Las Palmas.

Faciliteiten: o.a. ligbedjes (betaald), lifeguard, toilet, supermarkt, restaurants, shops, haven, excursies, betaald parkeren.

4. Puerto Rico strand

Het Puerto Rico stand is al járen één van de drukste stranden aan de westkust van Gran Canaria. Het strand op zich is al gigantisch én er zijn maar liefst 2 havens in Puerto Rico! Achter het strand heb je een hele strip met gezellige terrasjes en restaurantjes en als je een stukje verder doorloopt zit je zo hartje Puerto Rico.

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria - Puerto Rico strand Gran Canaria

Waar is het? Puerto Rico ligt net voorbij Arguinegu√≠n en vlak voor Amadores. Via de snelweg is het ca. 15 minuten rijden vanaf het Zuiden van Gran Canaria.

Adres: Paseo Mar√≠timo, Mog√°n, Las Palmas.

Faciliteiten: o.a. ligbedjes (betaald), lifeguard, toilet, supermarkt, restaurants, shops, haven, excursies, betaald parkeren.

5. Las Mara√Īuelas

Las Mara√Īuelas in Arguinegu√≠n is een relaxed strand waar eigenlijk alleen maar locals komen. Dit strand is ideaal voor dagen waarop je de drukke toeristische stranden even wilt ontvluchten om je juist tussen de locals te begeven! In tegenstelling tot de andere stranden in deze lijst, heeft Las Mara√Īuelas geen wit, maar donker (bijna zwart) zand!

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Top 5 stranden aan de westkust van Gran Canaria - Strand Arguineguin Gran Canaria playa Las Mara√Īuelas

Waar is het? Playa Las Mara√Īuelas ligt achter het centrum van Arguinegu√≠n, tegen het havengedeelte. Vanaf het Zuiden van Gran Canaria doe je er ongeveer 10 minuten over.

Adres: Avenida del Muelle, Arguineguin, Las Palmas.

Faciliteiten: o.a. igbedjes (betaald), supermarkt, restaurants, shops, haven, gratis parkeren.

Lees ook:
‚ô• 7 x mooie stranden op Gran Canaria
‚ô• tips voor je eerste keer Gran Canaria
‚ô• 5 x wat te doen in Puerto de Mog√°n

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.