5 x aparte bezienswaardigheden in Londen

Boven aanzicht over Londen en de Theems Rivier aparte bezienswaardigheden in Londen

Het leukste aan reizen is natuurlijk het ontdekken van minder bekende plekjes. En gelukkig zijn er in Londen nog tal van bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken. Dus ben jij op zoek naar inspiratie voor je volgende citytrip naar Londen? Check dan snel dit artikel met 5 leukste aparte bezienswaardigheden in Londen!

Aparte bezienswaardigheden in Londen

1. Leadenhall Market

Als je geïnteresseerd bent in eten, shoppen en Harry Potter …

Dan is Leadenhall Market the place to be! Deze charmante overdekte markthal was oorspronkelijk een vleesmarkt en tegenwoordig vind je er tal van delicatessen winkeltjes, wijnbars, lekkere lunchtentjes, koffiezaakjes en gezellige pubs. Rond lunchtijd wordt de markthal drukbezocht door de Londoners die in de buurt wonen en werken. Vanwege haar Victoriaanse uiterlijk werd Leadenahall Market ook gebruikt als decor in de Harry Potter films (Wegisweg en de Lekke Ketel).

Leadenhall Market is 24/7 gratis te bezoeken (winkeltjes en eettentjes hebben afwijkende openingstijden). Kijk voor meer info op de website.

2. The Monument

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en uitkijkpunten

Dan is The Monument een absolute aanrader! Dit 61 meter hoge monument ligt op een steenworp afstand van Leadenhall Market en is daarom goed te combineren met een bezoek aan de markthal. The monument werd geopend in 1677, ter nagedachtenis aan de de Grote Brand van Londen in 1666. Bij de brand werden 130.000 huizen en een groot deel van Londen verwoest. En wie bereid is om de 311 treden te beklimmen wordt rijkelijk beloond met panoramisch uitzicht over Londen. Na je bezoek krijg je trouwens ook nog een certificaat voor deze klim!

Kosten: £5.00 (€5,43) voor volwassenen en £2.50 (€2,71) voor kinderen. Openingstijden: dagelijks geopend van 9.30 tot 17.30 uur. Kijk voor meer info op de website.

3. Charles Dickens Museum

Als je geïnteresseerd bent in literatuur …

Dan mag je een bezoek aan het Charles Dickens museum echt niet overslaan! Het museum is gevestigd in de voormalige woning van de wereldberoemde schrijver, waar hij boeken als Oliver Twist, The Pickwick Papers en Nicholas Nickleby schreef. Ook zijn er een aantal van zijn persoonlijk bezittingen te bewonderen, zoals zijn schrijftafel en handgeschreven aantekeningen. Tip: schuif daarna aan bij het kleine cafeetje op de begane grond, voor heerlijke koffie en een traditionele warme scone. In de kerstperiode wordt het hele huis omgetoverd in kerstsfeer (Dickens was gek op kerst).

Kosten: £9.50 (€10,30) voor volwassenen en £4.50 (€4,87) voor kinderen. Openingstijden Charles Dickens Museum: dinsdag t/m zondag 10.00 tot 16.00 uur (in december 7 dagen per week van 10.00 tot 17.00 uur). Kijk voor meer info op de website.

4. Tower Bridge

Als je geïnteresseerd bent uitkijkpunten

Dan moet je zeker naar de Tower Bridge gaan! Als je het mij vraagt is dit namelijk één van de meest aparte bezienswaardigheden in Londen. Iedere dag lopen er zo’n 40.000 mensen over de Tower Bridge. Maar wist je dat je de brug ook boven- en binnenin kunt bezoeken? Eenmaal bovenin de loopbruggen maak je een reis door de tijd en ga je terug naar het Victoriaanse Londen. Ook is er een glazen vloer (op 42 meter hoogte) waar je over heen kunt lopen, voor wie durft …

Kosten: £9.80 (€10,63) voor volwassenen en £3.80 (€4,12) voor kinderen. Openingstijden Tower Bridge: dagelijks geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Kijk voor meer info op de website.

5. Freemasons’ Hall

Vrijmetselaars Lodge in Freemasons' Hall in Londen

Als je geïnteresseerd bent in conspiracies en geschiedenis …

En altijd al meer wilde weten over geheime genootschappen, dan moet je natuurlijk naar de Freemasons’ Hall! Dit is misschien wel één van de meest aparte bezienswaardigheden in Londen! In dit in indrukwerkende gebouw huist de United Grand Lodge of England, a.k.a. het hoofdkantoor van de Vrijmetselaars in de UK. Hier leer je alles over het de geschiedenis van de Freemasons en bekende leden zoals Koning George VI en Winston Churchill. Ook heeft de Freemasons’ Hall een eigen museum met meer dan 30.000 bijzondere voorwerpen en occulte objecten van honderden jaren oud.

Je kunt de Freemason’s Hall gratis bezoeken van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Kijk voor meer info op de website.


Hotel tip

Tijdens deze reis verbleef ik voor de tweede keer in hotel St. Giles in Londen. Dit betaalbare hotel is niet alleen centraal gelegen in hartje Londen, maar ook op loopafstand van de metro, Oxford Street en het hippe Soho! Bekijk hotel St. Giles op Booking

Ook interessant:
♥ 5 x gratis attracties in Londen
♥ 5 tips voor Londen tijdens de kerstperiode
 vliegen in de British Airways Business Class

Pin voor later

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.