5 x tips voor Londen tijdens de kerst

Tower Bridge in Londen tijdens de kerst periode

Er zijn twee plaatsen waar ik altijd graag wil zijn tijdens de kerstperiode. Kerst zelf vier ik graag thuis met familie. En in de aanloop naar kerst ga ik het liefste naar Londen, één van mijn favoriete steden in Europa. De kerstperiode in Londen heeft iets magisch. De lichtjes, de sfeer, ik ben er gek op! Inmiddels ga ik voor het vierde jaar naar Londen tijdens de kerst. Overweeg jij een citytrip naar Londen met de feestdagen en vraag je je af wat je er zoal kunt doen? Dan zijn dit mijn top 5 tips om jou ook een onvergetelijke kerstervaring in Londen te geven!

Londen tijdens de kerst

Covent Garden in Londen tijdens de kerst periode

1. Walking in a Winter Wonderland

Voor het 12de jaar op rij wordt Hyde Park in Londen in de periode van 22 november 2018 tot 6 januari 2019 weer omgetoverd tot het magische Winter Wonderland. Met meer dan 200 houten (eet, drink en souvenir) kerstkraampjes, een kermis, een ijsbaan en talloze kerstshows is Winter Wonderland een van de grootste evenementen in londen tijdens de kerst. Winter Wonderland is wat mij betreft echt een must-do tijdens je trip naar Londen tijdens de kerst. Ga bij voorkeur ’s avonds, wanneer alle lichtjes het best tot z’n recht komen.

Praktische informatie:

  • Entree is gratis (alleen voor de show betaal je een kleine entree fee)
  • Winter Wonderland is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur (niet tijdens kerstdag)
  • Website: hydeparkwinterwonderland


2. Kerstmarkten

Kerst in Londen zou niet compleet zijn zonder een bezoekje aan een van de vele kerstmarkten in Londen. Denk uitbundige kerstversieringen, magische lichtjes, christmas carols en met een beetje geluk zelfs sneeuw! In de maand november en december worden op verschillende locaties kerstmarkten georganiseerd en eigenlijk zijn het er teveel om ze allemaal te bezoeken. Desalniettemin krijg je een instant Christmas Feeling met al die winterse gezelligheid tussen de Londoners. De meeste kerstmarkten zijn geopend vanaf eind november tot begin januari en zijn dagelijks te bezoeken tussen 10.00 ’s ochtends en 22.00 uur ’s avonds. Een aantal van de leukste markten: Winter Wonderland in Hyde ParkChristmas by the River (bij London Bridge City)de kerstmarkt in Leicester Square en Southbank’s Winter Festival.

3. Iceskating

All I want for Christmas is snow, maar gezien de kans op een witte kerst (en Elfstedentocht) ieder jaar kleiner wordt, zie ik dat niet snel gebeuren. Iceskating is wat mij betreft the next best thing. Het heeft wel wat: schaatsen in hartje Londen, omringd door grote kerstbomen en twinkle lights. Er zijn verschillende pop-up schaatsbanen te vinden in Londen tijdens de kerst waar je je voor een paar euro weer even kind kunt voelen. Krijg je er ook nog een gratis warme chocomel bij, ahhh. Een aantal van de meest populaire iceskating rinks in Londen zijn: Natural History Museum Ice Rink (leuk om te combineren met een gratis museum bezoek), Tower of London’s Ice Rink en Skate at Somerset House.

4. Windowshoppen bij Harrods

Wat is London zonder Harrods? Dit wereldberoemde warenhuis behoort tot de meest luxueuze department stores ter wereld, maar is eigenlijk een bezienswaardigheid op zich. Alleen al de spectaculaire en weelderig aangeklede etalages zijn een bezoekje waard. Dit jaar staan de Christmas Windows in het teken van 12 momenten tijdens de viering van Kerstdag: van de Koninklijke kersttoespraak, tot het uitpakken van cadeaus en het kerstdiner. Maar hoe mooi de etalages van Harrods ook zijn aangekleed, voor de meeste bezoekers zal het toch bij window shoppen blijven 😉 Praktische informatie:

  • Harrods is voor zowel kijkers als kopers dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur
  • Op zondag heb je de mogelijkheid de winkel te bezoeken en tussen 11.30 en 12.00 uur (daarna is het alleen voor fancy people)
  • Website: Harrods

5. Christmas Shopping in Oxford & Regent Street

De laatste tip die ik je wil meegeven is om zéker een keertje in Oxford & Regent Street te gaan kijken. En als je van shoppen houdt, kun je je hart hier ophalen. Oxford Street is de langste winkelstraat van Europa en beide straten hebben tal van toffe winkels van zowel bekende, als minder bekende ketens. Maar het mooiste van alles zijn de kerstversieringen en gigantische hoeveelheid kerstlampjes boven beide straten. Magisch!

Ook interessant:
♥ naar Londen in de Business Class
♥ reisverslag Londen tijdens de kerst #1
♥ Londen tijdens de kerst #2

Pin voor later

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Maris | Moneyzz.nl
Gast

Leuk! Londen rond kerstperiode staat bij mij al een tijdje op mijn lijstje, maar is er nog nooit van gekomen.