Tips voor Londen tijdens de kerst

Tower Bridge in Londen tijdens de kerst periode

Er zijn twee plaatsen waar ik altijd graag wil zijn tijdens de kerstperiode. Kerst zelf vier ik graag thuis met familie. En in de aanloop naar kerst ga ik het allerliefste naar Londen, één van mijn favoriete steden in Europa. De kerstperiode in Londen heeft iets magisch. De lichtjes, de sfeer, de gezelligheid, ik ben er gek op! Inmiddels ben ik al een stuk of vier keer naar Londen tijdens de kerst geweest. Overweeg jij een citytrip naar Londen met de feestdagen en vraag je je af wat je er zoal kunt doen? Dan zijn dit mijn beste tips om jou ook een onvergetelijke kerstervaring in Londen te geven!

Londen tijdens de kerst

Mocht je nog nooit naar Londen zijn gegaan tijdens kerstperiode, dan moet je dat zeker een keer doen! De Londoners pakken groots uit qua versieringen, lichtjes en activiteiten. Vooral in de aanloop naar kerst is er genoeg te zien en beleven in Londen.

1. Walking in a Winter Wonderland

Al dertien jaar lang wordt Hyde Park in Londen in de periode van november tot 6 januari weer omgetoverd tot het magische Winter Wonderland spektakel. Met meer dan 200 houten eet- en drinktentjes, souvenir- en kerstkraampjes, een kermis, een ijsbaan en talloze kerstshows is Winter Wonderland één van de grootste evenementen in Londen tijdens de kerst periode. Daarom is Winter Wonderland wat mij betreft ook echt een must-do tijdens je trip naar Londen! Ga bij voorkeur ‘s avonds, wanneer alle lichtjes het best tot z’n recht komen. in één woord: magisch!

Praktische informatie Winter Wonderland:

  • Entree is gratis (alleen voor de show betaal je een kleine entree fee)
  • Winter Wonderland is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur (met uitzondering van kerstdag)
  • Website: hydeparkwinterwonderland


2. Kerstmarkten

Kerst in Londen zou niet compleet zijn zonder een bezoekje aan één van de vele kerstmarkten in Londen. Denk uitbundige kerstversieringen, magische lichtjes, hot chocolate, Christmas Carols en met een beetje geluk zelfs sneeuw! In november en december worden op verschillende locaties in Londen kerstmarkten georganiseerd en eigenlijk zijn het er gewoon teveel om ze allemaal te bezoeken. Desalniettemin krijg je een instant Christmas Feeling met al die winterse gezelligheid tussen de Londoners. De meeste kerstmarkten zijn geopend vanaf eind november tot begin januari en zijn dagelijks te bezoeken tussen 10.00 ‘s ochtends en 22.00 uur ‘s avonds.

In dit artikel vind je een overzicht van de leukste kerstmarkten in Londen

3. Iceskating

All I want for Christmas is snow, maar gezien de kans op een witte kerst (en een Elfstedentocht) ieder jaar kleiner wordt, zie ik dat niet snel gebeuren. Iceskating is wat mij betreft the next best thing. En het heeft wel wat: schaatsen in hartje Londen, omringd door grote kerstbomen en twinkle lights. Er zijn verschillende pop-up schaatsbanen te vinden in Londen tijdens de kerst waar je je voor een paar euro weer even kind kunt voelen. Krijg je er ook nog een gratis warme chocomel bij, ahhh.

Hieronder een aantal van de meest populaire iceskating rinks in Londen:

4. Windowshoppen bij Harrods

Wat is London zonder Harrods? Dit wereldberoemde warenhuis behoort tot de meest luxueuze department stores ter wereld, maar is eigenlijk al een bezienswaardigheid op zich. Alleen al de spectaculaire en weelderig aangeklede etalages zijn een bezoekje waard! Ieder jaar heeft Harrods een andere thema betreft de aankleding van de etalages. Zo was het thema van afgelopen jaar: 12 momenten tijdens de viering van Kerstdag. Van de Koninklijke kersttoespraak, tot het uitpakken van cadeaus en het kerstdiner. Maar hoe mooi de etalages van Harrods ook zijn aangekleed, voor de meeste bezoekers zal het toch bij window shoppen blijven.

Praktische informatie Harrods:

  • Harrods is voor zowel kijkers als kopers dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur
  • Op zondag heb je de mogelijkheid de winkel te bezoeken en tussen 11.30 en 12.00 uur (daarna is het alleen voor fancy people)
  • Website: Harrods

5. Christmas Shopping in Oxford & Regent Street

De laatste tip die ik je wil meegeven voor Londen tijdens de kerst is om zéker een keertje in Oxford & Regent Street te gaan kijken. En als je van shoppen houdt, kun je je hart hier ophalen! Oxford Street is de langste winkelstraat van Europa en beide straten hebben tal van toffe winkels van zowel bekende warenhuizen als minder bekende Engelse ketens. Maar het mooiste van alles zijn natuurlijk de magische kerstversieringen en gigantische hoeveelheid Engelachtige kerstlampjes boven beide straten. Wauw!

Ook interessant:
Business Class vliegen met British Airways
bijzondere bezienswaardigheden in Londen
gratis zien en doen in Londen

Pin voor later

Een reactie op “Tips voor Londen tijdens de kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.