5 x de leukste gratis attracties in Londen

Theems rivier en Tower Bridge gratis attracties in Londen

Londen is zo’n stad waar je niet snel op uitgekeken raakt. En tegenwoordig hoeft een stedentrip naar Londen ook helemaal niet duur meer te zijn! Er is namelijk genoeg gratis te zien en doen in Londen. In dit artikel geef ik je 5 tips voor de leukste gratis attracties in Londen, in willekeurige volgorde.

5 x gratis attracties in Londen

1. Natural History Museum

Als je geïnteresseerd bent in natuurhistorie

Dan is het Natural History Museum echt wat voor jou! In dit gigantische museum leer je alles over (de geschiedenis van) planten, dieren en bijzondere (edel)stenen. In the Vault vind je een uitgebreide collectie van Mars en Maan Meteorieten en bijzondere (edel)stenen, zoals de vervloekte Delhi Purple Sapphire.

Openingstijden Natural History Museum: iedere dag van 10.00 tot 17.50 uur. Kijk voor meer info op de website.

2. British Museum

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, het Oude Griekenland en Egypte …

Dan mag een gratis bezoekje aan het British museum zeker niet ontbreken! In dit gigantische museum ben je wel een dagje zoet, want met 92.000 m² oppervlakte, is het één van de grootste musea ter wereld. Het museum heeft een enorme collectie met voorwerpen uit de Griekse oudheid en Egyptische dynastieën zoals marmeren beelden, mummies en de Rosetta Stone.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.30 uur en op vrijdag tot 20.30 uur. Kijk voor meer info op de website.

3. Victoria & Albert Museum

Als je geïnteresseerd bent in kunst en geschiedenis …

Dan mag je het Victoria & Albert Museum niet missen! Het museum opende in 1852 en werd vernoemd naar Koningin Victoria en haar man, Prince Albert. Die laatste had een belangrijke rol in de oprichting van het V&A Museum. Na de Londense Wereldtentoonstelling in 1851 wilde Prince Albert een permanente tentoonstelling openen, zodat alle objecten voor iedereen te bewonderen waren. Daarom vind je in dit museum zo’n beetje alles van schilderijen tot bijzondere juwelen, Victoriaanse kledingstukken en een stoel van de Franse Koningin Marie Antoinette.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 17.45 uur en ‘s vrijdags tot 22.00 uur. Kijk voor meer info op de website.

4. The National Gallery

Als je geïnteresseerd bent in kunst …

Dan is The National Gallery the place to be! Dit kunstmuseum werd in 1824 geopend door de toenmalige George IV. Destijds waren er slechts een dertigtal schilderijen te bewonderen. De huidige collectie bevat meer dan 2000 kunstwerken van grootheden als Rembrandt, Da Vinci en Michelangelo. Ook vind je er meesterwerken als ‘the Water Lily Pond’ van Monet en ‘de Zonnebloemen’ van Van Gogh.

Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur en ‘s vrijdags tot 21.00 uur. Kijk voor meer info op de website.

5. Sky Garden

Als je geïnteresseerd bent in natuur en uitkijkpunten …

En geen last hebt van hoogtevrees, dan is Sky Garden een absolute aanrader! Sky Garden ligt op de 38ste etage van het 160 meter hoge kantoorpand aan 20 Fenchurch Street in de City of London. Deze overdekte stadstuin is inmiddels uitgegroeid tot één van de populairste gratis attracties in Londen. Langs het looppad in de tuin vind je honderden tropische planten, exotische palmbomen en de meest heerlijk geurende bloemen. Het hoogtepunt is echter niet binnen, maar buiten te vinden. En dan heb ik het natuurlijk over het fenomenale uitzicht over Londen dat je vanaf het openluchtdeck kunt bewonderen!

Let op: tickets voor Sky Garden zijn gratis, maar moeten wel ruim op tijd gereserveerd worden! Iedere dag worden er een aantal tickets beschikbaar gesteld, en op = op. Neem bij je bezoek je ticket (digitaal of geprint) + identiteitsbewijs mee en houd rekening met een airport-style controle.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Feestdagen en weekenden van 11.00 tot 21.00 uur. Bestel je gratis tickets voor Sky Garden via deze link.

Ook interessant:
meest bijzondere bezienswaardigheden in Londen
♥ 5 tips voor Londen tijdens de kerstperiode
vliegen in de British Airways Business Class

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.