Gran Canaria in Juni Reisverslag – deel 2

Amadores strand op Gran Canaria met wit zand en turquoise water

In mijn vorige reisverslag nam ik je mee op reis door Gran Canaria en liet ik je zien wat ik, als voormalig Gran Canaria bewoonster, zoal doe tijdens mijn vakantie. In deel 2 van mijn reisverslag Gran Canaria in Juni laat ik je meer zien van mijn favoriete hotspots en leuke plekjes op Gran Canaria!

Gran Canaria in Juni Reisverslag

Amadores Beach

Het is dinsdagochtend. Als ik de gordijnen open doe zie ik een strakblauwe hemel die prachtig afsteekt tegen de fonkelende diamantjes die dansen op de zee. Dit wordt een perfecte dag voor het strand! Ik neem snel een bak koffie en besluit geen tijd te verspillen. Ik trek m’n bikini aan, pak een strandlaken en vul een tas met een fles water en een goed boek. Nog geen 5 minuten later kom ik aan op Amadores Beach, één van mijn favoriete stranden op Gran Canaria. Het is tegen elven en het is nog vrij rustig op het strand. De meeste toeristen zitten nog aan hun ontbijtbuffet of zijn nu pas onderweg naar het strand. Ik kies een bedje op de tweede rij, precies in het midden van de baai.

Ik nestel me op m’n bedje, bewapend met boek en zonnebrandcrème. Al gauw merk ik dat factor 30 en ieder kwartier een duik nemen niet genoeg is om verkoeling te zoeken tegen de krachtige zon. Nu moet je weten dat toen ik op Gran Canaria woonde, ik iedere dag in de zon werkte. Ik stond 6 uur per dag in temperaturen van 25 tot 40 graden, maar verbandde dus nóóit. Niet dat dat een hele prestatie is, want je lichaam went er gewoon aan. Al gauw verruil ik de zon voor de schaduw en ben ik dankbaar dat ik een bedje mét parasol heb genomen.

Tegen de vroege middag krijg ik natuurlijk weer eens trek. En dus loop ik naar het dichtstbijzijnde tentje achter me en zie ik dat het toevallig een Nederlands zaakje is. Ik bestel een café con leche, watertje met bubbels en een portie Calamares voor de trek. Met een goedgevulde maag loop ik terug naar m’n zonnebedje en besluit ik even een siësta te houden met het geluid van de aanspoelende golven op de achtergrond…

Eten bij Restaurant Ciao in Arguineguin

Na een uurtje tukken vind ik het weer mooi geweest voor vandaag. Het is inmiddels alweer tegen vieren, maar de zon lijkt alleen maar in kracht te zijn toegenomen. Eenmaal terug in Tauro fris ik me op en stellen mijn ouders voor om een hapje te gaan eten aan het water in Arguineguin. We kiezen voor het restaurant Ciao, dat bekend staat om haar authentieke Italiaanse gerechten. Maar het is niet alleen de Italiaanse cuisine dat dit restaurantje zo populair maakt.

Ciao zit recht aan het water met vrij uitzicht op Anfi del Mar en de haven van Arguineguin, terwijl je heerlijk kunt nagenieten van de avondzon. Ik ga voor een voorgerecht van dungesneden gedroogde Italiaanse ham en worst en een pizza met ansjovis als hoofdgerecht. En eerlijk is eerlijk, beide gerechten zijn om van te smullen! Na ons etentje rijden we terug richting huis en val ik kort daarna, nog soezig van het strand, in slaap.

Shoppen in Las Palmas

De volgende dag is het vrij bewolkt. Een groot contrast met de dag ervoor! Maar na de stranddag van gister, doe ik er sowieso slim aan om de zon een dagje te vermijden. Ik opper om naar het Noorden te rijden voor een Shopping Spree in Las Palmas. De hoofdstad heeft echt iets gezelligs en is in alle opzichten compleet verschillend van het Zuiden. Je ziet meer van ‘het echte leven’ en komt voornamelijk locals tegen. Een enkele verdwaalde toerist daargelaten 😉

Een kleine 45 minuten later rijd ik de parkeergarage van winkelcentrum Las Arenas in. In Las Palmas schijnt trouwens wél de zon. Ik heb de grote contrasten tussen op het relatief kleine Gran Canaria altijd heel bijzonder gevonden. Met name het weer kan slechts tientallen kilometer verder enórm verschillen. Las Arenas is een groot overdekt shopping center met veel leuke winkels, van bekende ketens als Primark, H&M, Zara en Mango, tot winkeltjes die je alleen hier vindt, zoals de Fund Grube en de El Corte Inglés outlet. Over het algemeen zijn de prijzen ook wat gunstiger dan in het Zuiden, wat natuurlijk helemaal leuk is!

Na een uurtje heb ik het alweer gezien in Las Arenas en stel ik voor om nog even door te rijden naar de stad. Ik ben helemaal weg van de El Corte Inglés en kan hier werkelijk úren en úren spenderen. Het is een groot, luxe warenhuis, verdeeld over 2 panden met verschillende verdiepingen. Ik zou het nog het best kunnen vergelijken met de Bijenkorf. Overigens heb je naast high end (designer) merken ook meer dan genoeg betaalbare collecties en items.

Bezoek aan de Aloe Vera plantage

De volgende dag is het tijd om de nieuwe Aloe Vera plantage te bezoeken! Inmiddels is het alweer bijna een jaar geleden dat ik met mijn webshop in Aloe Vera crèmes begon. Het was afgelopen juni dat ik mijn eerste afspraak had op het hoofdkantoor van Finca Canarias. Ik weet nog hoe spannend ik het vond. En nu, een jaar verder, zat ik er weer. Ik had er destijds alleen maar van kunnen dromen dat mijn webshop succesvol zouden worden. Het was een gok, een risico, en toch een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Ik doe iedere dag weer een little happy dance als er nieuwe bestellingen binnenkomen!

Na een goede 2 uur kletsen over zaken is het tijd om een kijkje te nemen bij de Aloe Vera plantage. Mijn contactpersoon Javier vertelt me dat dit de nieuwste plantage is. De Aloe Vera planten zijn pas na 3 jaar volgroeid, vanaf 5 jaar oogstrijp en pas na 10 jaar op premium kwaliteit. De plantage die ik vandaag bezoek is nu nog een ‘nursery’. Een liefdevolle basis voor de babyplantjes die ooit verwerkt zullen worden tot pure Aloe Vera gel.

De plantage in El Goro is vlakbij het kantoor. Onderweg geniet ik met volle teugen van de fenomenale uitzichten op de zee en op de bergen. Na een minuut of 10 zien we plantage in al opdoemen in haar schoonheid. Velden en velden vol met baby Aloe, die nu nog maar 7 maanden oud zijn. Al gauw worden we begroet door een vriendelijk en bekend gezicht. Het is mijn Nederlandse, oud collega Martije! Voorheen werkte ze op de plantage in Telde, maar sinds kort staat ze hier.

Ze vertelt me dat de nieuwe plantage uit twee delen bestaat met ieder 20.000 Aloe Vera plantjes. Een heel ander zicht dan de gigantische plantage in Fataga bijvoorbeeld, waar er duizenden volgroeide Aloe Vera planten te bewonderen zijn. Ik besluit alvast wat foto’s en video’s te maken voor de blog en beloof Martije dat ik zeker weer een verslag zal schrijven van mijn bezoek.

Lunchen bij El Picoteo in San Fernando

Als we terugrijden richting het zuiden begin ik natuurlijk weer last te krijgen van ‘knaagjes in de maagjes’. Ik stel voor om een hapje te gaan eten bij ons favoriete tapas zaakje, El Picoteo in San Fernando. Zoals altijd is het terras weer afgeladen vol. Vandaag zijn het vooral de locals, die even een Menu del Día nemen tijdens hun lunchpauze. Ik hoef de kaart niet te zien, want ik neem steevast de overheerlijke Gamba’s al Ajillo met wat brood om te soppen. Mocht je zelf nog nooit bij El Picoteo geweest zijn, dan is dit echt een aanrader!

Ook interessant:
Gran Canaria in Juni Reisverslag #1
Gran Canaria in Juni Reisverslag #3
alle tips voor je eerste keer naar Gran Canaria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.