Reisverslag: hoogtepunten van New York City

Reisverslag van alle hoogtepunten van New York City | Emigreren Gran Canaria

Welcome back! In mijn eerste Amerika reisverslag vertelde ik jullie alles over mijn eerste kennismaking en hoogtepunten van New York City. Ik nam jullie mee naar Times Square, naar Top of The Rock (de top van Rockefeller Center) én de bekende winkelstraat Fifth Avenue. Maar goed, al snel bleek dat het onbegonnen werk is om álle hoogtepunten van New York City in één reisverslag te verwerken. En dus besloot ik mijn ervaringen op te splitsen in meer behapbare stukje. Vandaag vertel ik je meer over hoe ik de rest van mijn eerste dag in New York heb beleefd met Central Park, the Upper East Side, The MET en Madison Avenue in de hoofdrol. Ready? Daar gaan we! Op naar New York City!

Hoogtepunten van New York City

Lees hier deel 1 van mijn reisverslag van alle hoogtepunten in New York City.

4. Central Park

Na een typische New York hotdog op Fifth Avenue lopen we richting het groene hart van New York City, ofwel Central Park. Jaarlijks trekt dit enorme stadspark maar liefst 25 miljoen bezoekers, waardoor het tevens een van de drukstbezochte parken in Amerika is. Het is zaterdagmiddag en het lijkt wel of heel Manhattan heeft besloten om Central Park in te trekken! Of misschien komt het omdat het inmiddels bloedverziekend heet is en iedere New Yorker verkoeling probeert te zoeken?

Overal waar je kijkt zie je groepjes mensen picknicken in het gras en in de schaduw van de bomen. Het is best een gek gezicht, want hoewel het al eind april is, zijn de bomen nog vrij kaal voor de tijd van het jaar. Even verderop komen we aan bij the Conservatory Water, een soort vijver met model zeilbootjes, die parallel aan Fifth Avenue loopt. Rondom de vijver hebben papa’s, mama’s en kinderen zich verzameld om de kleine bootjes te besturen.

Wanneer we verder het park in lopen komen we bij een groot meer (the Great Lake), waar het nog twintig keer drukker is dan bij de minibootjes. Er staat een wachtrij die vergelijkbaar is met de Droomvlucht tijdens de zomervakantie. En dat allemaal om met een roeibootje het meer op te kunnen? Gekke New Yorkers 😉 Maar goed, het heeft ook wel een bepaalde charme, zo’n kalm meer met het hectische Manhattan op de achtergrond. De stelletjes en groepen vrienden die het water op gaan hebben er duidelijk veel plezier in!

Als we een van de grotere paden in Central park oversteken moeten we nog oppassen dat we niet aangereden worden door de honderden fietsers die hier rijden. Nu zijn we als Nederlanders wel wat gewend qua fietsen, maar ook wij komen er niet vanaf zonder een “hey, watch where you’re going!“. Oeps, even de verkeerslichten over het hoofd gezien… Aan de andere kant van het park horen we een enthousiaste groep mensen juichen. En als we een stukje doorlopen staan we ineens midden tussen de honkbal supporters. Er blijkt een heuse baseball match aan de gang te zijn, en dat midden in Central Park!

5. The Upper East Side & The MET

Ondertussen is het alweer ver in de middag en op dit punt hebben we nog niet eens de helft gezien. Geloof het of niet, Central Park is werkelijk gigantisch. Na een paar keer verdwalen en heuveltje op- en af lopen, zijn we allemaal wel toe aan een bakkie. We besluiten de drukte van Central Park te ontvluchten en verlaten het park ter hoogte van The Metropolitan Museum of Art, ofwel The MET.

Dit is trouwens ook de plek waar ieder jaar zo’n beetje iedere Hollywood ster te vinden is voor het ‘The Met Gala’. Oh, en voor de twenty-something lezers onder ons, misschien zeggen de woorden: “Gossip Girl here, your one and only source into the scandalous lives of Manhattan’s elite…” je nog iets? Gossip Girl moment.

Jup, we bevinden ons nu officieel aan de Upper East Side, waar men voor een gemiddelde penthouse ‘slechts’ $50 tot $100 miljoen dollar mag aftikken. Máár, dan kijk je natuurlijk wel uit op Central Park. Helaas blijkt al gauw dat er aan deze kant niet één koffietent te vinden is. Ik zou haast zeggen: een van de mindere hoogtepunten van New York City. Achteraf, logisch natuurlijk. Ik bedoel: als je zo $100 miljoen dollar kan missen, heb je vast wel een assistent die voor je naar de Starbucks gaat. Al is het helemaal aan de andere kant van Manhattan..

We lopen een block door en staan plots op Madison Avenue, een andere bekende winkelstraat. Maar helaas, hoe leuk het ook was om door Madison Avenue te lopen, na een uur zoeken was er nog steeds geen koffietentje te bekennen. De moed zakt ons onderhand in de schoenen en dus besluiten we dat het tijd is om een yellow cab te nemen richting ons hotel Riu Manhattan Times Square.

Uiteten bij Opry City Stage

We spreken af een break te nemen op de hotelkamer. Als ik de stappenteller op mijn iPhone mag geloven hebben we intussen al 15 kilometer afgelegd. What the f*ck!? Nadat we allemaal weer een beetje bekomen zijn, gaan we op zoek naar eten. Na twintig keer op- en neer door onze straat te zijn gelopen, is iedereen geïrriteerd door de honger. Alle restaurants zitten vol, of zijn volgeboekt vanwege reserveringen. We besluiten wederom richting Times Square te lopen. We hebben de hoop al bijna opgegeven als we ineens op een zaakje stuiten waar ze muziek van Johnny Cash spelen. En wat we binnen aantreffen hadden we nooit verwacht…

Als we de trap naar boven nemen worden we, heel Amerikaans, vriendelijk verzocht om even te wachten op een tafel. Een kleine 5 minuten later worden we gevraagd de ‘host’ te volgen naar onze tafel. En echt, wie had dat gedacht? We komen binnen in een concertzaal met een groot podium én een live Country band. We krijgen een tafeltje met perfect uitzicht op het podium en worden vriendelijk ontvangen door onze waiter, en naamgenoot, Melissa.

Om ons heen zien we een mix van mensen: jong, oud, families, vrienden, vanalles wat. We bestellen een mix van Pulled Pork, Beef, Ribs, Cole Slaw, Hot Beens en Nachos en toppen het af met een Monkey Bread en besluiten om hier, later in de week, nog een keer terug te komen! Qua eten was dit, hierop terugkijkend, wel echt een van de hoogtepunten van New York City. We blijven nog een uurtje of 2 zitten en genieten van de Live Muziek. Daarna gaan we, compleet afgepeigerd, terug naar ons hotel en vallen we allemaal direct in slaap. Update: Opry City Stage is helaas permanent gesloten.

Heb je het eerste deel van dit reisverslag nog niet gelezen? Start dan hier. In dit reisverslag vertel ik je over mijn kennismaking met én de hoogtepunten van New York City! Lees hier verder voor deel 3 van dit reisverslag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.