Online Spaans leren met Soofos

Online Spaans leren met Soofos

Vloeiend Spaans spreken, wie wil dat nou niet? Inmiddels behoort de Spaanse taal tot de top 3 van meest gesproken talen ter wereld: van Mexico en de USA tot het Caribisch gebied en natuurlijk Spanje. Kortom, het is een taal die je eigenlijk altijd wel kunt gebruiken. Maar hoe krijg je de Spaanse taal nou het beste onder de knie? In dit artikel help ik je alvast een handje op weg met mijn beste tips om online Spaans te leren. Wel zo handig voor je volgende vakantie óf emigratie naar Gran Canaria!

Online Spaans leren

Dit artikel over online Spaans leren is geschreven in samenwerking met Soofos.nl

Laat ik beginnen met een bekentenis: ik zou nooit zeggen dat ik perfect Spaans spreek, want ook ik beheers de taal nog niet zo goed als dat ik zou willen. Een van mijn grootste uitdagingen is het gebrek aan dagelijkse oefening. Toen ik nog op Gran Canaria woonde sprak ik tijdens mijn werk vooral in het Spaans en Engels. Nu dat ik weer in Nederland woon merk ik dat het heel lastig is om mijn Spaans te onderhouden.

Het is natuurlijk makkelijker om je kennis up to date te houden wanneer je in een land woont waar de taal ook daadwerkelijk gesproken wordt. Maar niet getreurd, want ook zonder in Spanje te wonen kun jij de taal niet alleen leren, maar ook op niveau houden!

Na de uitbraak van het virus kwam ook ik plots thuis te zitten met een overschot aan tijd. Omdat stilzitten iets is wat ik absoluut niet kan, ging ik al snel op zoek naar nieuwe bezigheden. Een van mijn favoriete dingen is dan ook zelfontwikkeling. Nieuwe skills leren, of huidige skills verbeteren. En zo kwam ik per toeval bij Soofos terecht. Het platform biedt meer dan 500 betaalbare en Nederlandstalige cursussen: van persoonlijke ontwikkeling en muziek tot marketing en een groot aanbod aan taalcursussen zoals online Spaans leren. De cursussen zijn individueel aan te schaffen of via een lidmaatschap zodat je een heel jaar lang onbeperkt toegang hebt tot alle cursussen.

Ik begon eerst met de cursus Spaans A0 naar A1 van Dorien Bot. Wat me gelijk opviel is dat de cursus enorm laagdrempelig en haast kinderlijk eenvoudig te noemen is. Zo begin je iedere les met een introductie van woorden. Daarna leer je stapsgewijs om de woorden ook in zinnen te gebruiken. Dit doe je aan de hand van foto’s en video’s. Ieder blok wordt afgesloten met een toets en aan het einde van de cursus kun je bij afronding zelfs een certificaat aanvragen!

Het grootste voordeel van op deze manier online Spaans leren is dat het je niet teveel tijd kost. Sterker nog, je kunt deze cursus Spaans zelfs al met een paar minuten per dag of per week doen. Vooral wanneer je structureel met de cursus bezig bent zul je ontzettend snel en ongemerkt vooruitgang boeken. Dat is wel zo fijn als je een beginner bent!

Voor de mensen die de Spaanse taal al enigszins onder de knie hebben is er een mooie aanvullende cursus: Spaans A1 naar A2, tevens van Dorien Bot. Deze cursus is ook gericht op online Spaans leren, maar biedt wat meer verdieping en creëert een mooie basis zodat je ook daadwerkelijk een gesprek kunt voeren in het Spaans. Jezelf voor schut zetten op een terrasje is dus voorgoed verleden tijd!

Ook interessant:
reizen naar Gran Canaria tijdens Corona
reistips en travel hacks voor Gran Canaria
waar verblijven op Gran Canaria

Pin voor later

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.