Reizen naar Gran Canaria tips + (Corona)regels

Reizen naar Gran Canaria tips + regels

Het zonnige Gran Canaria is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen voor veel Nederlanders en Belgen. Na een lange tijd van alarmtoestand, lockdowns en maatregelen zijn de Spaanse grenzen eindelijk weer geopend en is reizen naar Gran Canaria dus ook weer mogelijk! De Canarische Eilanden zijn één van de minst getroffen regio’s van Spanje en misschien wel een van de meest veilige en zonzekere bestemmingen voor zowel de zomer als de winter. Overweeg je zelf een vakantie naar Gran Canaria of staat er een op de planning? In dit artikel vertel ik je alles over reizen naar Gran Canaria, inclusief tips en een overzicht van de belangrijkste (Corona)regels om rekening mee te houden tijdens je vakantie op Gran Canaria.

Reizen naar Gran Canaria

Dit artikel met informatie over reizen naar Gran Canaria tijdens Corona bevat affiliate linkjes. Mocht je iets boeken via deze reispartners, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

Let op: het reisadvies voor reizen naar Gran Canaria kan tussentijds wijzigen. Mocht je alsnog naar Gran Canaria moeten of willen reizen, dan leg ik je graag uit waar je zoal rekening mee moet houden.

Let op: dit artikel is tot 20 februari 2022 actueel en zal regelmatig met nieuwe informatie geüpdatet worden!

Totdat de pandemie uitbrak was er eigenlijk niet zoveel spannends aan je reis naar Gran Canaria. Je boekte je vakantie of een losse vlucht vanuit een willekeurige luchthaven in Nederland of België en landde 4,5 uur later op de zonnige luchthaven van Las Palmas. Maar na de wereldwijde uitbraak van het virus is er een hoop veranderd in de reiswerel. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die van invloed zijn voor reizen naar Gran Canaria. Let op: voor Gran Canaria en de andere Canarische Eilanden gelden andere regels dan voor het vasteland van Spanje. Mocht je bijvoorbeeld naar Barcelona moeten of willen reizen, lees dan dit artikel met tips van local Martha.

Reizen naar Gran Canaria: is het veilig?

Strand en de zee van het dorpje Puerto Rico op Gran Canaria reizen naar gran canaria tijdens corona

Zoals gezegd waren de Canarische Eilanden een van de minst getroffen gebieden van Spanje met relatief weinig besmettingen. Een groot geluk is dat de Canarische Eilanden weliswaar onderdeel zijn van Spanje, maar geografisch gezien heel ver van het vasteland verwijderd zijn.

De eilandregering van de Canarische Eilanden doet er dan ook alles aan om het virus onder controle te houden. Dit gebeurt onder andere door actieve controles bij aankomst op de luchthaven. Hierbij kun je denken aan temperatuurmetingen en het aantonen van een negatief testresultaat, herstelbewijs of het digitale EU-certificaat bij aankomst in Las Palmas.

Vliegen naar Gran Canaria

Inmiddels is de reiswereld weer opgestart en zijn er ook weer een voldoende vliegmaatschappijen begonnen met vluchten naar Gran Canaria. Ook hier geldt: check voor je vertrekt wat de status is van je vlucht en of je aanvullende maatregelen moet nemen.

Indien je een vlucht naar Gran Canaria gepland hebt en deze niet door kan gaan zal je daarvan op de hoogte gesteld worden via je touroperator. Wanneer je een losse reis naar Gran Canaria geboekt hebt is het de vliegmaatschappij die jou op de hoogte houdt.

Houd bij je vertrek naar Gran Canaria ook rekening met extra controles op de luchthaven, zoals het laten zien van een negatief testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs.

Mondkapjes verplicht op de luchthaven + in het vliegtuig

Het zal je vast niet ontgaan zijn: het dragen van een mondkapje is sinds 2020 verplicht in het vliegtuig. Deze maatregel is van kracht voor alle (vlieg) reizen naar Gran Canaria en geldt dus ook voor iedere passagier. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een schoon mondkapje voor zowel je heen- als je terugreis.

Het hoeft trouwens geen medisch mondkapje te zijn, maar het mondmasker moet wel voldoende bescherming bieden aan jezelf en je medepassagiers. Dit is dan met name om de verspreiding van kleine druppeltjes tegen te gaan. Gedurende je vlucht naar Gran Canaria is het verplicht om je mondkapje op te houden, behalve wanneer je iets aan het eten of drinken bent.

Aanvullend op de maatregelen die gelden voor in het vliegtuig is er nu ook een extra verplichting voor het dragen van een mondkapje op de luchthavens in Nederland en in België. Het dragen van een mondmasker is verplicht zodra je het vliegveld binnenloopt.

Mondkapjes verplicht op Gran Canaria

Een andere maatregel om rekening mee te houden is dat mondkapjes niet alleen verplicht zijn voor het reizen naar Gran Canaria, want ook na je reis en zodra je op het eiland aankomt moet je rekening houden met het dragen van een mondkapje. Mondkapjes zijn verplicht in alle binnenruimtes, dus ook bij aankomst op de luchthaven, het OV, de taxi en openbare plekken zoals winkelcentra en restaurants (tot het moment dat je aan tafel zit).

Corona stoplicht systeem

Sinds enige tijd wordt er op de Canarische Eilanden gebruik gemaakt van een corona stoplicht systeem. Het systeem kent vier kleuren (groen, geel, rood en bruin) en geeft de regering van de Canarische Eilanden de mogelijkheid om maatregelen aan te scherpen of juist te versoepelen. Het rode stoplicht treedt in werking zodra het aantal besmettingen per eiland oploopt naar > 100 per 100.000 inwoners. Het actuele stoplicht per eiland vind je hier.

Binnenkort naar Gran Canaria reizen? Dan zijn er nog een aantal andere belangrijke dingen om rekening mee te houden. Spanje werkte met een de-escalatieplan. Inmiddels is de alarmtoestand voorbij en wordt er in heel Spanje, inclusief de Canarische Eilanden gewerkt aan ‘het nieuwe normaal’. De belangrijkste regel om in acht te nemen is de 1,5 meter afstand en de mondkapjesplicht op Gran Canaria.

Verblijven op Gran Canaria

  • Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Gran Canaria. Dit kan rechtstreeks met Transavia
  • Zoek je goedkope vliegtickets naar Gran Canaria? Kijk en vergelijk via vliegtickets.nl
  • Liever een compleet verzorgde reis met vlucht + hotel? Kijk dan eens op TUI voor de beste aanbiedingen
  • Losse hotels kun je boeken via Booking.com
  • Een auto huur je eenvoudig en vertrouwd via Sunnycars

Ook interessant:
reisadvies voor Gran Canaria uitgelegd
Gran Canaria of Tenerife?
waar verblijven op Gran Canaria

Pin voor later

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.