Reizen naar Gran Canaria tips + regels na Corona

Reizen naar Gran Canaria tips + regels

Het zonnige Gran Canaria is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen voor Nederlanders en Belgen. Na 100 dagen alarmtoestand zijn de Spaanse grenzen eindelijk weer geopend en is reizen naar Gran Canaria dus ook weer mogelijk! De Canarische Eilanden zijn één van de minst getroffen regio’s van Spanje en misschien wel een van de meest veilige en zonzekere bestemmingen voor deze zomer. Overweeg je zelf een vakantie naar Gran Canaria? In dit artikel vertel ik je alles over naar Gran Canaria reizen, inclusief tips en een overzicht van de belangrijkste regels.

Reizen naar Gran Canaria

Dit artikel met informatie over reizen naar Gran Canaria bevat affiliate linkjes. Mocht je iets boeken via onderstaande linkjes, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

Tot voor kort was er niet zoveel spannends aan je reis naar Gran Canaria. Je boekte je vakantie of losse vlucht vanuit een willekeurige luchthaven in Nederland of België en landde 4,5 uur later op Las Palmas airport. Maar na de wereldwijde uitbraak van het virus is er een hoop veranderd. Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die van invloed zijn voor reizen naar Gran Canaria.

Let op: dit artikel is tot 22 juni actueel en zal regelmatig met nieuwe informatie geüpdatet worden!

Wanneer mag je weer naar Gran Canaria reizen?

Voor Europese Burgers zijn de Spaanse grenzen op 21 juni weer geopend en vanaf dat moment mocht je dus ook weer naar Gran Canaria reizen voor een vakantie. Reizen naar Gran Canaria was al wel eerder mogelijk, maar alleen voor Spaanse inwoners en residenten en uitsluitend onder strikte voorwaarden.

Is het veilig om naar Gran Canaria te reizen?

Zoals gezegd waren de Canarische Eilanden een van de minst getroffen gebieden van Spanje. Zowel de Nederlandse als Belgische overheid hebben het reisadvies voor Spanje aangepast van oranje naar geel. Dit betekent dat je dus gewoon naar Gran Canaria kan reizen, maar wel oplettend moet blijven.

Vliegen naar Gran Canaria

Inmiddels zijn er een aantal vliegmaatschappijen begonnen met vluchten naar Gran Canaria. Hieronder een overzicht van de populairste vliegmaatschappijen en de vliegdata die momenteel naar Gran Canaria vliegen of vluchten hebben gepland.

  • Transavia: vanaf 18 juni naar Gran Canaria
  • Tui: vliegt vanaf 1 juli (ook naar Gran Canaria)
  • Brussel Airlines: vliegt vanaf 30 juni naar Gran Canaria

Mondkapjes verplicht op de luchthaven + in het vliegtuig

Het zal je vast niet ontgaan zijn: het dragen van een mondkapje is nu verplicht in het vliegtuig. Deze maatregel is van kracht voor alle vliegreizen naar Gran Canaria en geldt voor iedere passagier. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een mondkapje voor zowel je heen- als je terugreis. Het hoeft trouwens geen medisch mondkapje te zijn, maar het moet wel voldoende bescherming bieden aan jezelf en je medepassagiers en dan met name om de verspreiding van druppeltjes tegen te gaan.

Aanvullend op de maatregelen die gelden voor in het vliegtuig is er nu ook een extra verplichting voor het dragen van een mondkapje op (sommige) plekken op de luchthaven. Zo stelt Eindhoven Airport het dragen van een mondkapje verplicht zodra je op de luchthaven aankomt.

Om verspilling en vervuiling tegen te gaan kun je daarom het beste kiezen voor een herbruikbaar mondkapje. Deze zijn, in tegenstelling tot simpele wegwerp mondkapjes, meerdere malen te gebruiken en daarom op de langere termijn goedkoper dan die voor eenmalig gebruik. Bovendien is het een herbruikbaar mondkapje een veel milieuvriendelijkere optie, gezien deze niet snel in de natuur en de oceaan belanden. Zoek je nog een herbruikbaar en wasbaar mondkapje met leuk design? Kijk dan even in mijn mondkapjes webshop.

Mondkapjes verplicht op Gran Canaria

Mondkapjes zijn trouwens niet alleen voor het reizen naar Gran Canaria, want ook na je reis en zodra je op het eiland aankomt moet je rekening houden met het dragen van mondkapjes wanneer je geen 1,5 meter afstand tot anderen kunt houden. Deze regel is voor iedereen vanaf 6 jaar. Dit geldt dus ook in de volgende situaties:

  • in het openbaar vervoer (denk aan het vervoer vanaf de luchthaven, bus, taxi etc.)
  • in de auto (indien je niet tot dezelfde familie behoort)
  • in openbare ruimtes waar geen 1,5 meter afstand tot anderen gehouden kan worden
  • alle andere gevallen waar geen 1,5 meter afstand tot anderen gehouden kan worden (zowel op de openbare weg als afgesloten openbare plaatsen)

Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor activiteiten waarbij dit onmogelijkheid is (zoals zwemmen, eten en drinken) en voor mensen die, om gezondheidsredenen, geen mondkapje kunnen dragen (denk aan mensen met kortademigheid, copd, astma, allergie, autisme of dementie). Voor deze groep mensen geldt dat ze wel altijd rekening moeten houden met de 1,5 meter afstand regel.

Controles op de luchthaven

Om de veiligheid te waarborgen zijn er een aantal maatregelen aangekondigd die van toepassing zijn vóór je vertrekt en zodra je aankomt op de luchthaven. Je moet momenteel rekening houden met de volgende maatregelen en controles:

  • Passenger Location Card (PLC): een formulier met informatie over jou als passagier, waar je verblijft etc. Het formulier is te verkrijgen op iedere luchthaven, of vooraf te downloaden via deze link
  • Temperatuurmetingen: zodra je aankomt in Spanje zal je temperatuur gemeten worden (37.9° wordt als een normale lichaamstemperatuur beschouwd)
  • Visuele controle: het is nog onbekend wat dat precies zal inhouden, maar vermoedelijk wordt er gekeken naar hoe iemand oogt

Mocht een passagier deze controles niet doorstaan, dan zal deze door een arts de onderzocht worden.

Wat mag wel en niet op Gran Canaria?

Binnenkort naar Gran Canaria reizen? Dan zijn er nog een aantal andere belangrijke dingen om rekening mee te houden. Spanje werkte met een de-escalatieplan. Inmiddels is de alarmtoestand voorbij en wordt er in heel Spanje, inclusief de Canarische Eilanden gewerkt aan ‘het nieuwe normaal’. De belangrijkste regel om in acht te nemen is de 1,5 meter afstand. In alle gevallen waarbij je geen 1,5 meter afstand kunt houden is het dragen van een mondkapje verplicht.

Binnenkort op reis naar Gran Canaria? Ga goed voorbereid op reis met een uniek Gran Canaria mondkapje! Deze mondkapjes zijn herbruikbaar en wasbaar, dus goed voor mens en milieu. Deze mondkapjes zijn nu verkrijgbaar in mijn webshop en worden gratis verzonden.

Ook interessant:
tips voor Playa del Inglés
reistips en travel hacks voor Gran Canaria
waar verblijven op Gran Canaria

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.