Oud en Nieuw op Gran Canaria

Oud en nieuw op Gran Canaria

Het nieuwe jaar inluiden op een warm en zonnig eiland in de Atlantische Oceaan. Wie wil dat nou niet? Oud en Nieuw vieren op Gran Canaria is hartstikke gezellig. Bovendien is het tijdens de jaarwisseling aangenaam warm en ook voor je nieuwjaarsduik hoef je zeker geen kou te lijden. Dus vier jij Oud en Nieuw op Gran Canaria en vraag je je af wat je kunt doen tijdens de jaarwisseling? Dan zijn hier mijn top tips. Feliz año nuevo!

Doen tijdens oud en nieuw op Gran canaria

Het grootste voordeel van Oud en Nieuw op Gran Canaria is natuurlijk de heerlijke temperatuur. Rond de jaarwisseling is het gerust 20 tot 25 graden dus kou lijden is er zeker niet bij! Tijdens Oud en Nieuw op Gran Canaria is er van alles te doen, maar het wordt wel een tikkeltje anders dan bij ons gevierd. Allereerst worden er op 31 december tal van leuke feestjes en gigantische vuurwerkshows georganiseerd. Ook zijn er verschillende hotels en restaurants die een speciale oudejaarsavond organiseren. Hier kun je dan aanschuiven voor een uitgebreid diner met live muziek om vervolgens samen het nieuwe jaar in te luiden. Let op: omdat ook veel locals uiteten gaan op oudejaarsavond is het aan te raden vooraf te reserveren!

Zelf vuurwerk afsteken is trouwens bij lange na niet zo populair als bij ons. Bovendien houden de Canario’s er andere tradities op na. Zo vieren jongeren vaak feest aan het strand of op straat. Ze nemen dan een koelbox vol drank en eten mee en parkeren dan een groepje auto’s bij elkaar om de hele avond te dansen en drinken. De belangrijkste traditie tijdens Oud en Nieuw is natuurlijk Las Doce Uvas, ofwel het eten van 12 druiven op klokslag twaalf uur. Vervolgens eet men bij iedere klokslag een druif. De druiven staan symbool voor elk een maand geluk in het nieuwe jaar. Wie erin slaagt om alle 12 druiven op te eten gaat dus gegarandeerd gelukkig nieuwjaar tegemoet!

De druiventraditie is een vrije nieuwe traditie en ontstond ergens begin 19e eeuw in Zuid-Spanje. Het waren zware tijden voor druiventelers, want destijds hadden de druiventelers in Alicante en Murcia een enorm overschot aan druiven. En dus bedachten ze een ludieke actie om toch van het overschot af te raken: Las Doce Uvas.

Persoonlijk vind ik de boulevard van Meloneras, Playa del Inglés en Anfi del Mar in Arguineguin geweldige plekken om vuurwerk te bekijken en van de gezelligheid te genieten. En aantal andere leuke plekken waar ze in 2019 outdoor feestjes organiseren zijn in Plaza de San Fernando, aan het Las Canteras strand in Las Palmas, Playa de Mogán, Arguineguin Plaza Pérez Galdós. Liefhebbers kunnen het feestje doorzetten in één van de vele uitgaanscentra of een kaartje kopen voor nachtclubs zoals Pacha, Aqua Ocean Club of Chester, waar ze tot in de vroege uurtjes doorgaan. Let wel op dat het op oudejaarsavond ontzettend moeilijk is om een taxi te krijgen in Playa del Inglés! Je kunt het beste een taxi vooraf reserveren.

Feliz año nuevo!

Ook interessant:
♥ beste restaurants op Gran Canaria
tips voor je eerste keer Gran Canaria
♥ mooiste plekken op Gran Canaria

Pin voor later

3 reacties op “Oud en Nieuw op Gran Canaria

 1. Avatar
  Maris | Moneyzz.nl zegt:

  Het lijkt me echt heerlijk om de feestdagen door te brengen op Gran Canaria, dat staat al een tijd op mijn bucket list! Wie weet wanneer het gebeuren gaat, dit jaar in elk geval niet helaas 😉

 2. Melissa
  Melissa zegt:

  Hi Maris,

  Thnx voor je comment! Ja het is echt een hele gezellige tijd en zeker iets om een keer mee te maken. Wie weet volgend jaar!

  Groetjes Melissa

 3. Avatar
  Suzanne zegt:

  Hey Melissa wij gaan Eind september verhuizen naar Gran Canaria.Meer bepaald richting Ingenio.Kijk er zo naar ui we zijn het weer hier beu ,en demensen zijn hier zeer vriendelijk.Groetjes Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.