Londen tips: reisverslag Londen tijdens de kerstdagen

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - London Eye

In mijn reisverslag Londen deel 1 konden jullie al lezen over de eerste dag in Londen en de verschillende buurten waar we doorheen liepen. Vandaag neem ik jullie mee naar alle plekjes en bezienswaardigheden die we daarna bezochten. We deden zo’n beetje alles van een tussenstop op perron 9¾, tot een persoonlijk bezoekje aan hare majesteit Queen Elizabeth II – naja, zo goed als dan 😉 Zelf op zoek naar inspiratie voor een citytrip naar Londen? Lees dan snel verder in dit reisverslag Londen deel 2!

Bloomsbury

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Bloomsbury literaire tour

Na een stevig, typisch Engels ontbijt in ons hotel besloten we een wandeling te maken in de wijk Bloomsbury. Hier vind je niet alleen een verzameling aan prachtige gebouwen uit het Victoriaanse tijdperk, maar ook ontelbaar veel verwijzingen naar de achtergrond en geschiedenis van deze bijzondere wijk. Eind 19e en begin 20ste eeuw was dit namelijk de thuishaven van literaire grootheden als Virginia Woolf en Charles Dickens.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Bloomsbury literaire buurt

Wie de moeite neemt om een rondje te lopen in deze schilderachtige buurt, stuit vanzelf op de een na de andere historische plek. Deze voormalige woningen en werklocaties zijn immers voorzien van een makkelijk te herkennen, blauw plakkaat met informatie over de geschiedenis.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Bloomsbury Senate House Londen

Wanneer we onze wandeling vervolgen, passeren we per toeval ook nog eens het gigantische Senate House, onderdeel van de Universiteit van Londen.

British Museum

Na onze literaire wandeling maken we een tussenstop bij het British Museum, één van de grootste musea ter wereld.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - British Museum Londen Edward beeld

In het British Museum vind je een enorme collectie met miljoenen objecten variërend van de Rosetta Stone, tot eeuwenoude mummies en marmeren beelden uit het Romeinse tijdperk.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - British Museum Londen

En liefhebbers van het Oude Egypte – zoals ik – kunnen hier hun hart ophalen. Het British Museum heeft een aparte afdeling met zo’n beetje alles van Egyptische sieraden en relikwieën, dodenmaskers en sarcofagen en beelden van Farao Amenhotep III.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - British Museum Londen Egypte collectie

Kings Cross platform 9¾

Na ons bezoek aan het British Museum nemen we de metro richting het Kings Cross (trein)station om een kijkje te nemen op platform 9¾. Voor de mensen die totaal niets met de Harry Potter reeks hebben zal dit compleet nietszeggend zijn, dus bij deze een korte toelichting 😉 Platform 9¾ was dé plek waar Harry Potter en zijn tovervrienden met hun bagage door een (magische) muur gingen om de toverwereld te betreden en de Zweinstein Express (trein) richting Zweinstein (toverschool) te nemen.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Kings Cross platform 9¾

En gezien Harry Potter toch een beetje een jeugdsentiment is, vonden we het te gek om zelf een kijkje te nemen op platform 9¾ 😉 Zoals je kunt zien waren we lang niet de enige fans. Mensen van over de hele wereld, van jong tot oud schuiven aan om zelf op de foto te gaan, Harry Potter style. Tip: houd rekening met minimaal 30 minuten wachttijd. Je hebt de mogelijkheid om zelf een foto te maken, of de foto van de fotograaf aan te schaffen in de Harry Potter shop achter platform 9¾.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Kings Cross Harry Potter platform 9¾

Shakespeare’s Globe

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Shakespeare's Globe

Na onze magische reis naar de wereld van Harry Potter, besluiten we – onderweg naar onze volgende stop – ook even een kijkje te nemen bij de replica van Shakespeare’s theater: Shakespeare’s Globe, wat op korte afstand ligt van de plek waar het originele theater stond.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Shakespeare's Globe London

Winchester Palace

Van Shakespeare’s Globe lopen we richting Borough Market en passeren we per toeval de restanten van Winchester Palace. Het paleis werd lange tijd gebruikt door verschillende bisschops wanneer zij in Londen verbleven. In 1814 werd het paleis zo goed als volledig verwoest door een brand.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Winchester Palace

Borough Market a.k.a. Foodies Paradise

We komen aan bij Borough Market, ofwel: foodies paradise 😉 En als wij ergens van houden is het lekker eten. Borough market ligt trouwens onder de brug, tegen de London Bridge aan, wat de locatie alleen al uniek maakt. De sfeer hier is ook nog eens totaal anders dan in het o-zo-hippe-en-high-end-London. Hier vind je tal van simpele (maar daarom niet minder lekkere) foodkraampjes met een internationaal aanbod.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Borough Market hoofdingang
Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Borough Market in Londen Foodies Paradise

Ons oog viel al snel op een standje waar ze verse hamburgers verkochten van vlees van Schotse runderen, die ter plaatse bereid werden. Eerlijk is eerlijk: dit was de beste en meest sappige hamburger die we in jaren gegeten hadden! En hoewel we het liefste alles hadden geprobeerd, zaten onze buikjes eigenlijk al gelijk vol 😉

We deden nog een rondje om de sfeer te proeven en sloten af met een verse jus d’orange, voor we onze trip weer vervolgden.

Tower of Londen & Tower Bridge

Bij Borough Market namen we de metro naar de overkant van het water om uit te stappen in de buurt van de Tower of Londen.  Nu waren wij hier al eens geweest, dus was een bezoekje in de Tower of Londen wat ons betreft overbodig. Mocht jij de Tower nog niet bezocht hebben, dan is dit zeker een aanrader! Dit was de plaats waar o.a. Anna Boleyn en Catharina Howard (beide voormalig echtgenoten van de geduchte Koning Hendrik VIII) onthoofd werden.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Tower of Londen

We lopen richting de steiger en besluiten hier gebruik te maken van de watertaxi. Onderweg genieten we van prachtige views op de Tower Bridge & Theems. Tip: met de Oyster Card kun je voor een paar euro gebruik maken van de watertaxi. Dit werkt (net zoals bij de metro) met in- en uitchecken.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Tower Bridge Londen

Koninklijk bezoek @Buckingham Palace

We stappen uit aan de overkant van de Londen Eye en vervolgen onze weg via de Scotland Yard, richting Buckingham Palace. Geheel toevallig komen we net op tijd voor de Dismounting Ceremony van de Royal Horseguards. De ceremonie op zichzelf stelt in principe niet zoveel voor, maar het geeft wel weer aan hoe gek de Britten zijn op hun tradities 😉 Tip: de ceremonie start om 16.00 uur stipt. Zorg ervoor dat je iets daarvoor aankomt, zodat je een goede plek hebt om alles te kunnen zien. Mensen die bang zijn voor paarden kunnen de ceremonie beter mijden, er staat namelijk niets tussen jou en de paarden behalve een dunne, getekende streep op de tegels 🙂

Kijk, als je dan tóch naar Londen gaat, is het wel zo netjes om een bezoekje te brengen aan de Koningin 😉 En dus, is het een soort traditie geworden om bij ieder tripje weer even langs Buckingham Palace te lopen. Vanzelfsprekend zul je de Koningin en haar familie niet snel zien, maar het paleis op zich (en de hele meute voor de poorten) is al een tussenstop waard.

Reisverslag Londen deel 2 - Bezienswaardigheden + tips - Buckingham Palace

Eten bij Ed’s diner in Soho

Helemaal gebroken – na ruim 40 km gelopen te hebben in de afgelopen dagen – sluiten we deze dag af met een typisch Amerikaans maal in Ed’s diner. Het eten is heel betaalbaar, de porties zijn groot en de milkshakes nóg groter. Hier eet je aan de bar en waan je je even in de jaren ’60, met hits van Elvis op de achtergrond. En terwijl we onze hotdogs & cheese fries langzaam verder oppeuzelen, dromen wij alvast we bij onze volgende trip: USA, here we come! Tip: mocht je hier zelf willen eten, ga dan tussen 17.30 en 18.00 uur. Daarna is echt wachten op een plekje, gezien Ed’s diner behoorlijk populair is onder locals!

Lees ook:
♥ Kerst in Londen – reisverslag deel 1
♥ 5 tips voor de kerstperiode in Londen
♥ Reisverslag New York – deel 1BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.