Weekje op vakantie naar Gran Canaria – Reisverslag deel 2

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Tauro
Het is zaterdagochtend. Ik doe mijn ogen open en wordt begroet door de eerste zonnestralen die door de kieren van de gordijnen op mijn gezicht schijnen. Yes, zon!! Ik trek mijn korte broek, t-shirtje en slippers aan en loop naar buiten. De lucht is blauw en in de verte hoor ik het geluid van de zee. Goh wat heb ik dit gemist! Ik pak een bakje koffie en zet mezelf neer op een stoel in de zon. Genietend van het uitzicht op de serene Tauro vallei neem ik de dag door. Vanmiddag heb ik afgesproken met een Finse collega. Vanavond ga ik een drankje doen met een Duits vriendinnetje. Ik besluit mijn vrije ochtend te besteden aan een rondje aan de westkust. Wat voelt deze vakantie naar Gran Canaria toch heerlijk!

Op vakantie naar Gran Canaria – dag 2

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Tauro strand Ik start mijn trip langs de westkust met een bezoekje aan het Tauro strand, vlak achter Amadores, grenzend aan de Tauro vallei. Tot voor kort bestond dit strand nog uit kiezels en stenen en was dit een zeer geliefde plek bij de locals. Inmiddels is het strand volledig opgespoten met zand uit de Sahara. En wanneer de strijdbijl tussen bewoners, milieu organisaties en de lokale overheid eindelijk eens wordt begraven, zal Tauro beach binnen enkele jaren kunnen uitgroeien tot dé nieuwe hotspot aan de westkust van Gran Canaria. Maar goed, gezien de aanleg ook een flink aantal jaar op zich heeft laten wachten, is het nog maar de vraag wanneer  deze dag precies zal aanbreken 😉 Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Tauro strand en Playa del Cura Door het slechte weer op Gran Canaria in de maand februari, ligt het Tauro strand wederom vol met stenen. Om mij heen zie ik verschillende bewoners druk in de weer met scheppen en grote rotsblokken. Ze proberen de smalle zandweggetjes naar hun huizen weer begaanbaar te maken, die compleet waren ondergelopen tijdens de storm.

Amadores

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Amadores strand Na mijn eerste stop rij ik langs het Amadores strand richting Puerto Rico. Ook hier begint de lucht weer open te breken en komen de eerste strandgangers langzaam aan op het strand om een ligbedje te veroveren. Voor mij persoonlijk is het zeewater, met een goede 17 graden, helaas nog net iets te koud 😉 Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Playa de Amadores

Puerto Rico

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Puerto Rico strand Ik volg de kustweg en kom aan in Puerto Rico. Enige tijd geleden is hier een nieuwe Mercadona (supermarkt) geopend en dus besluit ik om even een kijkje te nemen. Je vindt de nieuwe Mercadona aan de Calle Madrid in Puerto Rico (onder het viaduct door). Mercadona Puerto Rico is geopend van maandag t/m zaterdag van 09:00 tot 21.30 uur (gratis parkeren op de parkeerplaats voor de deur). Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Mercadona Puerto Rico Met mijn pitstop bij Mercadona (waar ik nog een versgeperste zumo de naranja scoor) komt er weer een einde aan mijn ochtend trip langs de westkust. Wil jij nou zelf een keer een auto huren op Gran Canaria om bijvoorbeeld een rondje te doen langs de westkust? Lees dan eens verder in dit artikel over EasyTerra (gesponsord).

Meloneras

Na me weer even opgefrist te hebben, pak ik de auto en rijd ik op m’n gemakkie richting Meloneras, waar ik heb afgesproken met mijn Finse collega. Sorry, oud-collega 😉 Meloneras – en dan vooral de boulevard – vind ik één van de leukste plekken in het Zuiden van Gran Canaria. Toegegeven, het is allemaal net wat ‘luxer’ dan bijvoorbeeld Playa del Inglés. Ik noem het ook graag ‘het Gooi‘ van Gran Canaria 😉 Maar goed, desalniettemin heb je er leuke winkeltjes zoals Stradivarius en Mango, gezellige restaurantjes en kun je úren op een terrasje vertoeven om ongegeneerd mensen te kijken. Grappig is, dat nu ik op vakantie naar Gran Canaria ben (in plaats van dat ik er wóón) ik alles ook weer ineens door een andere bril zie. Alsof je weer opnieuw verliefd wordt, ken je dat? 😉 Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Boulevard Varadero Meloneras Goed, mijn gevoelens daar gelaten. We besluiten bij Pengüino te gaan zitten. Nu moet je weten dat ik eigenlijk een ontiegelijke hekel heb aan deze tent. Het personeel is niet bepaald vriendelijk, werkt op z’n zachtst gezegd ‘sloom’ en 9 van de 10 keer staan er dingen op je rekening die niet helemaal kloppen. Overigens zijn deze ervaringen niet gebaseerd op 1 avond, maar vele avonden 😉 Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Koffie Penguino boulevard Meloneras Waarom ik er dan toch heenga? Dit zaakje heeft – naar mijn mening – één van de gezelligste terrasjes op deze locatie. Ik bedoel, verderop aan de boulevard heb je ook een hoop zaakjes en restaurantjes, maar dat is weer een heel andere vibe. Bij Pengüino zit je precies op de hoek, met uitzicht op Patalavaca/Arguineguin enerzijds en de vuurtoren anderzijds. Oh en de zonsondergang hier is ontzettend mooi! Dus… 🙂 Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Boulevard Meloneras Na een aantal uurtjes bijgeklets te hebben, is het tijd voor date nummer 2 deze avond. Ik spreek af met mijn Duitse vriendinnetje. Inmiddels staat er een koud windje en besluiten we ons te verplaatsen naar de andere kant van de boulevard, waar we wat meer beschut kunnen zitten. We komen – zoals altijd – uit bij Grand Italia, mijn favoriete restaurant. Ik ben hier al zo vaak gaan eten, dat de bediening precies weet wat ik wil bestellen. Een trio van carpaccio, bestaande uit carpaccio van rundvlees, rosbief en zalm. Yummy! Vervolgens ga ik voor de steak met (verse) truffel saus. Een behoorlijk aantal uur – en wijntjes – verder pakken we de taxi richting Playa om een drankje te doen in de Kasbah. We gaan van Corner21 naar Dolce, naar Pacha om uiteindelijk te eindigen in de Kebab zaak. Om 06:30 uur heb ik het he-le-maal gehad en neem ik de taxi terug naar huis. Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Grand Italia Meloneras Trio Carpaccio

Op vakantie naar Gran Canaria – Dag 3

Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Shopping center Tropical Playa del Ingles Na mijn avondje uit van gisteravond, besluit ik zondag niet al te veel te doen. Ik moet toegeven dat ik uitgaan tot in de vroege uurtjes, nu iets minder goed kan handlen, dan toen ik 16 was. Kennen jullie dat? 😉 Zondag staat daarom in het teken van relaxen, lekker lezen en quality time met de familie. Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Restaurante Guarapo Tropical Playa del Ingles - Pepe Op zondagavond gaan we met z’n allen een hapje eten. Er is een Nederlandse kennis over en dus, besluiten we hem te trakteren op een avondje Pepe. Voor de mensen die géén idee hebben waar ik over praat: Pepe is een 70-nog-wat jarige zanger die te vinden is in restaurant Guarapo in Shopping Center Tropical. Hij treed iedere avond (ja, ié-de-re avond!) op vóór en na de show (flamingo, drag, etc.). Van Hollandse hits met een Spaans tintje, tot bekende top40 nummers en Spaanse klassiekers. Geweldig! En ja, over smaak valt te twisten 😉 Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Restaurante Guarapo Tropical Playa del Ingles - Vis We starten met gambas al ajillo (hoe verrassend). Daarna bestellen we vis en steak met ‘een beetje’ pepersaus ;). We genieten van Pepe’s entertainment en kletsen tot laat avond. Daarna rijden we met onze buikjes vol richting huis en duiken we allemaal vroeg ons bedje in… Emigreren Gran Canaria - Weekje op vakantie naar Gran Canaria - Reisverslag deel 2 - Restaurante Guarapo Tropical Playa del Ingles - Steak

Lees ook: reisverslag deel 1 en reisverslag deel 3

Wat doe jij zoal op je vakantie naar Gran Canaria? Doe je de eerste dagen helemaal niets, of ga je juist op pad? Ik zou het superleuk vinden als jullie een berichtje achterlaten in de reacties hieronder!

3 reacties op “Weekje op vakantie naar Gran Canaria – Reisverslag deel 2

 1. Josephine zegt:

  leuk weer om te lezen! wat wij doen Abuelo bezoeken en genieten van het strand lekker eten en beetje shoppen. met een kind van 6 heb je nog iets minder vrijheid, laatste keer wel in vaqueta geweest, voorheen met mijn ex gingen we vaak het eiland rond zo gaaf!

 2. M&A zegt:

  Goede morgen, wij gaan weer voor 9 dagen naar Gran Canaria. Wij verblijven in Lopesan Costa Meloneras . Wij komen 01-03-19 en blijven tot 10-3-19 . En wat wij de eerste dagen doen? Nou een auto huren voor alle dagen dat wij hier zijn en daarna rondrijden diversen plaatsen bezoeken en natuurlijk uitrusten . Maar wij blijven ook wel een keer bij het hotel hoor, nou dat was het zo’n beetje . Vr. Gr. Van Martin & Annelies

 3. Melissa zegt:

  Hi Martin en Annelies,

  Allereerst bedankt voor jullie leuke reactie. Heerlijk, dat is natuurlijk een fantastisch hotel! Ik wens jullie alvast veel plezier en mochten jullie vragen hebben, dan hoor ik dat graag!

  Groetjes Melissa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.