De mooiste watervallen op Gran Canaria

Watervallen op Gran Canaria mooiste watervallen op Gran Canaria

Het binnenland van Gran Canaria is een wereld van verschil in vergelijking met de toeristische kustdorpjes. Dit gebied kenmerkt zich door een bergachtige omgeving die een stuk groener is dan de rest van het droge vulkanische eiland. Tijdens de route door de bergen slinger je langs diepe kloven, gigantische rotswanden en zie je zeldzame inheemse pijnbomen. In het berggebied zijn ook een aantal bijzondere watervallen te ontdekken, afhankelijk van het seizoen en de regenval. Je moet dus een béétje geluk hebben om de watervallen op Gran Canaria te kunnen bewonderen! Hieronder een overzicht van de mooiste watervallen op Gran Canaria én natuurlijk waar je ze kunt vinden.

Watervallen op Gran Canaria

Dit artikel over watervallen op Gran Canaria bevat affiliate linkjes. Mocht je iets boeken via deze reispartners, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

Beste tijd om de watervallen op Gran Canaria bezoeken

Deze watervallen op Gran Canaria zijn nog niet zo bekend onder de toeristen, maar absoluut de moeite waard wanneer je op Gran Canaria bent! De watervallen op Gran Canaria bevinden zich vaak op idyllische en verborgen plekjes middenin de bergen: een geliefde omgeving onder de vele wandel- en natuurliefhebbers die het eiland bezoeken.

Vanaf oktober tot februari, wanneer de temperaturen iets dalen, heb je de meeste kans op regen en dat is tevens de beste tijd om de watervallen op Gran Canaria te bezoeken. De wegen naar de watervallen zijn goed begaanbaar met de auto en vaak via een korte wandeling te bereiken.

Let wel: bij hevige regenval kan het kan zijn dat de bergroutes rondom en naar de watervallen op Gran Canaria worden afgesloten! Dit heeft er onder meer mee te maken dat heel veel eilandbewoners massaal naar de bergen trekken. Immers weten ze dat er bij regenval spectaculaire watervallen te bewonderen zijn.

1. Cascada de Soria

Cascada presa de Soria cascada de soria

Één van de mooiste en meest imposante watervallen op Gran Canaria vind je tussen de stuwmeren Presa de las Niñas en Soria, maar let op: deze waterval is alleen te bewonderen wanneer er genoeg regen is gevallen. Zodra het een paar dagen flink heeft geregend begint het hoger gelegen stuwmeer van Presa de las Niñas te overstromen.

Het resultaat: een 40 meter hoge waterval richting Soria! Deze waterval ligt op ongeveer 45 minuten rijden vanaf Arguineguin en is vrij makkelijk te vinden. Neem hiervoor de weg GC-505. Zodra je Soria gepasseerd bent is nog een kleine 5 minuten rijden. Vervolgens zie je een onverharde parkeerplaats in de bocht met de Cascada de Soria waterval er tegenover.

Adres: Cascada de Soria, GC-505, 10, 35128 Tejeda, Las Palmas

2. Charco Azul, Agaete

Ruta del Charco Azul - El Risco de Agaete - Gran Canaria Ruta del Charco Azul - El Risco de Agaete - Gran Canaria

Charco Azul is zeker niet de grootste, maar wel de meest bekende waterval op Gran Canaria. De waterval is te vinden in het Westen van het eiland, op een kleine 1,5 uur rijden van het Zuiden van Gran Canaria. Charco Azul is trouwens niet alleen een waterval, maar ook een natuurlijk zwembad. Vergeet dus zeker niet om je zwemkleding mee te nemen! Bovendien is het één van de weinige watervallen op Gran Canaria die je ook een heel jaar door kunt bezoeken.

De waterval dankt haar naam aan de blauwe kleur van het water, die vooral vlak na de regenval goed te zien is. De rest van het jaar heeft het water eerder een groene dan blauwe kleur. Je vindt deze waterval vlakbij het dorpje El Risco (Agaete). Neem hiervoor de snelweg GC1 en GC2 via Las Palmas, of de bergweg GC200. In de bocht bij El Risco zie je een bord met ‘Barranco El Risco’ met de parkeerplaats voor Charco Azul. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 1,6 km lopen.

Adres: Charco Azul, 35489 Agaete, Las Palmas

3. Los Azulejos, Veneguera

Veneguera-Azulejos Colors of the Blue Mountain

Los Azulejos is een beetje anders dan de rest van de watervallen op Gran Canaria. De waterval is niet zo moeilijk te vinden, maar helaas niet een heel jaar door te bewonderen. Los Azulejos bezoek je dus het best (direct) na de regenval. Afhankelijk van de hoeveelheid regen die gevallen is, kunnen hier behoorlijk indrukwekkende watervallen ontstaan! Los Azulejos is sowieso een bijzonder plekje om te bezoeken. Het kreeg de bijnaam Rainbow Rocks, door de verschillende lagen gekleurd Vulkanisch gesteente. Vanaf afslag Mogán is het een klein halfuurtje rijden naar de Rainbow Rocks. Neem hiervoor de bergroute GC200. Als je het dorpje Veneguera gepasseerd bent is het nog ca. 5 minuten rijden. Vervolgens kom je een klein eet- en drink kraampje tegen op de parkeerplaats in de bocht met daartegenover Los Azulejos (Rainbow Rocks).

Adres: Los Azulejos (Rainbow Rocks), GC-200, 35149 Mogán, Las Palmas

Meer watervallen op Gran Canaria

Uiteraard zijn dit niet de enige watervallen op Gran Canaria. Hier nog een overzicht van andere watervallen die je kunt bezoeken, mits er genoeg neerslag is gevallen:

 • Barranco de La Mina
 • Barranco de Los Cernicalos
 • Barranco del Negro
 • Charco de Las Palomas
 • Presa de Soria
 • Presa de Las Niñas
 • Presa de Chira
 • Ayagaures

Verblijven op Gran Canaria

 • Het is ongeveer 4,5 uur vliegen naar Gran Canaria. Dit kan rechtstreeks via Transavia
 • Zoek je voordelige vliegtickets naar Gran Canaria? Kijk en vergelijk via vliegtickets.nl
 • Liever een compleet verzorgde reis met vlucht + hotel? Kijk dan eens op TUI voor de beste aanbiedingen
 • Losse hotels kun je het beste boeken via Booking.com
 • Een auto huur je eenvoudig en vertrouwd via Sunnycars

Ook interessant:
gratis activiteiten op Gran Canaria
mooiste plekken op Gran Canaria
alles over autorijden op Gran Canaria

Pin voor later

Dit zijn de mooiste watervallen op Gran Canaria | Emigreren Gran Canaria

Een reactie op “De mooiste watervallen op Gran Canaria

 1. Maris | Moneyzz.nl zegt:

  Leuk! Ik heb nog nooit een waterval gezien/ bezocht op Gran Canaria, maar wij huren ook nooit zelf een auto. Doen altijd of alleen de excursies die te boeken zijn of nemen een taxi omdat ze zo goedkoop zijn. Maar het lijkt me wel erg mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.