10 x zien en doen in Manhattan

Zien en doen in Manhattan

New York is zo’n stad die al heel lang op mijn bucketlist stond en in 2018 maakte ik voor het eerst kennis met The City That Never Sleeps. Er zijn zoveel dingen te zien en doen in Manhattan dat je vaak overweldigd wordt, dus is het goed om vooraf wat research te doen en een mooi lijstje te maken met de dingen die je echt niet mag missen. Daarom in dit artikel een overzicht van de dingen die je sowieso moet doen in Manhattan!

Doen in Manhattan

New York City bestaat uit vijf stadsdelen, waarvan Manhattan toch wel het meest bekend is. Manhattan was jarenlang het toneel van de serie Friends en het deel van New York waar Carrie Bradshaw verliefd op werd. Je eerste bezoek aan New York is altijd spannend, dus om je alvast een eindje op weg te helpen deel ik hier de plekjes die ik iedereen zou aanraden voor een onvergetelijke trip naar New York!

1. Top of the Rock

Een van de letterlijke hoogtepunten van New York en dingen die je zeker moet doen in Manhattan is natuurlijk Top of the Rock. Manhattan telt een flink aantal wolkenkrabbers, maar persoonlijk vind ik Rockefeller Center toch wel het meest iconisch. Hier kun je vanaf de 67ste verdieping genieten van fantastische uitzichten over Manhattan, Central Park en de Empire State building.

De glazen Top of the Rock lift brengt je binnen 30 seconden naar het observatiedeck. Voor een nog betere view neem je de trap naar de 70ste verdieping waar je een nóg beter uitzicht hebt over de stad. Voorwaarde is wel dat je geen last hebt van hoogtevrees, want het hoogste punt bevindt zich op bijna 260 meter boven straatniveau.

2. Central Park

Als je naar Manhattan afreist mag een bezoekje aan dit wereldberoemde stadspark natuurlijk niet ontbreken. Het park ligt in hartje Manhattan en is maar liefst 4 kilometer lang en bijna een kilometer breed. Bij goed weer komen New Yorkers hier massaal bijeen om bootje te varen, lekker te picknicken of een softball game te spelen. Kortom, als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, dan is Central Park zeker de moeite waard!

3. Empire State Building

Als je New York zegt, denk je natuurlijk gelijk aan de iconische Empire State Building. Na Top of The Rock is dit de meest bekende wolkenkrabber en iets dat je sowieso moet doen in Manhattan. Dit observatieplatform ligt echter een klein stukje hoger dan die van Rockefeller Center. Hier ga je namelijk helemaal naar de 86ste en 102de verdieping.

4. Times Square

Times Square en New York zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en alleen al daarom zou deze bezienswaardigheid absoluut op je lijstje moeten. Hier bepalen de gigantische billboards, straatartiesten, duizenden mensen en fameuze gele taxi’s het straatbeeld. Het is dus zeker niet de mooiste plek, maar wel iets dat je echt moet doen in Manhattan.

5. Grand Central Terminal

Grand Central Terminal is niet alleen leuk om te bezoeken, maar een bezienswaardigheid op zich. Dit treinstation is door de jaren heen vaak het decor geweest voor vele films en series zoals Men in Black, I Am Legend en Gossip Girl. Grand Central ontvangt iedere dag meer dan 750.000 bezoekers en reizigers en is het grootste treinstation ter wereld. Mocht je een bezoekje brengen aan Grand Central, vergeet dan ook zeker niet omhoog te kijken. Op het plafond zijn de sterrenbeelden en meer dan 2500 sterren te zien.

6. 9/11 Memorial

Voor mij was een bezoek aan het 9/11 Memorial een van de meest bijzondere dingen om te doen in Manhattan. Niet alleen omdat ik me 11 september 2001 nog heel goed kan heugen, maar ook omdat het monument zelf een hoop emoties losmaakt bij iedereen die het bezoekt. De 9/11 Memorial bestaat uit twee grote waterbassins en een museum op de plek waar vroeger de Twin Towers stonden. Al met al is het een indrukwekkende plek en iets dat je zeker moet doen in Manhattan.

7. Wall Street

Helemaal onderin Manhattan vind je het Financial District en het wereldberoemde Wall Street. Hier heb je de New York Stock Exchange en de Federal Hall waar de eerste Amerikaanse president George Washington in 1789 geïnaugureerd werd.

8. Chelsea Market

Als je goed en lekker wil eten in New York dan moet je bij de Chelsea Market zijn. Deze overdekte foodmarkt in het Meatpacking district is een populaire plek bij zowel toeristen als New Yorkers. Binnenin vind je tientallen gezellige restaurantjes en lekkere eetzaakjes met zo’n beetje alles van taco’s tot verse kreeft en vaak betaal je hier een stuk minder dan in de reguliere restaurants in Manhattan.

9. Brooklyn Bridge

Officieel gezien ligt de Brooklyn Bridge natuurlijk niet in Manhattan, maar het loont om Manhattan heel even te verlaten. Als je de oversteek maakt via de Brooklyn kun je genieten van fantastisch uitzicht over de skyline van Manhattan.

10. Statue of Liberty

Een trip naar New York is niet compleet zonder bezoek aan de Statue of Liberty. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe je het vrijheidsbeeld ziet, maar het is wel iets dat je moet zien en doen in Manhattan. Op de meeste dagen is het lang wachten voor de ferry naar de Statue of Liberty, dus dan is de gratis Staten Island Ferry een goed alternatief. In dat geval vaar je namelijk zo langs het vrijheidsbeeld.

Ook interessant:
 reisverslag New York City
zien en doen in Memphis Tennessee
♥ 
reisverslag New Orleans

Pin voor later

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.