Reisverslag New Orleans deel 1

Reisverslag New Orleans | Emigreren Gran Canaria

Na een onvergetelijke tijd in New York City en Memphis reizen we door naar onze volgende bestemming: de swingende stad New Orleans in de Zuidelijke staat Louisiana. In dit deel 1 van dit reisverslag New Orleans neem ik je mee op pad en laat ik je alle in’s en out’s zien van deze bruisende stad die ook wel bekend staat als The Big Easy!

Reisverslag New Orleans

Enkele foto’s in dit reisverslag New Orleans zijn afkomstig van Booking. Ook bevat dit artikel affiliate linkjes. Mocht je een vakantie boeken via onderstaande linkjes, dan steun je emigrerengrancanaria.com zonder dat het jou iets extra kost!

Als je aan New Orleans denkt, denk je ongetwijfeld aan Muziek, Jazz, Mardi Grass en Soul Food. En eigenlijk klopt dat beeld wel. Ook is het een stad die één en al historie ademt en dat voel je zodra je hier aankomt. De stad werd in het jaar 1718 gesticht, door een Fransman genaamd Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville. De Franse invloeden zijn ook vandaag de dag nog alom aanwezig.

Hier lees je alles over de start van mijn reis door Amerika.

Als we aankomen op het vliegveld van New Orleans is het al donker. Alles op onze reis door Amerika is tot nog toe op rolletjes verlopen, maar helaas komt daar vandaag een einde aan. Bij het boeken van onze reis hebben we vooraf niet alleen alle vluchten, maar ook al het transport geregeld. Na een goede 1,5 uur wachten zijn we er zo goed als zeker van dat we te maken hebben met een no show van onze chauffeur, en zijn we genoodzaakt om een taxi te nemen. Desalniettemin laten we dat de stemming niet drukken.

Spookhotel in New Orleans

Ditmaal verblijven we in het Dauphine Orleans Hotel in het hart van de French Quarter, het oudste gedeelte van de stad. Het hotel heeft nogál een geschiedenis, iets waar we vooraf te weinig research naar gedaan hebben. Op het moment van aankomst is het natuurlijk donker, maar er hangt ook een behoorlijke creepy sfeer in en rondom het hotel.

Alvorens er een hotel bestemming aan gegeven werd, wisselde de grond vanaf eind 1700 verschillende keren van eigenaar. Zo was het meerdere malen eigendom van de meest welgestelde families van New Orleans, wat helaas hand in hand ging met onderdrukking en slavernij. Halverwege 1800 werd er een bordeel gebouwd, genaamd May Baily’s Place. Pas tegen het einde van 1900 werd het Dauphine Orleans omgetoverd tot een motel, alvorens het een echt hotel zou worden.

Nu vraag je je misschien af: wat heeft dit alles met die spooky sfeer te maken? Of je er in gelooft of niet laat ik natuurlijk aan jou, maar er zijn door de jaren heen verschillende ghost sightings geweest in en rondom het hotel. Nu is dat op zich niets nieuws voor de stad, maar in dit spookhotel in New Orleans kregen we allemaal een ontzettend onbehaaglijk gevoel.

Onderweg naar onze kamers wordt het er ook niet beter op. In de kleine lift hangt een vage wierook geur. Als we in de gang aankomen krijg ik het gevoel in een scene van de Shining beland te zijn en opgewacht te worden door een demonische tweeling. Alsof de gang nog niet creepy genoeg was worden we bij binnenkomst in onze hotelkamer verrast door een knipperend lampje op de telefoon, de indicatie van een voicemail. Mijn zus en ik staren elkaar even vol ongeloof aan, maar dan besluit ik om de voicemail gewoon af te luisteren. Als ik het bericht beluister hoor ik een vaag gehijg, gevolgd door complete stilte. Super creepy!

Uit een nadere inspectie van de kamers blijkt dat de boel ook behoorlijk smerig is. Zowel de vloer als de bedden stinken alleen en zitten vol met rare vlekken. In het plafond zijn sporen van schimmel te zien en ook de badkamer is allesbehalve kuis. Als blijkt dat ook de kamer van onze ouders een complete shithole is twijfelen we geen seconde en besluiten we om een nieuwe kamer te vragen bij de receptie. Helaas was er op dat moment geen beschikbaarheid meer, dus besluiten we om uit te checken en meteen op zoek te gaan naar een ander hotel.

Na een rondje gedaan te hebben door de French Quarter komen we uiteindelijk uit bij hotel de Courtyard by Marriot. Daar worden we vriendelijk geholpen door de manager, die toevallig nog een ruime familiekamer vrij heeft. Een geluk bij een ongeluk! De kamer is niet alleen schoon, maar ook de bedden zijn supercomfy. Bovendien zijn er geen rare vlekken of schimmelsporen te bespeuren.

Rondleiding St. Louis Cemetery NO. 1

Na een middelmatige start van onze vakantie in New Orleans worden we alsnog heerlijk uitgerust wakker. Vandaag staat de rondleiding op het St. Louis Cemetery NO. 1 op de planning. Zoals gezegd zijn mysterie en geesten onlosmakelijk verbonden aan de stad. De St. Louis Cemetery is niet alleen de oudste, maar ook de meest bekende begraafplaats van New Orleans. Bovendien wordt het beschreven als het mooiste kerkhof om een rondleiding te volgen tijdens je vakantie in New Orleans. De meeste graven hier dateren uit de 18e en 19e eeuw.

Wat dit kerkhof vooral zo bijzonder maakt is de manier van begraven, dat grotendeels boven de grond gedaan wordt. We ontmoeten onze gids om de hoek van het kerkhof en lopen daarna gezamenlijk naar St. Louis Cemetery. Hij legt uit dat het voorheen wel mogelijk was om hier zelf rond te lopen, maar dat iedere bezoeker nu een gids nodig heeft (dit geldt natuurlijk niet voor familieleden van overleden). De reden hiervoor is het vandalisme en dan met name het bekalken van de graven, zoals de kruisjes op de foto’s.

De kruisjes hangen nauw samen met voodoo en dan met name de bekende voodoo priesteres Marie Laveau, die hier ook begraven is. Er zijn verschillende belangrijke mensen begraven, maar Marie Laveau is ongetwijfeld de meest fascinerende persoon uit de geschiedenis van New Orleans. Volgens geruchten zou je een stukje van haar tombe moeten afbreken, kloppen en 3 kruisjes moeten zetten om je hartenwens door haar uit te laten komen.

Rondstruinen in de French Quarter

Na de rondleiding op St. Louis Cemetery is het tijd om op verkenning te gaan in French Quarter, de oudste wijk van New Orleans. Het eerste dat hier opvalt zijn de kleurrijke oude gebouwen met karakteristieke balkons, versierd met vrolijke hangplanten. Na een stukje wandelen komen met uit bij Jackson Square, een gezellig plein boordevol artiesten, kunstenaars, jazz muzikanten, waarzeggers en de fraaie St. Louis Cathedral.

De originele St. Louis Cathedral werd gebouwd in 1727, als ode aan Koning Lodewijk IX van Frankrijk. De huidige kerk dateert uit 1850 en is de oudste Rooms Katholieke kerk in Amerika die nog steeds in gebruik is. De St. Louis Cathedral is gratis toegankelijk en een kijkje binnenin is zeker aan te bevelen. Op het moment dat wij er waren was er geen mis bezig, wat een mooie gelegenheid bood om rustig rond te kijken.

Tot dusver het eerste deel van mijn reisverslag New Orleans! Klik hier voor deel 2 van mijn reisverslag New Orleans. Op zoek naar meer Amerika tips? Lees dan verder op deze pagina.

Ook interessant:
♥ zien en doen in Memphis Tennessee
reisverslag New York City deel 1
5 bijzondere bezienswaardigheden in Londen

Pin voor later

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.