Emigreren voor de liefde: Marion deelt haar verhaal

Emigreren voor de liefde - Marion deelt haar verhaal - Argentinie - Patagonie

Wat een jaar of 10 geleden begon als nieuwsgierigheid, werd uiteindelijk de basis voor een romantisch emigratieverhaal. In 2016 hakte Marion de knoop definitief door en besloot ze te emigreren voor de liefde. Ze zou haar geluk gaan beproeven in het buitenland. Met slechts 6 koffers en 2 poezen verruilde ze Nederland voor Argentinië. Vandaag deelt Marion haar verhaal over emigreren voor de liefde.

Emigreren voor de liefde

Vertel, wie ben jij?

“Ik ben Marion van Haazel. Geboren in Haarlem en ik heb daar, op een paar jaar tijdens mijn studie na, altijd gewoond. Ik heb wel altijd veel gereisd en aardig wat van de wereld gezien. In 2007 las ik in de krant over een online spel: Second Life. Ik heb toen uit nieuwsgierigheid heb ik een account aangemaakt en via die weg heb ik toen mijn man uit Argentinië leren kennen.”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren voor de liefde - Marion deelt haar verhaal - Marion van Haazel Argentinië

Wat gebeurde daarna?

“Tussen 2010 en 2014 vlogen mijn man en ik voor korte of langere periodes naar elkaar toe. Totdat ik begin 2014 tijdens een bijeenkomst van mijn pensioenfonds hoorde over de mogelijkheid om met vervroegd pensioen te gaan. Ik had geluk en viel nog net onder die regeling! Dat was dus dé mogelijkheid voor ons om bij elkaar te kunnen zijn. Mijn man is in december 2015 naar Nederland gekomen om mij te helpen met alle dingen die geregeld moesten worden. Ik heb toen mijn baan en mijn woning opgezegd. Uiteindelijk zijn we in maart 2016 met 6 koffers en 2 poezen naar Argentinië gevlogen en ben ik dus geëmigreerd!”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren voor de liefde - Marion deelt haar verhaal - Man Marion

Hoe kwam je tot het besluit om te emigreren naar Argentinië?

“Eerst hebben we nog aan de mogelijkheid gedacht om mijn man naar Nederland te halen. Ik had tenslotte een goede baan, een leuke woning en dus zouden we het financieel goed hebben voor de rest van ons leven. Helaas ging dit niet zo makkelijk. Allereerst was er de inburgeringscursus die hij in Argentinië moest volgen. Hij moest de taal leren en had angst dat hij vervolgens geen werk zou vinden in Nederland. Daarnaast was hij bang dat hij zijn familie ontzettend zou gaan missen. Ik ben enig kind en helaas zijn allebei mijn ouders overleden. Ik had dus geen nauwe familiebanden meer in Nederland en zodoende was het makkelijker dat ik naar Argentinië zou komen. Verder is het redelijk simpel om je in Argentinië te vestigen in vergelijking met Nederland. Zeker als je getrouwd bent met een Argentijn :)”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren voor de liefde - Marion deelt haar verhaal - Argentinië

Hoe ziet jouw leven er nu uit?

“Wegens de bouw van ons huis wonen we tijdelijk in bij mijn schoonmoeder in San Isidro. Mijn man werkt als computer technicus en ik ben nu fulltime huisvrouw. Dat was enorm wennen voor mij! We hebben land gekocht in Patagonia, waar ons huis momenteel gebouwd wordt. Als ons huis af is, willen we daar gaan wonen en starten met een kleinschalige een Bed & Breakfast.”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren voor de liefde - Eten drinken

Wat heb je in Argentinië, dat je in Nederland niet hebt?

“Wat ik hier heb, zijn mijn man en de mogelijkheid om samen een leven op te bouwen. Verder houd ik van de mensen. Ze zijn zo behulpzaam en vrolijk! En het weer is hier natuurlijk goed. Behalve in de zomer, dan is het mij veel te warm, maar dat zal anders zijn in Patagonia. In de toekomst zullen wij in de vrije natuur wonen en een aardig stuk grond hebben om er een mooie (moes)tuin aan te leggen. ”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren voor de liefde - Marion deelt haar verhaal - Buenos Aires Argentinie

Hoe heb je je voorbereid?

“Ik heb overal waar we maar konden informatie opgevraagd. Zo werd ik lid van de Facebook groep ‘Nederlanders die in Argentinie wonen’, waar ik veel informatie en soms zeer bruikbare hulp heb gekregen. Ook zijn we naar de ambassade geweest. En voordat ik besloot om ook écht te gaan emigreren, ben ik zoveel mogelijk in Argentinië geweest om te ervaren hoe het leven daar werkelijk is.”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren voor de liefde - Marion deelt haar verhaal - Ijsschotsen Argentinië

Waar zag je het meest tegenop?

“De reis naar Argentinië met de katten en alle koffers! Hoe zou dat gaan? Zouden ze het wel overleven? Zouden we zonder al te veel problemen door de douane komen met alle bagage? Maar buiten dat om eigenlijk niets.”

In hoeverre overweeg je ooit terug naar Nederland te gaan?

“Ik weet het niet. Het hangt er helemaal vanaf of we samen naar Nederland kúnnen komen en wat de toekomst ons brengt. Misschien als ik alleen zou overblijven, maar ik hoop tegen die tijd een leven opgebouwd te hebben met sociale kring. Ik zou alleen terug naar Nederland willen gaan als ik mijzelf ook zou kunnen redden daar. Wel wil ik uiteraard het liefst eens per jaar even overvliegen naar Nederland om vrienden op te zoeken.”

Emigreren Gran Canaria - Emigreren voor de liefde - Marion deelt haar verhaal - Kerk Haarlem

Welke tip wil je meegeven aan mensen die overwegen te emigreren?

“Emigreren naar Argentinië, of welk land dan ook is niet moeilijk. Zo kun je in Argentinië makkelijk binnenkomen op een toeristenvisa en iedere keer na 90 dagen even de grens over gaan voor een stempel. Daarna heb je weer 90 dagen om te blijven. Maar het leven hier is niet makkelijk. Het salaris is laag en staat niet in verhouding met je uitgaven. Het land is altijd bijná failliet. Je moet de taal spreken, tenzij je een baan bij een buitenlands bedrijf vindt. Maar zelfs dan is het een pré om Spaans te kunnen spreken. Heb je de juiste vrienden, dan kun je veel gedaan krijgen. Verder is het erg wennen aan de cultuur hier. Afspraak is hier niet altijd een afspraak en op tijd komen? Dat gebeurt niet vaak. Een belofte betekent hier niet veel. Helaas hebben we dit ook zelf ondervonden bij de bouw van ons huis. Ons huis zou in een paar maanden klaar zijn, maar inmiddels zijn we alweer een jaar verder.” 😉

Emigreren Gran Canaria - Emigreren voor de liefde - Marion deelt haar verhaal - Landschap Argentinië

Meer leuke emigratieverhalen lezen, zoals emigreren voor de liefde ? Lees dan verder in de categorie emigratieverhalen

Ook interessant:
emigreren naar Brazilië
emigreren naar Frankrijk
emigreren in 4 handige stappen

Een reactie op “Emigreren voor de liefde: Marion deelt haar verhaal

  1. Pastoor zegt:

    Hoe gaat het nu in pathagonie? Nog steeds naar je zin. Ik overweeg ook die kant op te gaan. Is het duur om daar grond en huisje te kopen-bouwen?

    Lie.ve groet, judith

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.