Tips voor een goedkope vakantie naar Gran Canaria

Caribisch strand van Anfi del Mar in Arguineguin op Gran Canaria

Een goedkope vakantie naar Gran Canaria? Wie wil dat nou niet! Tijdens mijn werk in het toerisme op Gran Canaria leerde ik niet alleen alle ins en outs over de reisbranche, maar ook hoe je veel kunt besparen op je vakantie naar Gran Canaria. Vandaag geef ik je 5 van mijn beste tips voor een voordelige vakantie naar Gran Canaria!

Goedkope vakantie naar Gran Canaria 5 tips

DSC_8932

1. Vermijd het hoogseizoen

View over Puerto Rico's beach. Gran Canaria, Spain

Het hoogseizoen is niet alleen heel druk, maar vaak ook erg duur. Dit geldt trouwens niet alleen voor je verblijf, maar ook de vliegtickets zijn vaak een duurder in het hoogseizoen. En tegenstelling tot veel andere vakantiebestemmingen, zijn de zomermaanden op Gran Canaria gelukkig vrij rustig. Je zou kunnen stellen dat de zomer juist het laagseizoen is. Het echte hoogseizoen start namelijk pas in het najaar. Wil je goedkoop op vakantie naar Gran Canaria? Dan zijn het voorjaar en de zomer hét moment om te gaan! Met name in de maand mei en september kun je voordelig op vakantie naar Gran Canaria en veel besparen op zowel je vliegtickets als verblijf!

2. Vlieg vanaf een kleine luchthaven

Ryanair vliegtuig op Eindhoven Airport

Besparen op je vakantie naar Gran Canaria begint eigenlijk al bij het vliegen. Kleine vliegvelden zijn nou eenmaal minder populair dan de grote, gebruikelijke luchthavens. Hierdoor zijn niet alleen de vliegtickets vaak stukken voordeliger, maar ook bijvoorbeeld het parkeren. Woon je vlakbij de grens? Dan kun je overwegen om vanaf een buitenlandse luchthaven naar Gran Canaria te vliegen, zoals Airport Weeze of Charleroi.

3. Ontwijk toeristische plekken

Strand van Meloneras op Gran Canaria

Begrijp me niet verkeerd, want Playa del Inglés en Meloneras zijn natuurlijk retegezellig! Maar helaas zijn dit soort plekken ook hartstikke toeristisch en dus, niet altijd de meest voordelige optie. Voor een goedkope vakantie naar Gran Canaria kun je de toeristische zones eigenlijk beter vermijden. Als je echt wilt besparen op je vakantie naar Gran Canaria, kun je het beste naar hotelletjes kijken die zich buiten het toerisme bevinden. Dat betekent trouwens niet dat je automatisch in de middle of nowhere terecht komt. Tegenwoordig vind je ook tal van leuke bungalowtjes, appartementjes en vakantiehuizen op Airbnb en Booking, net buiten de toeristische zones. 

4. Boek je vakantie op tijd

Vakantie villa op Gran Canaria met terras en eigen zwembad

Families met kinderen ontkomen er eigenlijk niet aan. Zij plannen en boeken hun vakantie vaak al máánden van tevoren. Maar ook voor mensen zonder kinderen kan het voordelig zijn om je vakantie naar Gran Canaria ruim op tijd te boeken. Reisbureaus, touroperators en hotels willen zoveel hotelkamers verkopen, vóórdat de vakantietijd begint. Zo hebben zij de garantie op een hoge bezetting, en dus inkomsten. Om de verkoop te stimuleren, bieden ze vaak een korting als je een paar maanden vooraf boekt.

5. Of kies voor een lastminute

Gran Canaria gezien vanuit vliegtuig Transavia

Ben je flexibel? En hoef je geen rekening te houden met de kids, je werk of andere verplichtingen? Dan kan een last minute vakantie naar Gran Canaria een uitkomst bieden! Hoe dichter bij het vakantieseizoen, hoe meer mensen hun reis al geboekt hebben. Om de laatste vrije kamers op te vullen, worden ze vaak als last minute aangeboden. Handig voor jou, want hierdoor gaan de prijzen ook enorm omlaag. Kortom, een goedkope vakantie naar Gran Canaria voor jou! Klik hier om alle goedkope last minute vakanties naar Gran Canaria te bekijken.

Lees ook:
♥ tips voor een budget vakantie naar Gran Canaria
♥ complete gids voor je eerste vakantie naar Gran Canaria
♥ 10 gratis activiteiten op Gran Canaria

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.