Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria?

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Puerto de Mogan

Nu de dagen weer korter worden en de winter langzaam aan zijn intrede maakt, krijgen steeds meer mensen de behoefte om te ontsnappen naar een warme en zonnige bestemming. Lekker even bijtanken op je strandbedje en een flinke dosis vitamine D opdoen. Heerlijk! Als je het mij vraagt, is Gran Canaria de perfecte bestemming om juist dát te doen! En hoe de wintermaanden op Gran Canaria zijn? Dat vertel ik je hieronder!

Wintermaanden op Gran Canaria: hoogseizoen

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Wintermaanden op Gran Canaria Meloneras

Het klinkt misschien een beetje gek, maar de wintermaanden op Gran Canaria behoren toch echt tot het hoogseizoen! Als je Gran Canaria vergelijkt met andere vakantiebestemmingen, is het eigenlijk de omgekeerde wereld wat betreft de vakantietijd. De zomer is over het algemeen vrij rustig, terwijl de wintermaanden op Gran Canaria bekend staan als het hoogseizoen. Vanaf eind oktober tot begin februari wordt het eiland overspoeld met toeristen uit heel Europa. Met name onze Scandinavische Noorderburen gaan maar wat graag de warmte opzoeken. Tijdens de wintermaanden op Gran Canaria is het gezellig druk én valt er van alles te beleven.

Prijzen

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Winter op Gran Canaria

Uiteraard heeft de hoeveelheid toeristen tijdens de wintermaanden op Gran Canaria ook een weerslag op de prijzen in deze periode. Zo zijn de vliegtickets en hotels over het algemeen een stuk duurder, in vergelijking met rustigere maanden als mei en september. Maar voor wie goed zoekt, is er altijd wel een mooie aanbieding te vinden 🙂 En als alternatief kun je natuurlijk ook nog een vakantievilla of bungalow overwegen via platformen als Booking.

Booking.com

Scandinavische toeristen

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Arguineguin

Waar we in het voorjaar en in de zomer voornamelijk Duitsers, Engelsen en Nederlanders zien, wordt Gran Canaria in de winter als het ware overspoeld door Scandinavische toeristen: Noren, Finnen, Zweden en Denen, ze zijn allemaal verzot op Gran Canaria! Zodra het kwik daalt naar temperaturen ver onder de 0, zie je een enorme toename van deze nationaliteiten. Vooral op plekken als Arguineguin en Puerto Rico kun je dit ontzettend goed merken. Tip: in deze tijd zijn er ook veel Scandinavische bars geopend. Doe eens gek en zoek een Finse Karaoke bar op, of laat je smaakpapillen verwennen in een Scandinavisch restaurant!

Temperatuur tijdens de wintermaanden op Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Temperatuur Gran Canaria winter

Voor de diehard Gran Canaria fan is er geen twijfel over mogelijk: op Gran Canaria is het altijd goed weer! En dus ook tijdens de winterperiode 🙂 Maar voor de lezers onder ons die nog nooit tijdens de wintermaanden op Gran Canaria zijn geweest, is dit wellicht niet zo vanzelfsprekend. Dit heeft er alles mee te maken dat onze standaard weer apps een temperatuur weergeven die gebaseerd is op Las Palmas, in het Noorden van Gran Canaria. Door de bergen in het midden van het eiland worden bewolking en lagere temperaturen tegen gehouden.

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Playa del Ingles

Hierdoor kan het in het Zuiden soms wel 5 graden warmer zijn dan in de hoofdstad! En dit temperatuurverschil wordt des te groter de winter, wanneer het in het Zuiden nog gerust 20 tot 25 graden is. Dan kan het goed zijn dat het in het Noorden ‘maar’ 17 graden is. Let wel: het zeewater kan in de wintermaanden op Gran Canaria iets kouder zijn. Dit merk je vooral aan de open zee, zoals in San Agustin en Playa del Inglés. Aan de stranden in de westkust van Gran Canaria heb je hier minder last van.

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Winter op Gran Canaria strand Anfi

Kerst op Gran Canaria

In de afgelopen jaren dat ik op Gran Canaria woonde heb ik Nederland eigenlijk nooit gemist. Behalve met kerst 😉 Kerst op Gran Canaria is, logischerwijs, niet hetzelfde zoals wij kerst kennen in Noord-Europa. Zo zijn er minder versieringen en wordt Tweede Kerstdag hier niet gevierd. Maar goed, als je niet van kerst houdt, de zon wil opzoeken, en/of juist alles en iedereen wil ontvluchten, dan is Gran Canaria een ideale bestemming tijdens deze periode 😉

Lees ook:

♥ 7 mooie redenen om Gran Canaria te bezoeken
Tips voor je eerste keer naar Gran Canaria
♥ 10 tips om geld te besparen op je vakantie naar Gran Canaria

BewarenBewaren

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.