Alles over de wintermaanden op Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Puerto de Mogan

Nu de dagen weer korter worden en de winter langzaam aan zijn intrede maakt, krijgen steeds meer mensen de behoefte om te ontsnappen naar een warme en zonnige bestemming. Lekker even bijtanken op je strandbedje en een flinke dosis vitamine D opdoen. Heerlijk! Als je het mij vraagt, is Gran Canaria de perfecte bestemming om juist dát te doen! In dit artikel lees je alles over de wintermaanden op Gran Canaria!

Wintermaanden op Gran Canaria

Hoogseizoen

Het klinkt misschien een beetje gek, maar de wintermaanden op Gran Canaria zijn toch echt de drukste periode! Als je Gran Canaria vergelijkt met andere populaire vakantiebestemmingen, is het eigenlijk de omgekeerde wereld wat betreft de drukste vakantietijd. Tijdens de zomer is het over het algemeen vrij rustig, terwijl de wintermaanden op Gran Canaria bekend staan als het hoogseizoen. Vanaf eind oktober tot begin februari wordt het eiland overspoeld met toeristen uit heel Europa die maar wat graag de kou ontvluchten!

Prijzen tijdens de winter

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Wintermaanden op Gran Canaria Meloneras

Uiteraard heeft de hoeveelheid toeristen tijdens de wintermaanden op Gran Canaria ook een weerslag op de prijzen in deze periode. Zo zijn zowel vliegtickets als hotels vaak een stuk duurder in vergelijking met het laagseizoen en rustige maanden als mei en september. Maar voor wie goed zoekt is er altijd wel een mooie aanbieding naar Gran Canaria te vinden! Check dit artikel voor goedkope hotels in Playa del Inglés. Als alternatief kun je natuurlijk ook nog altijd overwegen om een vakantievilla, appartement of bungalow te reserveren via platformen als AirBnB en Booking. Doordat je direct van de eigenaar huurt kun je flink besparen op de kosten van je verblijf ten opzichte van een hotel.

Scandinavische toeristen

Emigreren Gran Canaria - Hoe zijn de wintermaanden op Gran Canaria? Arguineguin

In het voorjaar zijn het vooral de Duitse, Engelse, Belgische en Nederlandse toeristen die Gran Canaria bezoeken. In de wintermaanden wordt Gran Canaria als het ware overspoeld door Scandinavische toeristen! Van Noren en Zweden tot Finnen en Denen, ze zijn allemaal verzot op Gran Canaria. Zodra het kwik weer daalt naar temperaturen tot ver onder de 0 graden zie je een enorme toename in het aantal Scandinavische toeristen. Vooral in gezellige kustplaatsen als San Agustin, Arguineguin en Puerto Rico kun je dit ontzettend goed merken. Tip: in de wintermaanden zijn er ook veel Scandinavische bars geopend. Doe eens gek en zoek een Finse Karaoke bar op, of laat je smaakpapillen verwennen in een typisch Scandinavisch restaurant!

Temperatuur tijdens de wintermaanden op Gran Canaria

De mensen die al vaker op Gran Canaria zijn geweest weten inmiddels dat het altijd goed weer weer is. En dus ook tijdens de winterperiode! Maar voor de lezers onder ons die nog nooit tijdens de wintermaanden op Gran Canaria zijn geweest is dit wellicht nog niet zo vanzelfsprekend. De Canarische Eilanden zijn een prima zonnestemming tijdens de winter en zelfs een van de weinige plekken dichtbij huis waar je gegarandeerd bent van goed weer. Helaas is het wel zo dat de temperatuur op Gran Canaria in onze weer apps standaard gebaseerd wordt op de hoofdstad Las Palmas, in het Noorden van Gran Canaria. Dit is niet alleen heel krom, maar geeft ook een vertekend beeld. In Las Palmas is het namelijk vaak net iets kouder is dan in het Zuiden van Gran Canaria.

Omdat de bergen in het midden van het eiland de bewolking en lagere temperaturen tegenhouden, kan het in het Zuiden van Gran Canaria soms wel 5 graden warmer zijn dan in de hoofdstad! En dit temperatuurverschil wordt des te groter de winter, wanneer het in het Zuiden nog gerust 20 tot 25 graden is. Dan kan het goed zijn dat het in het Noorden ‘maar’ 17 graden is. Let wel: het zeewater kan in de wintermaanden op Gran Canaria iets kouder zijn. Dit merk je vooral aan de open zee, zoals in San Agustin en Playa del Inglés. Aan de stranden in de westkust van Gran Canaria heb je hier veel minder last van. Deze stranden zijn namelijk kunstmatig en als een baai aangelegd, waardoor het water veel sneller kan opwarmen. In dit artikel vind je een overzicht van de mooiste stranden aan de Westkust.

Kerst vieren op Gran Canaria

Kerst vieren op Gran Canaria is natuurlijk niet hetzelfde zoals dat wij kerst vieren als in Noord-Europa. De kerstdecoraties- en versieringen op Gran Canaria zijn een stuk minder uitbundig en Tweede Kerstdag wordt niet gevierd. Maar goed, als je niet van kerst houdt en de kou wil ontvluchten, dan is Gran Canaria een ideale bestemming tijdens de wintermaanden! In dit artikel lees je alles over de Spaanse kersttradities en in deze over Oud en Nieuw vieren op Gran Canaria.

Ook interessant:
mooiste stranden op Gran Canaria
alle tips voor je eerste keer naar Gran Canaria
leukste activiteiten op Gran Canaria

Pin voor later

BewarenBewaren

Een reactie op “Alles over de wintermaanden op Gran Canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.