Ontdek de Westkust van Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Ontdek de prachtige westkust van Gran Canaria - Amadores strand Gran Canaria
Kom jij al járen op je vaste stekkie in het zuiden van Gran Canaria? Of ben je nog nooit op Gran Canaria geweest en wil je juist oriënteren op de verschillende regio’s? Dan komen deze tips voor een bezoek óf verblijf aan de westkust van Gran Canaria je vast van pas! Oh en een kleine waarschuwing vooraf: na het lezen van deze tips is de kans groot dat je op slag verliefd wordt op de prachtige westkust!

Wat is de westkust van Gran Canaria?

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Ontdek de prachtige westkust van Gran Canaria - Verschil met het Zuiden van Gran Canaria - Strand van Puerto Rico Gran Canaria Over de exacte definitie van de westkust van Gran Canaria wordt nog al eens gediscussieerd 😉 Dit heeft vooral met de afstanden te maken. Het zit namelijk zo: als je op Gran Canaria (= een klein eiland) woont raak zo gewend aan de korte afstanden, dat een ritje van 15 minuten al vrij snel ‘ver’ kan voelen. En dus beschouwen de meeste eilandbewoners plaatsen als Arguineguin, Puerto Rico en Amadores al als de westkust van Gran Canaria, terwijl deze plaatsen – geografisch gezien – een meer zuidelijke ligging hebben. Kortom, voor het gemak (en de lezers die nog nooit op Gran Canaria zijn geweest) houden we Arguineguin even als startpunt van de westkust aan 😉

Verschil met het zuiden van Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Ontdek de prachtige westkust van Gran Canaria - Verschil met het Zuiden van Gran Canaria - Amadores strand Ondanks de kleine afstanden, zie je op Gran Canaria soms enorme verschillen in omgeving, weer en mensen. Zo kan ik me de weekenden nog wel herinneren dat het ‘koud’ was in Meloneras en bloedverziekend heet aan het Amadores strand 😉 Maar niet alleen het weer kan voor een contrast tussen Zuid en West zorgen. Dorpjes als Arguineguin, Patalavaca en Puerto Rico moeten het qua toerisme echt hebben van onze Engelse en voorál Scandinavische buren. Hierdoor is het westen meer ingericht op het aantrekken van dat soort nationaliteiten en dat verschil zie je! Als laatste vind ik zelf dat de westkust van Gran Canaria een veel relaxtere vibe heeft dan het zuiden. Het voelt allemaal minder druk en bebouwd (met uitzondering van Puerto Rico) en het toerisme is daar nog niet zo diepgeworteld als in San Agustin of Playa.

Touren langs de kust

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Ontdek de prachtige westkust van Gran Canaria - Touren langs de kust van Gran Canaria Dé ideale manier om de westkust van Gran Canaria te verkennen is door lekker op pad te gaan met de auto. Vanaf Arguineguin kun je namelijk helemaal tot aan Mogan langs de kust blijven rijden (daarna houdt de kustweg op). Onderweg kun je diverse dorpjes aandoen en genieten van fenomenale uitzichten op de bergen en zee. Let op: na Playa del Cura loopt de weg meer omhoog en wordt deze een beetje meer ‘slinger-de-slang’. Dit kan dus minder prettig zijn voor mensen die last hebben van wagenziekte 😉 Leestip: auto huren op Gran Canaria.

Ontdek prachtige stranden

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Ontdek de prachtige westkust van Gran Canaria - Prachtige stranden - Anfi del Mar Het blijft me iedere keer weer verbazen om te horen hoe weinig mensen afweten van de stranden aan de westkust van Gran Canaria. De afgelopen jaren is er niet alleen behoorlijk wat geld geïnvesteerd in de aanleg, maar ook in de promotie van deze stranden. Overigens zijn deze stranden voor iedereen toegankelijk. Laat je dus niets wijs maken over dat je een hotelgast zou moeten zijn 😉 Zo heb je de goudgele zandstranden van Puerto Rico, Tauro (officieel nog niet toegankelijk, dus meer een locals beach) en Puerto de Mogan en de Caribische stranden van Anfi en Amadores die zéker een tripje waard zijn! Leestip: 10 x stranden op Gran Canaria.

Verse vis en de Canarische keuken

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Ontdek de prachtige westkust van Gran Canaria - Verse vis en de Canarische keuken - Gamba's al ajillo In het Zuiden van Gran Canaria word je doodgegooid met typisch toeristenvoedsel. Logisch, want de gemiddelde Duitser eet liever iets wat-ie kent 😉 En hoewel ook ik zo m’n favoriete restaurantjes heb in Maspalomas, ga ik voor verse vis en gerechten uit de Canarische keuken liever naar een iets minder toeristische spot. Zo is het plaatsje El Pajar (vlak voor Arguineguin) wat mij betreft the place to be voor een dagvangst óf authentieke paella. Tip: kijk bij het uitzoeken van een restaurantje of er veel locals zitten of juist toeristen zitten. De meeste Canario’s en locals eten namelijk niet in typische toeristenzaakjes 😉 Lees ook: mijn favoriete restaurants op Gran Canaria.

Excursies aan de westkust van Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - Vakantie tips - Ontdek de prachtige westkust van Gran Canaria - Excursies aan de westkust van Gran Canaria - Puerto de Mogan Tot slot: nog een paar leuke tips voor excursies aan de westkust van Gran Canaria. Zo kun je vanaf Anfi del Mar met de ferry naar Puerto de Mogan (en weer terug), of dolfijnen gaan spotten vanaf de haven van Puerto Rico! En heb je weleens gedacht aan een jetski (safari) of onderwater avontuur met een heuse duikboot? Kortom, er is genoeg te doen aan de westkust van Gran Canaria! Leestip: 5 x wat te doen in Puerto de Mogan
avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.