Jaaroverzicht 2021: dit waren mijn mooiste momenten!

Reisblogger Melissa in Malaga jaaroverzicht 2021

Feliz año nuevo! Dit jaar breekt het vijfde jaar van dit reisplatform aan (YAY!) en ik kan me niet herinneren dat ik ooit een artikel geschreven heb dat echt over míj ging. In dat opzicht heeft 2021 mij ontzettend veel gebracht en geleerd. Ik zou het haast het jaar willen noemen dat ik uit de schaduw van Emigreren Gran Canaria stapte. Dus in dit artikel een jaaroverzicht van 2021.

Jaaroverzicht 2021

Hoewel ik een onwijze extravert ben, ben ik dit platform nooit gestart om mezelf in de picture te spelen. Mijn doel was en is om jou als lezer te inspireren, informeren en motiveren door het delen van leuke reistips en handige informatie over emigreren naar Gran Canaria. En dus voelt het een beetje onwennig om een artikel te schrijven dat niet gaat over bovenstaande.

Dat gezegd hebbende heb ik mezelf voorgenomen om dit jaar meer van mezelf te laten zien op dit reisplatform, want op de een of andere manier denken veel lezers nog steeds dat er een ENORME redactie achter Emigreren Gran Canaria zit. Maar het is en blijft toch echt een one woman show. Hoog tijd om meer te laten zien van ‘het gezicht’ achter dit platform, wat het afgelopen jaar mij gebracht heeft en welke richting ik op wil.

Het jaar van YouTube

Het is geen geheim dat de hele panini crisis voor veel mensen roet in het eten gooide als het om reizen gaat. In 2021 ging ik weinig op reis en was ik veel bezig met content maken. Ik (her)ontdekte Nederland als toerist in eigen land en besloot alles vast te leggen op camera. Omdat ik niets liever doe dan mensen inspireren, informeren en motiveren besloot ik alles te delen via mijn YouTube kanaal: Melissa Aarssée.

Inmiddels zijn er bijna 80 video’s te zien op dit kanaal waar je meer kunt zien van mijn leven met mijn chocoladebruine Labrador Bram en + 50 kamerplanten. Ook ging ik er vaak met Bram op uit om nieuwe plekjes te ontdekken in de regio en in Nederland. Ik zou het superleuk vinden als je een keer komt kijken en je wilt abonneren.

In de ban van Tiktok

Een andere plek waar ik in 2021 vaak te vinden was, is TikTok. In het begin was ik vooral zelf aan het scrollen, totdat ik een filmpje plaatste van Bram dat per toeval viraal ging. Sindsdien heb ik de smaak te pakken en plaats dagelijks korte video’s met een leuk muziekje. Wat kan ik zeggen? Ik lach te graag om mijn eigen grappen… Klik hier om mee te lachen.

Geïnterviewd voor de krant

Wat veel mensen misschien niet van mij weten is dat ik een onwijze liefde heb voor kamerplanten. Ik vind het heerlijk om groen en leven om mij heen te hebben en op een bepaalde manier doet het mij ook weer denken aan Gran Canaria. In het voorjaar van 2021 kreeg ik een berichtje van een redacteur van Indebuurt met de vraag of ik mee wilde werken aan een interview. Supergaaf! Het interview werd bij mij thuis afgenomen en er zat zelfs een heuse fotoshoot bij. In het artikel vertel ik over mijn liefde voor planten, Gran Canaria, mijn reisblog en YouTube kanaal. Het artikel kun je teruglezen via deze link.

Citytrip naar Málaga

Halverwege het jaar stond m’n wereld op z’n kop toen ik plots wegens familieomstandigheden naar Málaga moest. Hoewel de omstandigheden dus leuker hadden kunnen zijn, heb ik geprobeerd het beste van mijn tijd daar te maken. Soms biedt afleiding de beste remedie tegen een shitty situatie. In mijn vrije tijd bezocht ik verschillende mooie plekjes, die ik deelde in een vlog en nieuwe artikelen, zoals 10 x toffe bezienswaardigheden in Malaga en over de Botanische tuin in Málaga

Kritisch kijken naar mijn webshop

Doordat ik in de zomer onverwachts en voor onbepaalde tijd naar Spanje afreisde, kwam mijn webshop even op pauze te staan. Dit gaf me ook de kans om kritisch te kijken naar de producten, prijzen en wat het mij oplevert. Ondernemen is ook zakelijk zijn en moeilijke keuzes maken. Na vier jaar Aloë Vera producten uit Gran Canaria geïmporteerd te hebben, sta ik voor een belangrijk keuze. Doorgaan of stoppen? Ik weet dat ik er een hoop mensen ontzettend blij mee maak, maar mede door stijgende transport en verpakkingsprijzen, is het haast niet meer rendabel om de producten betaalbaar te houden.

Ook heb ik gemerkt dat het mij ontzettend veel tijd kost om de webshop en verkoop via Bol bij te houden, naast het bloggen, vloggen, mijn sociale leven en overall dagelijkse activiteiten. Hierdoor heb ik het gevoel dat ik de afgelopen jaren vaak dingen heb moeten laten en misschien wel mooie momenten ben misgelopen. Voor nu zet ik de webshop even op pauze, totdat ik weet waar ik mijn focus op wil gaan leggen.

Persoonlijke emigratiebegeleiding

Als ik ergens dankbaar voor ben dan is het wel mijn vermogen om constant met nieuwe, creatieve oplossingen te komen. Iedere dag weer ontvang ik tientallen mailtjes en berichtjes via Facebook. Een groot deel van deze berichten bestaat uit vragen over emigreren naar Gran Canaria (what’s in a name!). En om deze groep mensen nóg beter te helpen besloot ik de mogelijkheid aan te bieden om een persoonlijk consult met mij te boeken. Meer hierover kun je op deze pagina lezen. Ondertussen zijn er al een aantal mensen geëmigreerd, nadat ze een consult met mij hebben geboekt. Supergaaf!

Samenwerken met toffe merken

Wat veel mensen niet weten is hoeveel werk er gaat zitten in het maken van content. Zeker wanneer je zelf niet in die wereld zit is dat moeilijk voor te stellen. In de afgelopen vijf jaar heb ik veel tijd en geld gestoken in het opbouwen van mijn platform en alles in het verlengde daarvan. Dit was natuurlijk mijn keuze en absoluut een bewuste. Inmiddels ben ik op een punt beland dat ik mezelf gelukkig mag prijzen dat ik door hetgeen dat ik doe mag samenwerken met toffe, internationale merken. Afgelopen jaar kreeg ik steeds meer aanvragen van bedrijven om een betaalde samenwerking aan te gaan. Maar maak je geen illusies: deze vergoedingen dekken nét de kosten die dit platform met zich meebrengt. Desalniettemin ben ik er ontzettend trots op dat ik überhaupt op dit punt ben beland.

Een nieuwe mijlpaal

Ik weet nog toen ik begon met bloggen dat ik ontzettend opkeek tegen de meiden die al jaren bezig waren en tienduizenden unieke bezoekers per maand wisten te bereiken. Dit leek in 2017 nog onmogelijk. Een paar maanden geleden bereikte ik een nieuwe mijlpaal en doorbrak ik de (voor mij) magische grens van 10.000 unieke bezoekers per maand. WOW, dat is de capaciteit van een bescheiden voetbalstadion! Het is zo onwerkelijk om voor te stellen dat dit platform iedere maand 10.000 nieuwe lezers aantrekt.

Mijn plannen voor 2022

De grote vraag is dan: wat zijn mijn plannen voor 2022? De laatste maanden van 2021 heb ik goed nagedacht over hetgeen ik dit jaar wil bereiken. Een daarvan is een idee waar ik al een tijdje mee bezig ben en dat is het lanceren van een (digitale) reisgids over Gran Canaria. Hoewel er inmiddels bijna 200 artikelen op dit platform te vinden zijn, ben ik me er wel degelijk van bewust dat niet iedereen alles leest. Ik ben dus al een tijdje bezig met het verzamelen en bundelen van mijn beste tips, om daar een compacte reisgids van te maken.

Daarnaast speel ik al langer met de gedachte om iets met persoonlijk reisadvies te gaan doen. Ik ontvang dagelijks berichten van mensen die zich graag laten adviseren over hun vakantie door iemand die het eiland goed kent. Uiteraard bestaat er al een mogelijkheid om een vakantie te boeken via een van mijn reispartners, maar dat is alsnog een lastige opgave voor iemand die nog nooit op Gran Canaria is geweest.

Tot slot nog een heel ander doel en een mooie afronding van dit jaaroverzicht. Dit jaar wil ik echt méér van mezelf laten zien op Emigreren Gran Canaria. Zoals ik in het begin al aangaf, deel ik hier zelden iets over mij als persoon. Ik geloof erin dat er een reden is dat je deze blog bezoekt en dit artikel leest. Er zijn zoveel andere websites die over Gran Canaria schrijven, maar er is maar één Melissa. En hoe leuk is het om niet alleen meer mijn eigen ‘sausje’ te gooien over de artikelen die ik schrijf, maar je ook kennis te laten maken met ‘het gezicht’ achter Emigreren Gran Canaria?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes, de beste reisaanbiedingen en andere mooie acties? Schrijf je dan snel in voor de gratis VIP mail via deze link.

Ook interessant:
 badplaatsen op Gran Canaria
♥ bezienswaardigheden in Malaga
♥ Gran Canaria of Tenerife?

Een reactie op “Jaaroverzicht 2021: dit waren mijn mooiste momenten!

  1. Marìs | Reismetmijmee.nl zegt:

    Leuk artikel en wat leuk dat je mensen begeleid hebt die nu geëmigreerd zijn! Begrijpelijk van je webshop. Ik denk dat het je meer oplevert om ermee te stoppen, omdat je dan veel vrijer bent om te gaan en staan waar je wilt en meer tijd hebt voor je overige werkzaamheden. Maar ik zou zeggen; volg gewoon je hart, dan maak je altijd de goede keuze!
    Zelf ben ik een extra blog begonnen, ik doe nu eindelijk ook echt iets met reizen en uitjes en restaurant reviews. Dat wilde ik al heel lang, maar had er tot nog toe de gelegenheid niet voor. Maar nu mijn werk bij de post gaat stoppen vanaf mei, zoek ik ook weer een nieuwe weg met meerdere afslagen die mij gelukkig maakt. En natuurlijk genoeg oplevert om de rekeningen te betalen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.