Dagboek mijn leven op Gran Canaria

Idyllische straatjes met bloemen in Puerto de Mogan

Begin januari besloot ik om reizen met werken te combineren en digital nomad op Gran Canaria te worden. Deze term heb je misschien al eens voorbij zien komen, want je ziet het steeds vaker opduiken. Zo gezegd, zo gedaan vertrok ik samen met mijn Labrador Bram uit Nederland om een paar maanden naar Gran Canaria te gaan. In dit artikel geef ik je een kijkje in mijn leven op Gran Canaria!

Mijn leven op Gran Canaria

De eerste maand van mijn leven op Gran Canaria is werkelijk omgevlogen! Terugkijkend op de afgelopen maand heb ik ontzettend veel gezien, gedaan en meegemaakt. Ook heb ik geleerd dat het digital nomad zijn geen baan, maar eerder een leefstijl is. Waar ik mezelf thuis hele dagen opsluit om uren artikelen weg te tikken, zit ik nu iedere dag buiten te genieten van het uitzicht op zee. Op andere momenten ga ik op pad om de mooiste plekjes te bezoeken en foto’s te maken van de prachtige omgeving hier. En op de dagen dat ik niet aan het werk ben geniet ik volop van het eiland en mijn leven op Gran Canaria.

Natuurlijk is het heel anders dan voorheen, toen ik zelf nog op Gran Canaria woonde. Ik kijk nu met heel andere ogen naar het eiland en alles wat ik toen zo vanzelfsprekend vond. Als eigenaresse van hét online reisplatform van Gran Canaria probeer ik dus vooral om door de ogen van de toerist te kijken en toch buiten de gebaande paden te treden.

Lees hier mijn verhaal terug over de start van mijn avontuur op Gran Canaria.

Dag 21

Vandaag is het maandag en ik merk dat het een stuk warmer is dan de week ervoor. Lekker, want ik begon die zwoele warmte echt te missen! Ik begin de week met het doornemen van mijn planning. Hoewel ik nog steeds geen kei ben in het volgen van mijn planning, lukt het gelukkig steeds beter. Wat veel mensen niet van mij weten is dat ik niet alleen een website over Gran Canaria run, maar ook een eigen webshop met Aloe Vera producten uit Gran Canaria heb.

Nu het voorjaar weer in zicht is wordt het ook steeds drukker in de shop, waardoor ik soms echt mijn aandacht moet verdelen over mijn blog en webshop. Vandaag is weer zo’n dag, want mijn voorraad Aloe Vera gel begint weer aardig op te raken. Ik neem contact op met de Aloe Vera plantage om een nieuwe bestelling te plaatsen en ga daarna aan de slag met het uitwerken van een aantal artikelen.

‘s Middags ga ik met Bram op controle bij de dierenarts. Als we buiten staan te wachten komt er een Nederlands stel voorbij lopen dat Bram even aanhaalt. Wanneer we in gesprek raken blijkt dat ze mijn site ook kennen en Bram heel toevallig te hebben herkend! We staan een tijdje over Gran Canaria te kletsen als we naar binnen geroepen worden. Mocht je mij (en Bram) een keer tegenkomen, schroom dan niet om iets te zeggen, want ik ben altijd in voor een praatje!

Dag 22

De volgende dag rij ik met moeders richting Las Palmas om een kijkje te gaan nemen bij winkelcentrum Alisios. Ik had al veel over dit winkelcentrum gehoord, maar was er zelf nog niet eerder geweest. Dit shopping center ligt een stukje voorbij Las Arenas, op ongeveer drie kwartier rijden vanaf het Zuiden van Gran Canaria.

Het eerste dat me opvalt is hoe ruim dit winkelcentrum is opgezet. Heel vergelijkbaar met de vele Shopping Malls die je in Amerika hebt. Ook is het heel erg schoon, iets dat je helaas niet zo vaak meer in Nederland ziet. We beginnen met een lekkere koffie bij Dunkin’ Donuts, dat in een gezellig tussenstraatje van Alisios zit. Dit keer zonder donuts, want ik probeer mijn goede voornemens wat betreft gezond eten nog steeds in stand te houden.

Met meer dan 145 winkels mag Alisios zich zeker tot een van de grotere winkelcentra op Gran Canaria rekenen. Hier vind je winkelketens als Zara, H&M en Berska, merkwinkels als Adidas en Levi’s, cosmetica zaken als Flormar, Beautik en Douglas en een flinke verzameling aan Spaanse winkels zoals Fund Grube, Pull&Bear en Stradivarius. Kortom, je bent hier wel een dagje zoet. En als je na al dat shoppen trek hebt ga je gewoon naar de tweede verdieping, met volop keuze aan eetzaakjes!

Lees hier mijn verslag terug van winkelcentrum Alisios

Dag 23

Op woensdagmiddag wissel ik het aangename weer af met een dagje werken, wat nog knap lastig is met zo’n stralende lucht en het zwembad dat naar me lonkt. ‘s Ochtends ga ik aan de slag met het bewerken van alle foto’s die ik de afgelopen dagen gemaakt heb. Nogal een taak, gezien de collectie behoorlijke proporties begint aan te nemen. In de loop van de middag pak ik de auto en rij ik via kustweg naar Puerto Rico, om daar weer een aantal boodschappen in te slaan.

Dag 24

Inmiddels is het weer donderdag en realiseer ik me dat ik mijn eigen gestelde deadline gemist heb. Oeps! Ik had me voorgenomen om iedere week op woensdag een nieuw verslag van mijn leven op Gran Canaria te publiceren, dus besteed ik het grootste deel van de ochtend aan het schrijven van het verslag over mijn tijdelijke verblijf op Gran Canaria. Na een flink aantal uur doorwerken lukt het me om het artikel nog voor het einde van de dag te publiceren. Yay!

Later die middag beloon ik mezelf met een bezoek aan het schilderachtige kustdorpje Puerto de Mogán. In ieder straatje is wel wat te zien, maar vooral de zeeën van bloemen die afsteken tegen de witgekalkte huisjes zijn een feest voor het oog. De meeste vakantiegangers komen hier voor de populaire vrijdagmarkt, maar ook op andere dagen valt er genoeg te zien en te beleven!

Aan het begin van de avond rij ik terug richting Tauro en fris ik me op om een hapje te gaan eten bij Papi’s Grill in Puerto Rico. Dit restaurant is echt een aanrader als je gek bent op vlees. De vorige keer at ik hier de solomillo, een supermals stukje ossenhaas, maar vandaag kies ik voor de chateaubriand. Vooraf neem ik een queso al horno; ofwel kaas uit de oven. Loeiheet, maar o zo lekker! En hoewel de chateaubriand ook echt een aanrader is, vond ik de solomillo een stuk malser.

Dag 25, 26 & 27

Tijdens de laatste dagen van de maand komt de BTW aangifte weer in zicht en houd ik me vooral bezig met de administratie. Zeker niet mijn favoriete bezigheid, maar een verplichting waar je als ondernemer helaas niet aan kan ontkomen. In ieder geval wordt de pijn enigszins verzacht met het uitzicht op de prachtige omgeving en aquablauw water.

Op zaterdag schrijf ik een artikel over mijn trip naar Bufadero de la Garita op Gran Canaria (een must see op Gran Canaria!) en werk ik wat ideeën uit voor de week erop. Op zondag trakteer ik mezelf op een bezoekje aan de Mogan Mall en eindig ik de dag met een paar uurtjes relaxen in de zon. Al met al was het weer een heerlijke productieve week!

Ook interessant: 
♥ mooiste plekken op Gran Canaria
♥ alles over tijdelijk wonen op Gran Canaria
 beste stranden op Gran Canaria

Pin voor later

3 reacties op “Dagboek mijn leven op Gran Canaria

 1. Maris | Moneyzz.nl zegt:

  Wat heerlijk weer je weekverslag en de mooie foto’s. Hier schijnt vandaag ook lekker de zon, het ziet er bijna net zo mooi blauw uit als op jouw foto’s, maar dan is het veeeeel kouder, blehh!! Haha. Ik heb echt zó niks met kou! Dus de warmte denk ik er zelf maar even bij 😉
  Ik lees nu het een en ander over jouw webshop omdat je erover schrijft, maar nu vraag ik mij af hoe je sommige dingen geregeld hebt. Zoals; Je schreef over je opslag in Nederland, maar jij zit nu daar; heb je iemand die jouw pakketten verstuurd in dienst of zo? Of gaat dat via een dropshipping manier?
  En hoe check je de voorraad? Krijg je dat door, of kun je ergens inloggen en dat zien? Best benieuwd naar, want het is heerlijk dat je webshop gewoon lekker door kan lopen terwijl jij op het o zo mooie eiland zit!

 2. Melissa zegt:

  Hi Maris,

  Wat leuk dat je weer even een reactie achterlaat! Ik heb het logistieke proces uitbesteed aan een fulfilment partner in Ridderkerk. Dit betekent dat ik me dus niet bezig hoef te houden met het uitdraaien van bestelbonnen en het inpakken en versturen van mijn pakketjes. Hierdoor houd ik meer tijd over voor alle andere werkzaamheden die bij een webshop komen kijken. Uiteraard houd ik wel zelf controle over de voorraden. Dit proces wordt geautomatiseerd in de webshop software; wanneer er een bestelling binnenkomt gaat er dus -1 stuk van een bepaald product af. Deze voorraden moet ik wel dagelijks updaten op de verschillende platformen, want die zijn helaas niet aan elkaar gelinkt.

  Ik hoop dat het niet te technisch is haha. Voor mij is het allemaal heel logisch vanwege mijn achtergrond bij PostNL pakketten en omdat ik dit alweer twee jaar doe. Maar ik kan me voorstellen dat het complex kan klinken als je er niet in thuis bent 😉

  Groetjes Melissa

 3. Maris | Moneyzz.nl zegt:

  Nee hoor, is heel duidelijk uitgelegd, wat ideaal dat het zo kan! Wel jammer dat de systemen niet aan elkaar gelinkt zijn, maar wie weet gebeurt dat ooit in de toekomst nog. Techniek ontwikkeld zich tegenwoordig zo snel! (nu klink ik net als een oud wijf, haha)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.