De beste supermarkten in Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Boodschappen Gran Canaria

Als het om boodschappen doen gaat, hebben allemaal een voorkeur voor een bepaalde supermarkt. Een supermarkt die heel voordeliger is, of juist twintig verschillende soorten tandpasta aanbiedt. Maar het weet je nou welke supermarkten in Gran Canaria het beste zijn? Of waar je moet zijn voor een uitgebreid Eco assortiment, ovenverse broodjes, of boerenkool? Met dit overzicht supermarkten in Gran Canaria probeer ik je daar vandaag antwoord op te geven!

Supermarkten in Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Mercadona Puerto Rico Gran Canaria

1. Mercadona

Deze van origine Spaanse supermarktketen is met meer dan 1600 vestigingen een van de grootste en meest bekende in Spanje. Mercadona heeft een groot en variërend aanbod in verse vis, verschillende vleessoorten en soms moeilijk verkrijgbare groente zoals bloemkool, boerenkool en broccoli! En naast een uitgebreide keuze in groente, heeft Mercadona ook nog eens ontzettend veel fruitsoorten én kun je je eigen jus d’orange persen. Daarbij biedt de Mercadona veel producten van ‘eigen merk’ aan, wat weer fijn is voor de portemonnee. Tot slot is het ook wel erg prettig dat je bij Mercadona niet alleen voorverpakt vlees, vis en snijwaar kunt kopen, maar er ook voor kunt kiezen om alles vers af te laten snijden!

Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Verse zalm Mercadona Gran Canaria
Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Vers vlees Mercadona Gran Canaria
Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Vlees Mercadona Gran Canaria

In het Zuiden van Gran Canaria vind je de Mercadona op de volgende plaatsen: San Fernando (Bellavista), El Tablero en Meloneras (bij de British School) en in Puerto Rico (aan de Calle Madrid vlakbij de brandweerkazerne, naast de Motor Grande. Mercadona is geopend van Maandag t/m Zaterdag van 9.00 tot 21.30 – 22.00 uur. Kijk hier voor de actuele openingstijden van Mercadona.

2. Lidl

Lidl is zonder twijfel een van de populairste supermarkten in Gran Canaria. Qua assortiment is de Lidl op Gran Canaria vrijwel gelijk met de Nederlandse Lidl vestigingen: vers gebakken broodjes, genoeg keuze in groente- en fruit én wisselende seizoensproducten. Lidl is in verhouding wel wat kleiner dan Mercadona, maar heeft weer als voordeel net iets goedkoper te zijn. Bij Lidl vind je trouwens ook een speciaal Eco assortiment met biologische producten. In het Zuiden van Gran Canaria vind je de Lidl achter Shopping Center Bellavista in San Fernando. Lidl is alle dagen van de week open, van 8.00 tot 22.00 uur (let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen).

3. Spar

Hoewel Spar bij ons alweer een tijdje uit het straatbeeld verdwenen is, is het de Spar-supermarktketen juist razend populair op Gran Canaria. Spar heeft zowel kleine, mini markets, als grotere vestigingen op Gran Canaria. Er zijn zelfs een aantal Spar vestigingen die Nederlandse producten verkopen, zoals pindakaas en stroopwafels! Maar ook voor vers afsneden kaas en snijwaar kun je prima terecht bij de Spar. En voor liefhebbers van Eco producten, heeft Spar in Arguineguin nu ook een Spar Natural met meer dan 4000 verschillende producten! Er zijn diverse Spar supermarkten te vinden in het Zuiden van Gran Canaria. Openingstijden wisselen per locatie.

Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Spar Gran Canaria snijwaar
Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Spar Gran Canaria kaas

4. Hiperdino

Een van mijn favoriete supermarkten in Gran Canaria is toch wel Hiperdino! Van de kleinere ‘Hiperdino Express’ in hartje Playa del Ingles, tot de grotere HiperDino in Shopping Center El Tablero en Bellavista San Fernando, deze supermarkt keten zit zo goed als overál. Ik vind HiperDino qua vlees echt geweldig! Ik bedoel, je kan er een kilo(!) biefstuk halen voor 7 euro, hallo zeg! Maar ook de voorverpakte en gemarineerde speklapjes zijn héérlijk. Het snijwaar is er trouwens ook top. Daarnaast hebben ze ook een uitgebreid Eco aanbod, met producten als amandelmeel- en melk, quinoa, kokosolie etc. Qua prijs is Hiperdino zeker niet voordeliger dan Mercadona en Lidl, maar je vindt er regelmatig mooie aanbiedingen op bijvoorbeeld vlees. Openingstijden: alle dagen open van 9.00 uur t/m 22.00 uur. Raadpleeg deHiperdino website voor meer informatie.

5. Carrefour

Je leest het goed: ook op Gran Canaria vind je een Carrefour supermarkt! Deze Carrefour op Gran Canaria is echt gigantisch en ze verkopen er van alles. Van drogisterij artikelen, tot TV’s, inktpatronen, tuinmeubelen, kleding, tot aan buitenlandse kruiden, biologische en glutenvrije producten én gedroogde sprinkhanen. De vraag is eerder: wat verkopen ze niet bij de Carrefour 😉

Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Carrefour Gran Canaria Vecindario
Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Carrefour Gran Canaria
Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Carrefour Gran Canaria groente en fruit afdeling

Extra tip: de Nederlandse winkel

Emigreren Gran Canaria - Winactie feestdagenpakket - Win een kerstpakket vol lekkers - de Nederlandse Supermarkt

En we sluiten deze lijst af met een extra tip: Als je een keer zin hebt in iets ‘typisch Nederlands’, dan moet je echt bij de Nederlandse Winkel zijn! En eerlijk gezegd, ken ik niet één Nederlander die niet regelmatig een bezoekje brengt aan de Nederlandse Supermarkt. Van stroopwafels, Unox worsten en Zaanse Mayonaise tot Stroop en Koopmans Oliebollenmix. Anemiek en Loek verkopen werkelijk waar, alles! En als ze het niet hebben, dan kun je er altijd om vragen 🙂

Lees ook:
10 restaurants op Gran Canaria die je moet proberen
10 tips om geld te besparen op je (budget) vakantie naar Gran Canaria
10  (bijna) gratis activiteiten op Gran CanariaBewarenBewaren

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.