De Nederlandse supermarkt op Gran Canaria

De Nederlandse supermarkt op Gran Canaria

Als je eenmaal op Gran Canaria woont, is er maar weinig dat je écht zal missen aan Nederland. Maar één van de dingen die veel Nederlanders juist wel missen zijn de typische Nederlandse producten zoals drop, stroopwafels en pindakaas. Maar gelukkig is er een geweldige oplossing voor de lekkere trek in Hollandse producten. Daarvoor moet je natuurlijk bij de Nederlandse supermarkt op Gran Canaria zijn!

Alles over de Nederlandse supermarkt op Gran Canaria

De Nederlandse supermarkt op Gran Canaria wordt sinds eind 2012 gerund door het altijd behulpzame duo, Annemiek en Loek. Het moeder-zoon duo uit Utrecht besloot na járen van dromen om in ’99 met de hele familie naar Gran Canaria te emigreren. In dit artikel een uitgebreid interview met eigenaar Loek.

Hoe is de Nederlandse supermarkt ontstaan?

“De winkel is ontstaan in 2007, toen er een grote behoefte was aan Nederlandse artikelen op Gran Canaria”, vertelt Loek. “Er waren destijds wel enkele artikelen te verkrijgen hier en daar, maar verder was alles Duits, Scandinavisch, Engels en natuurlijk Spaans. Tussen al die buitenlandse producten moest natuurlijk ook een Nederlandse lijn van producten komen, en in San Fernando werd toen de eerste winkel geopend, heel grappig en toevallig naast de Tulpenrotonde!”

Hoe zijn jullie dan bij de Nederlandse winkel terecht gekomen?

“Wij zijn begonnen omdat wij al een tijd met het idee van een Nedelandse winkel in gedachten liepen. Toen de eerste winkel opende, waren wij ook met dit concept bezig, maar op dat moment hadden wij diverse andere projecten omhanden, waardoor we er de tijd niet voor hadden. Toen wij wisten dat de Nederlandse Winkel te koop stond kwam het voor ons op een goed moment om een nieuw avontuur te beginnen! ”

Welke Nederlandse producten en merken verkopen jullie zoal?

“Wij hebben een selectie van Nederlandse artikelen waar je niet zonder meer kan! De winkel is echt een stukje Nederland op Gran Canaria en het is altijd aangenaam en lekker om iets Nederlands te kunnen verkrijgen. Ons assortiment groeit met de dag en momenteel hebben wij meer dan 1500 verschillende producten van alle grote en bekende merken. Van ontbijt tot snacks en lunch, kant en klare maaltijden, diepvries en verse producten, koek en snoep, limonade siroop en frisdrank, sauzen, en een uitgebreid assortiment van Indonesische artikelen. Dus keuze voor iedereen die iets lekkers uit Nederland mist!”

Locatie en openingstijden

Je vindt de Nederlandse Supermarkt op Gran Canaria aan de Calle Antonio Martín López Edificio Yaiza Local 6, 35100 in San Fernando de Maspalomas, San Bartolomé de Tirajana.

Openingstijden: maandag tot vrijdag: van 09:00 tot 14:00 uur en van 17:00 tot 19:00 uur. Zaterdag: van 10:00 tot 14:00 uur. Zondag: gesloten

Ook interessant:
beste supermarkten op Gran Canaria
beste restaurants op Gran Canaria
alles over wonen op Gran Canaria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.