Dagboek tijdelijk op Gran Canaria verblijven

Dagboek tijdelijk op Gran Canaria verblijven

Begin januari liet ik Nederland achter me en besloot ik om samen met mijn Labrador Bram naar Gran Canaria te vliegen om een hier een tijdje te wonen en werken. Ondertussen is mijn zevende week aangebroken en zal dit het laatste artikel worden in de reeks verslagen over tijdelijk op Gran Canaria verblijven.

Tijdelijk op Gran Canaria verblijven

Hoewel ik wist dat ik hier minimaal twee maanden zou willen zijn, had ik voorafgaand aan mijn vertrek geen plan gemaakt. Ik boekte een one way ticket en nam mezelf voor om te blijven zolang ik het naar mijn zin had. Inmiddels zijn er zeven weken verstreken en heb ik ergens een bepaalde heimwee naar huis. Mijn eigen plekje, familie en vrienden in Nederland.

Tijdens mijn verblijf hier heb ik de kans gekregen om aan mijn site te werken, prachtige foto’s te maken en bovenal van het eiland te genieten. En natuurlijk ga ik het ook weer missen! Maar het is goed zo, het is tijd om weer naar huis te gaan. Betekent dat dat ik nooit meer terug kom? Zeker niet! Mijn liefde voor Gran Canaria zal altijd blijven, dus dit is niet de laatste keer hier.

Tot slot nog een dankwoord naar iedereen die dit leest. Toen ik drie jaar geleden terug naar Nederland vertrok en met de eerste versie van Emigreren Gran Canaria begon, had ik dit echt nooit kunnen voorzien. Ik vind het supergaaf dat er zoveel mensen zijn die net zo van Gran Canaria houden als ik én dat ik de kans kreeg om een aantal van jullie te ontmoeten. Dus dankjewel voor jullie enthousiasme, lieve reacties en het lezen van deze blog! Ik wens jullie veel leesplezier met het laatste deel van de reeks verslagen over tijdelijk op Gran Canaria verblijven.

Lees hier het verhaal terug over de start van mijn avontuur op Gran Canaria.

Dag 42

Vandaag is het maandag en het is weer volop zonneschijn en stralend blauw weer. Om zo wakker te worden is echt een feestje! Ik schrijf dit met gemengde gevoelens, in de wetenschap dat ik over een paar dagen weer in het grauwe en grijze Nederland zal zijn. Ik was vroeg wakker deze ochtend en begin de week met een goede bak zwarte koffie en een wandeling met Bram. Na onze wandeling ga ik aan de slag met het plannen van mijn laatste week hier. Wat wil ik nog zien en doen tijdens mijn verblijf op Gran Canaria?

Vervolgens installeer ik me aan de tuintafel naast het zwembad, klap ik mijn laptop open en ga ik aan de slag met weekverslag deel 6. Terwijl de zinnen eruit rollen vliegt de tijd voorbij en voordat ik het weet is het alweer middag. Ik complimenteer mezelf over mijn productiviteit en vraag me af waar deze inspiratie boost vandaan komt. Was iedere dag maar zo!

Tegen de middag stap ik in de auto om foto’s te maken van het kustplaatsje Puerto Rico. Eerder deze week ruilde ik mijn oude iPhone in voor een nieuwere versie en ik kan niet wachten om alle camera functies te testen! Foto’s zijn een belangrijk onderdeel van mijn site en hoewel ik mezelf zeker geen fotograaf zal noemen vind het erg leuk om mooie kiekjes te schieten.

Puerto Rico was lange tijd een gevalletje van vergane glorie, maar dat is vandaag de dag zeker niet meer het geval. Er is de laatste jaren veel geld geïnvesteerd om de badplaats aantrekkelijker te maken voor het toerisme, zoals door de opening van shopping center de Market en winkelcentrum Mogan Mall.

Dag 43

Op dinsdag sta ik wederom vroeg op en besteed ik de ochtend aan mijn webshop met Aloe Vera producten uit Gran Canaria. De dagen na het weekend zijn meestal het drukste en dat betekent veel mailtjes beantwoorden, voorraden updaten en facturen versturen. In de middag ga ik aan de slag met een artikel over eten bij het Hard Rock Cafe in Playa del Inglés en begin ik met het uitwerken van mijn reisverslag over New Orleans.

Dag 44

Op woensdag besluit ik even afstand te doen van mijn laptop. De luxe van tijdelijk op Gran Canaria verblijven is dat ik af en toe een break kan nemen om lekker op pad te gaan. Ik besluit naar Playa te rijden en een bezoekje te brengen aan mijn oud-collega’s. Via de Yumbo rijd ik richting de paseo en parkeer ik de auto vlakbij hotel Gold. Wat veel mensen niet weten is dat je je auto hier gratis kunt parkeren en dan zo naar beneden loopt. Let wel op dat je een parkeerplaats vindt zonder blauwe streep, want dan moet je wel betalen.

Onderweg passeer ik verschillende oud-collega’s die op dat moment allemaal druk aan het werk zijn. Ik zeg iedereen gedag en zoek dan een plekje bij Ciao Ciao aan de rotonde in Playa. Ik bestel een koffie en geniet volop van het uitzicht en de gezelligheid hier, klets wat bij en besluit dan verder te lopen naar de andere kant van de paseo. Ik loop richting hotel Dunamar en begin dan aan de klim naar boven. Inmiddels is de temperatuur behoorlijk opgelopen en eenmaal boven voelt het alsof ik een hele workout gedaan heb. Misschien was die lange spijkerbroek toch niet zo handig? Via de paseo loop ik door om nog even een praatje te maken met twee andere bekenden. Ik blijf nog een uurtje of twee hangen en ga dan op m’n gemak terug naar Tauro.

Eenmaal terug thuis fris ik me op voor een etentje en feestje later die avond. Daarna rijd ik naar Puerto Rico om een hapje te gaan eten bij Papi’s Grill. De mensen die al vaker op Gran Canaria geweest zijn zullen dit restaurant misschien al wel kennen. Ze zitten al een aantal jaar in Playa del Inglés en hebben sinds 2019 ook een vestiging in de Mogan Mall.

Papi’s Grill staat vooral bekend om haar vleesspecialiteiten en dan met name de dry aged beef. Vanavond kies ik voor een stukje ossenhaas met een simpele, doch smaakvolle salade. Na het eten rijd ik naar Playa del Inglés. We hebben vanavond afgesproken in de Tipsy Hammock, waar ik toevallig herkend wordt door een lezeres van deze blog. Ik kan niet vaak genoeg zeggen: kom je me ergens tegen, zeg het dan. Vind ik superleuk!

Een aantal wijntjes en tequila shotjes verder besluiten we nog een drankje te doen in het Heineken Café in de Gran Chaparral. Vanwege het laagseizoen voor de Nederlanders is het op dat moment erg rustig, dus we maken het niet al te laat. We drinken nog een drankje en zeggen daarna gedag. Uiteindelijk ben ik alsnog om vier uur thuis.

Dag 45

Op donderdag moet ik weer flink aan de bak, want op vrijdag heb ik een afspraak bij mijn leverancier, Finca Canarias. Vanwege mijn achtergrond als accountmanager vind ik het prettig om me in grote lijnen voor te bereiden op gesprekken als deze. Ik werk nu 1,5 jaar met hen samen en probeer iedere keer als ik op Gran Canaria ben een meeting in te plannen om de samenwerking te evalueren. Bovendien geeft het mij weer de kans om kennis te maken met nieuwe Aloe Vera producten, gezien ze daarin constant blijven ontwikkelen.

Nadat ik de belangrijkste punten heb genoteerd ga ik verder aan mijn site. In de afgelopen jaren heb ik verschillende toffe reizen gemaakt, zoals naar Amerika en de UK, maar helaas blijven dat soort verslagen nog te lang liggen. Hoewel het hoofdtopic op mijn site Gran Canaria is, vind ik het ook erg leuk om over andere bestemmingen te schrijven. Ik ga verder met mijn reisverslag over New Orleans en duik daarna in mijn foto’s om de beste voor dit artikel uit te zoeken. Ik moet toegeven dat ik nog steeds een klein katertje heb van gisteren, dus ik kies ervoor om vanavond lekker thuis te blijven.

Dag 46

Op vrijdag heb ik een afspraak met mijn contactpersoon bij Finca Canarias. We treffen elkaar op het kantoor en kletsen bij over de laatste ontwikkelingen en de verkoop in Nederland en België. Toen ik 1,5 jaar geleden begon met het verkopen van deze producten had ik werkelijk geen idee hoe het zou gaan, laat staan dat dit ooit mijn fulltime baan zou worden. Een goede 2,5 uur verder is alles weer gezegd en gedaan en heb ik behoorlijke trek gekregen. Ik rijd door naar Telde om een hapje te gaan eten bij de Canary Wok, een van mijn favoriete eetzaakjes op Gran Canaria.

Eenmaal thuis ga ik verder met het uitwerken van een aantal nieuwe artikelen en publiceer ik mijn dagboek over werken en wonen op Gran Canaria. Later die avond rijd ik richting Playa en ga ik nog een drankje doen in Café de Hut in de Cita.

Dag 47

Op zaterdag begint de dag met volop zonneschijn. Ik besluit even een break te nemen en te genieten van het weer. Er is een Calima voorspeld, dus is het de vraag hoelang het stralende weer zal aanhouden. Ik begin de dag met een heerlijke wandeling met Bram en installeer me daarna op een zonnebedje aan het zwembad. De afgelopen dagen heb ik weinig in de zon gelegen, dus het mag wel weer! Ongeveer halverwege de middag begint de lucht te betrekken en maakt de Calima officieel z’n intrede.

Binnen enkele uren is er geen streepje blauw meer te zien. Nu zijn er wel vaker Calima’s op Gran Canaria, dus het is op zich niets vreemds. Echter werd er al gewaarschuwd dat deze behoorlijk heftig kon zijn. Een Calima komt voor wanneer de wind vanuit het Oosten komt en dus een hele lading zand uit de Sahara blaast. Ook gaat het vaak gepaard met een plotselinge stijging in temperatuur.

Dag 48

Op zondag wordt de situatie er niet beter op. De Calima begint extreme vormen aan te nemen. In de afgelopen jaren is er zelden zo’n heftige Calima geweest. Het zicht is zo slecht dat het vliegveld wordt gesloten en bovendien breken er twee branden uit in de bergen. In de loop van de middag is de Calima veranderd in een ware zandstorm. Carnavals activiteiten worden afgelast en er wordt aangeraden om vooral binnen te blijven. De weersomstandigheden zijn het gesprek van de dag en halen zelfs het nieuws in Nederland.

Als ik ‘s middags met Bram ga wandelen is er geen kip op straat. Het voelt een beetje apocalyptisch, als een aflevering van The Walking Dead. Het is nu één en al zandhappen. In de wijk liggen kapotte schuttingen, resten van palmbomen en zelfs dakpannen en bij ons op het terras vliegen de stoelen door de tuin. Het zwembad is inmiddels veranderd in een zandbak. Ik sluit me de rest van de dag op en ga alleen naar buiten om Bram uit te laten.

Dag 49

Normaal gesproken eindigen mijn verslagen op zondag, maar in het kader van mijn laatste dagboek over tijdelijk op Gran Canaria verblijven leek het me leuk om nog even een update te geven over de situatie op Gran Canaria. Het is nu maandag en het zand heeft plaatsgemaakt voor wolken en regen. Het vliegveld is weer open en al het vliegverkeer komt langzaam weer op gang.

Mijn laatste dagen hier zijn nu officieel aangebroken. Bram en ik moeten vanavond langs de dierenarts voor een gezondheidsverklaring en vliegen dan woensdag weer terug naar Nederland. Mijn tijd hier zit erop. Het was wederom een geweldige ervaring om terug te zijn, op het eiland dat altijd mijn tweede thuis zal blijven!

Ook interessant:
♥ beste all inclusive hotels op Gran Canaria
 leukste activiteiten op Gran Canaria
♥ attractieparken op Gran Canaria

Pin voor later

Een reactie op “Dagboek tijdelijk op Gran Canaria verblijven

 1. Maris | Moneyzz.nl zegt:

  Bedankt voor je heerlijke foto’s de afgelopen weken, dat maakte de winter nét even wat leuker! Ik zal nooit begrijpen dat iemand heimwee krijgt naar Nederland, maar dat komt meer doordat ik mij zelf niet persé thuis voel in Nederland. Heb je veel familie die je vaak ziet in Nederland? Zelf zie ik alleen mijn moeder heel veel. Oma ongeveer 1x per maand en verder echt maar een paar keer per jaar met verjaardagen.
  Wat ik mij nog af vroeg; heb je daar ook nog vrienden wonen, of zijn het echt oud collega’s die je altijd opzoekt daar?
  En! Als je nou zo’n gesprek hebt bij Finca, gaat dat dan in het Engels of doe je dat in het Spaans? Leuk om te lezen hoe het gaat allemaal! En fijn dat het zo lekker loopt!

  Ik kreeg vandaag te horen dat ik wss eind april ook weer zonder werk zit (rode cijfers, dus ze zeiden; er is kans dat we mensen met kleine contracten niet verlengen. En toen gevraagd werd, wat zijn kleine contracten zeiden ze; alles tussen de 0 en 37 uur).
  Een webshop lijkt mij trouwens ook wel echt leuk, alleen weet ik nooit wat ik dan moet verkopen XD Dus daar is het dan ook altijd bij gebleven. Net als mijn idee om een e-book te gaan schrijven, maar ik wil wel kijken of ik dat kan gaan oppakken als ze mijn contract idd niet verlengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.