Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben

De laatste tijd krijg ik meer en meer berichtjes van lezers (waarvoor dank!) met uiteenlopende vragen, die ik vervolgens weer probeer te beantwoorden in een blog post. En zo kreeg ik de laatst de vraag van een lezeres die binnenkort voor het eerst naar Gran Canaria op vakantie gaat. Ze vroeg mij welke activiteiten op Gran Canaria je nou écht gedaan moet hebben. Je begrijpt: ik kon het niet laten ook hier een blog post aan te wijden 😉 En dus deel ik vandaag met jullie: 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben. In ieder geval, welke activiteiten op Gran Canaria ík vind dat je gedaan moet hebben 🙂

1. Amadores strand

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Amadores strand

Ben je het strand van Playa del Inglés beu en ben je toe aan iets anders? Ga dan eens een dagje naar het prachtige Amadores strand aan de westkust van Gran Canaria. Bereikbaar met bus 33 en 39 of met de auto (gratis parkeren mogelijk).

2. Paardrijden in de bergen

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Paardrijden in de bergen

Oké, ik weet ook wel dat niet iedereen zo gek is op paarden als ik. Maar geloof me, paardrijden in de bergen van Gran Canaria is echt een onvergetelijke ervaring! Mijn favo aanbieder: El Salobre Horse Riding. Ritten voor zowel beginners als gevorderden!

3. Casa de Colón

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Casa de Colón

Heb je zin in een dagje sightseeing? Neem dan eens een kijkje in Casa de Colón, ofwel: huis van Columbus in Las Palmas. De entree is slechts 4 euro en je vindt er veel leuke informatie over Columbus en zijn banden met de Canarische Eilanden.

4. Roque Nublo

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Roque Nublo

Wie Gran Canaria zegt, zegt Roque Nublo. En niet alleen het bergpad naar de top, maar ook de hele autorit ernaar toe is geweldig!

5. Caldera de Bandama

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Caldera de Bandama

Rijd eerst helemaal naar de top en ga vervolgens de uitdaging aan om af te dalen tijdens een 2-uur durende wandeling in deze vulkaankrater.

6. Anfi del Mar

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Anfi del Mar

In mijn ogen het allermooiste strand van Gran Canaria: het caribische strand van Anfi del Mar! Oh en als je er toch bent, neem dan eens een kijkje op het hartvormige eiland en doe gelijk een drankje bij de Ibiza-style beach club Maroa.

7. Roadtrip door de bergen

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Roadtrip door de bergen van Gran Canaria

Tuurlijk, Gran Canaria staat vooral bekend als populaire vakantiebestemmingmaar het heeft zoveel meer te bieden dan zon, zee, strand. Lieve mensen, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: pak de auto en doe een roodtrip door de bergen. Het zal je verbazen wat je zoal tegenkomt. Ehh, wie zei dat er geen watervallen waren op Gran Canaria?

8. Puerto de Mogan

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Puerto de Mogan

Op slechts een halfuurtje rijden vind je het o-zo-romantische, pittoreske Puerto de Mogan. Van een heerlijk strand en Venetië-style bruggetjes, tot oneindig veel winkeltjes en een drukbezochte markt op vrijdag, Puerto de Mogan heeft het allemaal!

9. Las Palmas

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Las Palmas

Als je dan tóch een bezoekje brengt aan Casa de Colón, neem dan eens de tijd om lekker rond te struinen in Las Palmas. De mensen, de sfeer, de vibe… Het geeft een totaal ander gevoel dan het Zuiden van Gran Canaria. Enneh, ook shop liefhebbers kunnen hier hun hartje ophalen!

10. De duinen van Maspalomas

Emigreren Gran Canaria - 10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben - Duinen Maspalomas

Onmisbaar tijdens een bezoek aan Gran Canaria: de duinen van Maspalomas. Hoewel, duinen? Het lijkt eerder op de Sahara! Ook leuk: drink ’s ochtends vroeg een kopje koffie op de boulevard van Playa del Inglés en loop dan door de duinen en langs de zee naar het bruisende Meloneras!

Welke activiteiten op Gran Canaria heb jij al gedaan óf wil je nog graag doen? Deel het met de rest via een comment hieronder!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een reactie achter

2 Reacties op "10 activiteiten op Gran Canaria die je gedaan moet hebben"

avatar
nieuwste oudste
Maris
Gast

Wat een leuke blog heb je! Ik kwam hier een paar dagen terug terecht toen ik op Nederlandse nieuwssites geen updates meer kon vinden over de brand op Gran Canaria. Via Twitter kwam ik jouw blog tegen en nu volg ik je aangezien ik ook dol ben op Gran Canaria (ik kwam er 13 jaar geleden voor het eerst en ben er diverse keren op vakantie geweest) en ook op reizen. Ik lees al even vlug dat je er gewoond hebt, gaaf! Binnenkort even meer lezen hier 😉