15 dingen die je echt moet weten over Gran Canaria

Emigreren Gran Canaria - 15 dingen die je echt moet weten over Gran Canaria

Er zijn van die dingen die je alleen maar kunt weten door vaak op een plek te komen of door er gewoonweg te wonen. Van die leuke weetjes, grappige feitjes en handige tips. Gran Canaria is een uniek eiland met een flink aantal eigenaardigheden. In dit artikel: 15 dingen die je echt moet weten over Gran Canaria!

15 dingen die je echt moet weten over Gran Canaria

_DSC1489

1. Gran Canaria is een klein eilandje

Gran Canaria is een klein eilandje in de Atlantische Oceaan en heeft een oppervlakte van slechts 1.560 km². Even ter vergelijking en voor jouw beeldvorming: de Nederlandse provincie Zeeland is 2.934 km². Daar past Gran Canaria dus makkelijk in!

2. Ga weg van de kust

Emigreren Gran Canaria - 15 dingen die je echt moet weten over Gran Canaria - Ga weg van de kust

Het is heel verleidelijk om alleen maar aan de kust te blijven en van de Canarische zon te genieten, maar Gran Canaria heeft zoveel mooie plekjes dat dat eigenlijk zonde is.

Leestip: dit zijn de mooiste watervallen van Gran Canaria

3. Kakkerlakken

Kakkerlakken zijn heel normaal op Gran Canaria, net zo goed als dat wij muggen hebben. Ze zijn part of the deal. En hoewel kakkerlakken misschien vies zijn om te zien, zijn de diertjes verder compleet onschuldig.

4. Straatkatten

Emigreren Gran Canaria - 15 dingen die je echt moet weten over Gran Canaria - Straatkatten - Kat bij zee

Net zoals kakkerlakken, kom je op Gran Canaria overal straatkatten tegen. De hotels en bungalow complexen zijn er blij mee. Ze helpen namelijk tegen de kakkerlakken.

5. Stranden

_DSC1499

Gran Canaria heeft bijna 60 kilometer aan stranden, verspreid over 236 kilometer kustlijn. ALLE stranden zijn trouwens openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Leestip: dit zijn de mooiste stranden van Gran Canaria

6. WIFI op Gran Canaria

De WIFI op Gran Canaria is niet heel snel. Zeker niet in vergelijking met Nederland of België. Op sommige plaatsen, zoals in het binnenland of in de bergen heb je zelfs helemaal geen WIFI!

7. Openbaar vervoer

Emigreren Gran Canaria - Lezersvragen over Gran Canaria - Emigreren, wonen, werken en meer! - Taxi's Playa del Ingles Anexo 2

Nee, er zijn geen treinen op Gran Canaria. Maar er is wel een hele goede busverbinding en ook de taxi’s zijn spotgoedkoop!

8. Pas op in de zee

Gran Canaria Erster Tag

De stranden en kunstmatig aangelegde baaien op Gran Canaria zijn heel veilig. Maar pas op in de open zee. Gran Canaria ligt in de Atlantische Oceaan, waardoor er soms verraderlijk sterke stromingen staan. En helaas verdrinken er ieder jaar nog te veel mensen door onoplettendheid. Een rode vlag = absolute NO GO!

9. Inwoners

Gran Canaria telt maar 845.195 inwoners (telling 2016), waarvan het grootste deel in de hoofdstad woont. Om precies te zijn wonen er 378.998 mensen in Las Palmas (telling 2016). De rest is verspreid over het binnenland en de kustgebieden.

Leestip: dit zijn de mooiste bezienswaardigheden van Las Palmas

10. Mini continent

N° 155

Ze noemen Gran Canaria ook wel een mini continent. Dit heeft te maken met de grote diversiteit aan landschappen. Van de duinen in Maspalomas (die trouwens veel weg hebben van de Sahara) tot imposante bergen, groene bossen en prachtige stranden. Je vindt het allemaal op Gran Canaria!

11. Dolfijnen

Er zijn veel gigantisch veel dolfijnen te spotten in de wateren rondom Gran Canaria. En met een beetje geluk kom je zelfs zeeschildpad of walvis tegen!

12. All-inclusive

Seminario de Monitor de Ajedrez en el Hotel Servatur Puerto Azul

All-inclusive is niet standaard in Gran Canaria. Sterker nog, het is al jaren een doorn in het oog van vele horeca- ondernemers. En trouwens: eten buiten de deur is vele malen lekkerder! #supportlocal

Leestip: dit zijn de beste luxe hotels op Gran Canaria

13. Betalen met eurocentjes

Geloof het of niet, maar op Gran Canaria kun je gewoon nog met 1 en 2 eurocent muntjes betalen.

14. Boodschappen

Emigreren Gran Canaria - De beste supermarkten in Gran Canaria - Vakantie tips - Carrefour Gran Canaria Vecindario

Haal je boodschappen bij een grote supermarkt als Hiperdino, Mercadona, grote Spar of Carrefour. De kleintjes zijn echt vele malen duurder. De beste supermarkten check je in dit artikel

15. Eet waar de locals eten

Tot slot: vermijd al die toeristische rommel en eet waar de locals eten! Als een restaurantje vol zit met locals, weet je dat het eten goed is.

Leestip: dit zijn de beste restaurants van Maspalomas

Ook interessant:
♥ tapas eten bij El Picoteo in San Fernando
reisgids voor je eerste keer Gran Canaria

Een reactie op “15 dingen die je echt moet weten over Gran Canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.