Dagboek wonen en werken op Gran Canaria

Dagboek wonen en werken op Gran Canaria

Begin januari vertrok ik samen met mijn Labrador Bram om een paar maanden op Gran Canaria te gaan wonen en werken. Het werk dat ik vanuit huis deed nam ik mee. Inmiddels zit mijn eerste volle week op Gran Canaria er weer op en is mijn tweede week aangebroken. Deze week was het voor mij vooral zoeken naar een goede balans tussen werken en privé. In dit artikel geef ik je een kijkje in mijn leven op Gran Canaria en laat ik je zien hoe ik mijn tijd hier doorbreng.

Wonen en werken op Gran Canaria

Een tijdje wonen en werken op Gran Canaria is natuurlijk heerlijk. En vooral wanneer je het werk dat je toch al deed mee kan nemen. Veel mensen kennen mij alleen als oprichter en eigenaresse van deze blog, maar dat is lang niet het enige dat ik doe. Naast mijn site over Gran Canaria run ik ook nog een eigen webshop én kruip ik regelmatig in de pen als freelance tekstschrijver.

Lees ook: dagboek van een digital nomad op Gran Canaria

Dag 7: werken aan het zwembad

Kosten van Levensonderhoud in Gran Canaria

Deze week heb ik behoorlijk wat werk voor de boeg. Ik start mijn dag met een flinke wandeling met Bram en een goed ontbijt. Daarna zoek ik een lekker plekje in de schaduw onder de terrasoverkapping en installeer ik me aan de tuintafel naast het zwembad. Vervolgens sla ik mijn laptop open om mijn werkdag te beginnen. Ik besteed de ochtend aan alle taken rondom mijn webshop. Afgelopen vrijdag is er weer een verse levering Aloe Vera gel vanuit Gran Canaria in het magazijn in Nederland aangekomen, dus begin ik met het belangrijkste van vandaag; het checken en updaten van alle voorraad in de webshop en op Bol.

Ik werk door tot eind van de ochtend en begin daarna met het wegtikken van een nieuw artikel over wonen en werken op Gran Canaria: het dagboek van een Digital Nomad op Gran Canaria. De rest van de dag vul ik vooral met het uitzoeken, sorteren en bewerken van foto’s, terwijl ik af en toe opkijk naar de fonkelende lichtjes die dansen op het turquoise zwembad water. Wat is het toch heerlijk om in deze omgeving te kunnen werken!

Dag 8: shoppen in Las Palmas

De volgende dag besluiten moeders en ik om een meidendagje in te lassen. We gaan shoppen in Las Palmas. Als je net zo gek bent op shoppen als ik, dan kun je je hart hier ophalen! Momenteel zijn de rebajas (grote winteruitverkoop) in volle gang. Dat betekent dat je op dit moment kunt profiteren van hoge kortingen van wel 50 tot 70%. Dat is nog eens leuk winkelen op Gran Canaria!

Allereerst rijden we richting hartje Las Palmas voor een bezoekje aan het grote warenhuis El Corte Inglés. Ik kan dit warenhuis het beste omschrijven als een mix tussen de Bijenkorf, de oude V&D en Hudson’s Bay. Het warenhuis bestaat uit verschillende afdelingen met kleding, schoenen, sieraden, tassen, dames-, heren- en kindermode, huidverzorging en make-up. Heel veel make-up. Bovendien zijn hier een aantal merken te verkrijgen die je bij ons niet of lastig kunt vinden, zoals Huda en Fenty Beauty en Sephora. Kortom, zeker een bezoekje waard!

Na ons bezoek bij El Corte Inglés rijden we door naar Las Arenas, één van mijn favoriete winkelcentra op Gran Canaria. Dit overdekte winkelcentrum ligt op nog geen 5 minuten rijden van El Corte Inglés, wat ideaal is als je toch die kant op gaat. En ook in Las Arenas is het volop rebajas, wat gelijk weer te merken is aan het aantal Canario’s dat hier vandaag rondloopt. Allereerst loop ik de Primark binnen, waar ik een paar noodzakelijke dingen, een spijkerbroek én een hardloop outfit scoor (in de hoop mijn sportvoornemens nu wél waar te maken). Daarna gaan we nog even naar de Adidas winkel, waar ik een paar nieuwe shoes en een t-shirtje koop.

Vervolgens besluiten we een hapje te gaan eten. We kiezen voor Scooters, een zaakje bovenin het buitengedeelte van Las Arenas. Moeders gaat voor een klassieke Caesar Salade en kies voor de Vega Poké Powl, die verrassend smakelijk is. Helaas word ik kort daarna vreselijk beroerd en moeten we onze trip vroegtijdig afbreken. Eenmaal thuis ga ik een uurtje op bed liggen en voel ik me daarna gelukkig weer stukken beter. ‘s Avonds spreken we af met kennissen en gaan we een hapje eten bij de Panda Wok in Puerto Rico, een van mijn favoriete eetzaakjes.

Dag 9: MHT drag show

Na mijn heerlijke vrije dag is het vandaag weer tijd om aan het werk te gaan. Ik breng het grootste deel van de dag achter mijn laptop door met het schrijven van teksten, bewerken van foto’s en bijhouden van Social Media. Daarna gun ik mezelf een uurtje lezen in de zon, alvorens ik me klaarmaak voor vanavond. Later die avond ben ik door een vriendinnetje uitgenodigd om mee te gaan naar de Music Hall Tavern (MHT) dinner show.

Door de jaren heen heb ik een aantal drag comedy shows op Gran Canaria bezocht, maar nog geen enkele in de vorm van een dinner show, dus dat belooft wat! We spreken af bij hotel Parque Tropical in Playa del Inglés, waar we rond een uur of zeven opgehaald worden. Het is alweer een tijdje geleden dat we elkaar gezien hebben, en aangezien een Spaanse zeven uur eerder half acht wordt, hebben we ruim de tijd om even lekker bij te kletsen.

Een halfuurtje later worden we opgepikt door onze gids, Rocky. Een vrolijke kerel die niet zou misstaan als komische presentator op de Nederlandse tv. We hebben beide geen idee waar de show precies is, dus we wachten in spanning af. Tijdens de busrit wordt er volop meegezongen met hitjes en nostalgische liedjes vanuit de tijd dat ik nog in de kinderluiers zat. Een kleine 20 minuten later arriveren we op plaats van bestemming: aeroclub Gran Canaria, vlakbij Bahia Feliz.

Na een korte uitleg krijgen we een nummertje toebedeeld en worden we om de beurt en per groep naar binnen geroepen. Daarna worden we naar een keurig gedekte, ronde tafel geleid die plaats biedt aan zes personen. We kiezen voor twee plaatsen aan de kop, waarna een Engels en Schots koppel zich bij ons voegt. Dit zorgt voor een enigszins komische situatie, gezien de delicate situatie in Groot-Brittannië. De rest van de avond genieten we volop van het eten, de wijn, cocktails en de hilarische show. Na de show worden we teruggebracht naar Playa del Inglés, waar we nog even een drankje doen in de Tipsy Hammock, aan het strand van Playa.

Dag 10: eten bij Vista Mar

Wonen en werken op Gran Canaria betekent dat ik een van mijn favoriete hobby’s, namelijk eten, heel goed kan combineren met mijn werk. En dus is het een goed moment om vandaag een hapje te gaan eten bij Vista Mar in Tauro én hier een mooi artikeltje over te schrijven. Dit strandtentje stond al jaren op mijn verlanglijstje en ondanks de lovende verhalen is het er op de één of andere manier is het er nooit van gekomen om er ook daadwerkelijk te gaan eten.

Vista Mar is zo’n verborgen pareltje dat heel bekend is onder de locals, maar totaal onbekend bij de meeste toeristen. Ook is het een van de weinige authentieke restaurantjes in de regio. Op de menukaart staan verschillende typische Canarische visgerechten, die extra lekker smaken door het uitzicht op zee. Ik kies voor de Gamba’s al Ajillo en die vallen zeker niet tegen. De Gamba’s zijn supervers, onwijs mals en de portie groot genoeg om te delen.

Lees ook: mijn review van Vista Mar in Tauro

Dag 11: Las Terrazas & La Garita

De volgende dag ga ik op pad om foto’s te maken voor mijn site. Nu ik hier een paar maanden ben om te wonen en werken op Gran Canaria wil ik mijn tijd optimaal benutten. Allereerst maak ik een stop bij winkelgebied Las Terrazas. Mocht je leuk willen shoppen op Gran Canaria, dan kan ik je dit onoverdekte winkelgebied van harte aanbevelen. Vooral als je gek bent op luxe producten en merkkleding kun je hier goed slagen. Las Terrazas is namelijk een outlet centrum, waardoor je hier wat minder betaalt t.o.v. de reguliere winkels.

Bij Las Terrazas schiet ik nog even bij de grote dierenspeciaalzaak binnen voor een fles natuurlijke hondenshampoo en grote zak voer voor Bram. Handig, want de dierenwinkels in het Zuiden van Gran Canaria hebben ze lang niet alles!

Na Las Terrazas rijden we door naar het nabijgelegen El Bufadero de la Garita: een van de meest bijzondere verborgen plekjes op Gran Canaria. Door de jaren heen is er niet veel veranderd, behalve dat er nu waarschuwingsborden voor influencers staan. La Garita is een fascinerend en uniek natuurfenomeen, maar kan zeker gevaarlijk zijn als je te dichtbij komt. Het gat in de rotsen zuigt het zeewater met een overweldigende kracht weg, om het vervolgens weer omhoog te spuiten en vol te laten lopen. Als je zelf een keer naar La Garita wil, dan kun je het beste ‘El Bufadero de la Garita’ in je navigatie invoeren.

Dag 12: werkdag

De dag erna is het weer tijd om wat artikelen uit te gaan werken. In de afgelopen dagen heb ik genoeg mooie foto’s kunnen maken en weer voldoende inspiratie opgedaan om een tiental nieuwe blog posts te schrijven, zoals over het nieuwe winkelcentrum Mogan Mall in Puerto Rico.

Dag 13: Stranddag & Papi’s Grill

Een ander groot voordeel van wonen en werken op Gran Canaria is dat je af en toe een stranddag kan inlassen. Omdat ik 24/7 met mijn werk bezig kan zijn, vind het ik soms lastig om er afstand van te doen. Vooral als ik in Nederland ben merk ik dat ik soms uren achter mijn laptop zit en alleen pauze neem om met Bram te gaan lopen. Hier is het op de een of andere manier makkelijker om even te ontspannen, dus besluit ik een vriendinnetje te appen voor een middagje aan het Amadores strand, een van mijn favoriete stranden op Gran Canaria. Daarna sluit ik de week af met een etentje bij Papi’s Grill in de Mogan Mall, waar ik geniet van een mals stukje Solomillo van de grill.

Ook interessant:
♥ complete reisgids Gran Canaria
♥ alles over werken op Gran Canaria
♥ 10 x mooiste plekken op Gran Canaria

Pin voor later

4 reacties op “Dagboek wonen en werken op Gran Canaria

 1. Maris | Moneyzz.nl zegt:

  Klinkt weer als een lekkere productieve leuke week! Heerlijk om te lezen weer! Ik tel alvast extra hard af. Inmiddels ben ik door jouw vorige blog heel zachtjes aan begonnen met sparen om ook een keer meerdere maanden op Gran Canaria te verblijven. Omdat ik nog veel andere spaardoelen heb op dit moment gaat het echt met af en toe een tientje op dit moment. Maar later wil ik een standaard (hoger) bedrag per maand gaan sparen hiervoor en extra’s hiervoor wegzetten! Door jouw avontuur heb ik er nu nog meer zin in gekregen om dit ook eens te kunnen doen. Ik hoop dat het mij over 2 jaar gaat lukken om het geld helemaal bij elkaar te hebben hiervoor.

 2. Veerlez zegt:

  Wat is het toch genieten op Gran Canaria he? Ik heb hier nog een maand te gaan en geniet optimaal van het weer. Wat ik me afvroeg, heb jij veel contact met de Digital Nomad beweging hier op Gran Canaria? Jij zit vooral in het zuiden toch? Daar lijkt me de communicty wat kleiner..

 3. Melissa zegt:

  Hi Veerle,

  Supertof dat jij hier ook bent! Ja zeker weten. Ik heb hier voorheen een aantal jaar gewoond en voel me alweer helemaal thuis 😉 Het gros van mijn vrienden woont hier in het Zuiden dus ik heb zelf inderdaad niet veel contact met de Digital Nomad community in Las Palmas. Jij wel?

  Groetjes Melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.