Emigreren naar Gran Canaria als twintiger: de voor- en nadelen

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - Melissa Tejeda

Nu the big 30 ook voor mij akelig dichtbij begint te komen, begin ik meer en meer na te denken over mijn jaren als twintiger. Let’s face it: als twintiger heb je vaak gewoon totaal geen idee waar je mee bezig bent. Je bent eigenlijk nog een kind dat net op weg is naar volwassenheid. En luisteren naar (goedbedoeld advies) van je ouders? Ho maar! Kortom, terugkijkend op mijn leven als twintiger kan ik concluderen dat ik me vaak genoeg schuldig heb gemaakt aan gekke fratsen. Maar één ding waar ik nooit, maar dan ook nooit spijt van zal hebben, was mijn besluit om te emigreren naar Gran Canaria als twintiger. Dus twintigers van Nederland en België: worstel jij op dit moment met de vraag of je wél of niet moet doorzetten? Óf ben jij een bezorgde ouder die zich afvraagt of dit de juist beslissing is voor je kroost? Dan ben je wellicht geholpen met mijn terugblik op emigreren naar Gran Canaria als twintiger!

Emigreren naar Gran Canaria als twintiger: de nadelen

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Melissa Tejeda

De Twilight zone

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Twilight zone - Anexo 2 Playa del Ingles

Ik emigreerde naar Gran Canaria toen ik 25 was en keerde terug toen de dertig eraan zat te komen. En al sla je me dood, ik heb geen idee hoé ik die jaren daar precies doorbracht. Thans, wel in globale zin. Ik werkte, genoot van het weer, sprak af met vrienden en … Blank. Geen idee. En het schijnt dat ik niet het enige slachtoffer ben van de, laten we zeggen de Canarische Twilight zone. Call me crazy, maar er zijn ontzettend veel mensen op Gran Canaria die het gevoel hebben in een andere dimensie te leven waar de tijd anders verloopt. Dit merk je voorál wanneer je even teruggaat naar ‘eigen land’. Kortom, als jij in als twenty-something naar Gran Canaria emigreert vliegen de jaren zo voorbij. Welcome to the Twilight zone!

Gebrekkig Nederlands

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Gebrekkig Nederlands - Kruiden Nederlandse taal

Als je als twintiger naar Gran Canaria emigreert is de kans groot dat je binnen no-time meerdere talen spreekt. Zo sprak ik overdag, vooral tijdens mijn werk, eigenlijk altijd een andere taal dan Nederlands. Superleuk natuurlijk, al dat Spaans, Italiaans, Duits enz., want het is onwijs goed voor je talenkennis. Anderzijds, zul je al snel merken dat het lastig(er) wordt om je in het Nederlands uit te drukken. Zeker wanneer je alleen thuis Nederlands praat! Zo weet ik nog goed dat ik voor het eerst weer een weekje op- en neer ging naar Nederland. Ik had gewoon moeite om de juiste woorden te vinden! En eerlijk gezegd, betrap ik mezelf er soms nog op enigszins gebrekkig Nederlands te praten en schrijven 😉

Vriendschappen vergaan

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De nadelen - Vriendschappen vergaan - Bram Melissa bergen Gran Canaria

Als twenty-something heb je ongetwijfeld een aantal vrienden of zelfs een vriendengroep. Misschien kennen jullie elkaar nog van school, of uit de tijd dat jullie nog met poppen speelden. Anyway, friends will be friends right? Hate to break it to you: nee, vriendschappen vergaan. Weleens gehoord van uit het oog, uit het hart? Het is hard, maar wel de waarheid. Had moeders toch wéér gelijk. Als jij gaat emigreren naar Gran Canaria als twintiger ga jij een compleet nieuw avontuur aan. Supergaaf, maar je vrienden zijn daar geen deel van. Je doet het alleen. Jouw ervaringen, jouw avontuur. In het begin zullen jullie ongetwijfeld nog Facetimen, Appen en Snappen, maar daarna houdt het langzaam aan op…

Weggaan is makkelijker dan terugkomen

Say what? Yep, weggaan (uit Nederland) is makkelijker dan terugkomen. Neem het aan van een ex-emigrant… Het moeilijkste van terugkomen is niet eens het vinden van een baan, huis, financiën etc. Het is de wederopbouw van je leven. Jij had een fantastisch en relaxed leven op Gran Canaria. Je was áltijd buiten, had een hoop Internationale vrienden, alles ging op z’n dooie gemakkie. En dan kom je terug in Nederland of België en BOOM, reality check. Hier is het stressen, rennen, jakken en jagen. Alles moet volgens de regeltjes en ‘mensen’ verwachten dat jij ook precies weet wat er van je verwacht wordt. Ik ken een aantal Nederlanders van mijn leeftijd, die na een aantal jaar op Gran Canaria gewoond te hebben, terug zijn gekeerd. Uiteindelijk zeggen ze allemaal hetzelfde: weggaan is makkelijker dan terugkomen.

Emigreren naar Gran Canaria als twintiger: de voordelen

Emigreren Gran Canaria - Emigreren naar Gran Canaria als twintiger - De voor- en nadelen - De voordelen - Playa del Ingles Anexo 2

Pfieew, nou hèeeee-hèeeeee. Dat hebben we gehad. Je zou haast denken dat er niets positief meer overblijft aan emigreren naar Gran Canaria als twintiger. No worries, we hebben het ergste wel gehad. Daarbij is het toch een kwestie van voor- en nadelen tegen elkaar afwegen. Dus: laten we eens even kijken naar de voordelen!

#YOLO

En zo is het! Toen ik zelf de knoop moest doorhakken om te gaan emigreren had ik een goede baan, mooi appartement, centjes op de bank en ga zo maar door. Kortom, de droom van iedere Nederlander 😉 Maar je leeft maar één keer, in ieder geval in dít leven (want: reïncarnatie etc. etc.). Dus waarom zou je niet die droom waarmaken? Al helemaal als je geen verplichtingen hebt zoals een koophuis, kinderen enz. (sorry moeders en vaders). Straks kan het niet meer!

Ervaring,YEAH!

Emigreren naar Gran Canaria als twintiger is een ervaring die je nooit of te nimmer zult vergeten. Hier kun je de rest van je leven op terugkijken en denken: wauw, ik heb het gewoon gedaan. Ik heb gedaan waar andere mensen van drómen. Ik bedoel: de gemiddelde leeftijd van de lezers hier is 45+. Dus kunnen we best concluderen dat deze mensen hier misschien ook al járen van dromen, maar deze droom – door omstandigheden – niet waar konden maken. En weet je, je kan beter spijt hebben van de dingen die je wél gedaan hebt, in plaats van die je niet gedaan hebt!

Zelfontwikkeling

Terugkijkend op Melissa vóór en ná Gran Canaria kan ik met trots zeggen dat ik – in positieve zin – voorgoed veranderd ben. Door te emigreren als twintiger leer je zó ontzettend veel over jezelf. Daarbij ben je volledig op jezelf aangewezen en moet je een heel nieuw leven opbouwen. Hallo zelfontwikkeling! Zie ook: levenslessen uit Gran Canaria.

Waardering voor je ouders

Ja lieve ouders: jullie lezen het goed. Hoewel ik begrijp dat ontzettend moeilijk is om je kroost los te laten, kan de scheiding ook een zeer positief effect hebben. Als ik even kijk naar mijn (voormalig) twintiger vriendenkring (including myself) op Gran Canaria, kan eerlijk zeggen dat ze stuk voor stuk véél meer waardering hebben gekregen voor hun ouders. Het is heel vanzelfsprekend om je ouders dichtbij te hebben: voor een lach, maar zeker ook voor een traan. En als je dat niet hebt, begin je dat juíst weer ontzettend te waarderen!

Het is goed voor je CV

Daar zit je dan: na járen van blokken en zwoegen heb je eindelijk je diploma in the pocket. Op naar het echte leven. Whooehoee, carrière maken! Je gaat overal op sollicitatie, maar het concrete aanbod blijft uit. Een bekend verhaal. Je bent tenslotte een nog-maar-net-afgestudeerd-broekie (no offence) 😉 Mijn punt is: je hebt nog niet zo héél erg veel te bieden. En dus kan een paar jaar buitenland ervaring nét hetgeen zijn dat jij nodig hebt om die onwijs-vette-droombaan-met-extreem-goed-salaris te scoren. Geloof me, werkgevers zijn er gek op! Het zegt namelijk iets over jouw karakter, zo’n avontuur (en dan hebben we het nog niet eens over je talenkennis gehad). Kortom, een paar jaartjes op een zonnig eiland vertoeven en jezelf ontwikkelen is nog helemaal zo slecht niet!

Meer weten over wonen op Gran Canaria? In deze video’s deel ik mijn ervaringen met emigreren en wonen op Gran Canaria!

Hulp nodig?

Pssst, wist je dat je een één op één video call met mij kunt boeken voor persoonlijke emigratiebegeleiding? Tijdens ons gesprek kun je mij al je vragen stellen over wonen en werken op Gran Canaria. Meer weten? Klik hier.

Ook interessant:
emigreren als 40 plusser
voorbereiden op emigratie in 4 stappen 
meer emigratieverhalen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.