Dagboek mijn verblijf op Gran Canaria

Dagboek mijn verblijf op Gran Canaria

Begin dit jaar besloot ik om mijn leven in Nederland in te ruilen voor een tijdelijk verblijf op Gran Canaria. Zo gezegd, zo gedaan vertrok ik samen met mijn Labrador Bram uit Nederland om een paar maanden op Gran Canaria te gaan wonen en werken. In dit artikel geef ik je een kijkje in mijn verblijf op Gran Canaria!

Mijn verblijf op Gran Canaria

Ondertussen is mijn vijfde week alweer aangebroken en ik moet zeggen dat de tijd ontzettend snel voorbij vliegt! Mijn verblijf op Gran Canaria is natuurlijk niet te vergelijken met een vakantie hier, want er moet gewoon gewerkt worden. Daarom ga ik de meeste dagen op pad om foto’s te maken en plekjes te bezoeken om uiteindelijk alles weer te verwerken in mooie artikelen met tips over Gran Canaria.

Nu vraag je je misschien af: hoe kan ze dat dan doen? Tot een halfjaar geleden had ik, naast mijn blog en webshop, gewoon een fulltime baan als accountmanager voor PostNL pakketten. Toen mijn contract niet verlengd werd besloot ik een sprong in het diepe te wagen en 100% voor mijn eigen bedrijf te gaan, met als gevolg dat ik nu locatie-onafhankelijk kan werken.

Lees hier mijn verhaal terug over hoe mijn avontuur op Gran Canaria begon.

Dag 28

Eigen baas zijn biedt veel voordelen, maar het is ook weleens lastig. Zo weet ik niet precies wat ik iedere maand verdien, terwijl mijn vaste lasten in Nederland wel gewoon doorgaan. Bovendien vond ik het de eerste paar weken hier nog best lastig om tijdens mijn verblijf op Gran Canaria een goede balans te vinden tussen werk en me-time. Ik zie mijn blog en webshop niet per sé als werk, maar iets dat ik onwijs leuk vind. Daardoor is het soms moeilijk om afstand te nemen en van mijn tijd hier te genieten.

Vandaag kies ik er bewust voor om een werkdag in te lassen. Het is maandag en dat betekent dat er weer een hoop gedaan moet worden voor mijn webshop. Bovendien is het Calima en dus niet de beste dag om op pad te gaan. Voor de mensen die dit begrip nog niet kennen; op dagen als deze lijkt het heel mistig, maar eigenlijk is het meer een zandbak die over het eiland is uitgestort, waardoor al het zand in de lucht blijft hangen. Dit gebeurt wanneer de wind vanuit de Sahara komt, met als gevolg dat al het zand deze kant op wordt geblazen. Een Calima is onschuldig, maar mensen die er gevoelig voor zijn kunnen hoofdpijn hebben of last van hun ogen of luchtwegen krijgen.

In mijn webshop verkoop ik Aloe Vera crèmes die gemaakt worden van Aloë Vera uit Gran Canaria en de andere Canarische Eilanden. Om de versheid van deze producten te waarborgen bestel ik gemiddeld iedere twee weken een nieuwe voorraad die ik dan laat overkomen vanuit Gran Canaria. Januari is een erg drukke maand geweest en hierdoor was ik tegen alle verwachtingen zo door de voorraad heen!

Via deze link kom je in mijn webshop, waar je nu 10% korting ontvangt met code vip10.

Dag 29

Omdat ik maandag grotendeels bezig was met de online shop moet ik dinsdag flink aan de bak voor mijn blog. De Calima is gelukkig al een heel stuk minder, maar nog niet helemaal weg. Daarom ga ik ‘s ochtends aan de slag met het uitwerken van een nieuw artikel over mijn leven op Gran Canaria. In de loop van de middag rijd ik richting het vliegveld om mijn ouders op te halen. Eenmaal terug thuis gaan moeders en ik richting Puerto Rico voor een koffietje bij de ijssalon in de Mogan Mall.

Na een onwijs lekkere koffie doen we een rondje door de Mogan Mall en nemen we een kijkje bij de Aloe Vera winkel van mijn leverancier, Finca Canarias. Naast de pure Aloe Vera Gel heb ik dit keer ook de pure Aloe Vera sap besteld. Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze sap zelf geprobeerd heb, dus leek het me handig om zelf een paar flessen te kopen. Eenmaal daar werden we vriendelijk geholpen door medewerkster Martha, die perfect Nederlands spreekt! De winkel ziet er prachtig uit en het is leuk om een groot deel van de producten die ik zelf ook verkoop hier uitgestald te zien.

Dag 30

Op woensdag besteed ik de ochtend aan het uitwerken van een aantal nieuwe artikelen. ‘s Avonds hebben we gereserveerd bij Mi Vida, een nieuw restaurantje in Puerto de Mogán. Ik ontdekte dit vrolijk ogende tentje per toeval toen ik de week ervoor in Puerto de Mogán liep en voelde me gelijk aangetrokken tot de uitbundige en bovenal kleurrijke decoraties.

Wat dit restaurantje vooral zo bijzonder maakt is dat ze hier alleen met de beste ingrediënten werken en ook alles vers wordt bereid. Op de menukaart staan allerlei culinaire gerechten waardoor het nog knap lastig is om te kiezen. Uiteindelijk kies ik voor een gebakken kaas met palmhoning, gekonfijte eendenbout en een chocolademousse als dessert en ik kan je vertellen; dit restaurantje is echt een aanrader! Ik ga nog zeker een keer terug om de rest van de kaart te proberen.

Lees hier mijn review van restaurant Mi Vida

Dag 31

De volgende dag ben ik, bewapend met laptop, de hele dag op pad. Mijn eerste stop is bij El Picoteo in San Fernando, één van mijn favoriete tapaszaakjes op Gran Canaria. Hoewel ik niets te klagen heb over mijn normale werkplek is het een fijne afwisseling om een keer ergens anders te zitten en werk te combineren met een lekkere lunch.

Ik kies voor de gamba’s al ajillo, een echte aanrader voor als je hier eens gaat lunchen of dineren. Daarna smul ik van een garnalensalade, gevulde pepers en probeer ik levertjes, die niet helemaal naar mijn smaak zijn. Ik werk door tot een uur of twee en besluit mijn locatie dan te verruilen voor het gezellige Playa del Inglés.

In plaats van de taxi kies ik er ditmaal voor om te lopen. Het is heerlijk weer en ik kan wel wat beweging gebruiken na een hele tijd achter de laptop gezeten te hebben. Ik wandel naar het begin van San Fernando, waarna ik via de brug de weg oversteek en bij de Gran Chaparral uitkom. Daarna loop ik de straat uit richting het strand, waar ik langs de paseo naar de rotonde bij Anexo 2 loop.

Zoals altijd is het weer een en al gezelligheid op het plein dat ik de afgelopen jaren mijn werkplek mocht noemen. Destijds was het allemaal vanzelfsprekend om hier iedere ochtend aan te komen en aan het werk te gaan, maar nu bekijk ik deze plek met heel andere ogen. Ik zeg gedag tegen mijn oud-collega en andere workers en zoek dan een plekje op het terras van La Piazza. Daarna bestel ik een wijntje en klap ik mijn laptop open, terwijl ik ondertussen geniet van de acrobaten en zangers die op dat moment optreden op het plein.

Dag 32

Vandaag sta ik vroeg op en maak ik een lange wandeling met Bram. Daarna rij ik richting San Fernando voor een manicure. Als ik klaar ben bij de nagelsalon is het alweer middag en dus besluit ik een hapje te gaan eten. Een tijdje terug zag ik dat Shorty’s Beach Club plaatsgemaakt heeft voor het Hard Rock Café, dus besluit ik daar te gaan lunchen. Een jaar of 10 geleden zat er al eens een Hard Rock Café bij de Yumbo in Playa del Inglés, maar destijds heb ik er nooit gegeten tijdens mijn verblijf op Gran Canaria.

Tijdens mijn reis naar Amerika heb ik wel een aantal Hard Rock Cafés bezocht en was erg verrast door zowel het eten als de sfeer. Als ik aankom bij Hard Rock in Playa is het lunchtijd, maar gelukkig zijn er nog een paar fijne tafeltjes vrij die uitzicht hebben op het strand van Playa. Ondanks dat het vandaag erg winderig is worden we goed beschut tegen de wind. Het personeel is supervriendelijk en de inrichting heel vrolijk, met veel kleur en natuurlijk met de nodige muziek memorabilia, zoals jasjes van Freddie Mercury, Madonna en Lady Gaga. Iedere avond treden hier vanaf 21.00 uur muzikanten op, dus het is zeker de moeite waard om daarvoor nog een keer terug te komen.

Op de menukaart staan gerechten met Amerikaanse invloeden, zoals een behoorlijke selectie burgers, fingerfood en salades. Mijn oog valt op de 24K Gold Burger en aangezien ik nog nooit goud heb gegeten moet ik die natuurlijk even proeven! Moeders kiest voor de nachos met spinazie-artisjok dip. De burger zag er niet alleen appetijtelijk uit, maar smaakte ook nog eens goed. Het vlees was heerlijk gekruid en het goud maakte het geheel helemaal af, alhoewel ik niet kan bevestigen dat goud een smaak heeft. Verder zat er een flinke portie verse, krokante frietjes bij en werd het geheel afgemaakt met een pittig barbecuesausje.

Dag 33

Op zaterdagavond ga ik sinds lange tijd weer eens naar Café de Hut. Toen ik hier nog woonde kwam ik hier best regelmatig, maar nu is het alweer even geleden. Inmiddels is de Hut verhuisd naar een nieuwe locatie in de Cita. Bij aankomst worden we begroet door eigenaar Erik en ik grap nog even dat het nu echt op een (feest)Hut lijkt. Het is een uur of 9 als we binnenkomen en zelfs dan zit het binnen al redelijk vol. Achter de bar staan eigenaar Theo met barman Jordy en Bianca.

Ik bestel een Liefmansje en maak een praatje. Een halfuur later is de Hut al aardig volgelopen en zingt iedereen mee met Hollandse hits en klassiekers. Er wordt gezongen, gedanst en gelachen en die Oer-Hollandse gezelligheid is precies wat je kunt verwachten van een avond in Café de Hut. Erik en Theo weten er altijd weer een feestje van te maken! Het feest gaat door tot in de vroege uurtjes en tegen het einde van de avond ontmoet ik nog een gezellige groep Nederlanders, met wie ik nog op stap ga in de Yumbo. Het was licht toen ik thuiskwam …

Dag 34

Over de volgende dag kan ik vrij kort zijn; het was een zware avond. Ik slaap lekker uit en eindig de week met een maaltijd bij de Panda Wok in Puerto Rico en duik dan weer vroeg m’n bedje in.

Ook interessant:
♥ mooiste plekjes van Gran Canaria
♥ leukste activiteiten op Gran Canaria
♥ tips voor je eerste vakantie Gran Canaria

Pin voor later

Een reactie op “Dagboek mijn verblijf op Gran Canaria

  1. Maris | Moneyzz.nl zegt:

    Lekker ondernemend bezig geweest! En leuk hoe je die wandeling van San Fernando naar Playa beschrijft, deels liep ik zo met je mee in gedachten toen ik het las, wist precies waar je liep dan! (Deels ook niet). Leuk om te lezen weer! En hier gaat de tijd ook onwijs snel, zo was het januari en nu alweer bijna half februari! Niet normaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.