Reisverslag Gran Canaria in Augustus

Uitzicht op Anfi del Mar en de Zee Reisverslag Gran Canaria in Augustus

Na een kleine vertraging landen we tegen half twaalf ‘s avonds op Las Palmas airport. Het is rustig op het vliegveld en als we de bagagehal binnenlopen komen de eerste koffers al over de band. Even gaan we door de glazen schuifdeuren naar de vertrekhal en worden we enthousiast opgewacht door mijn vriend José die op Gran Canaria woont. Tijdens de autorit kletsen we elkaar bij over alle dingen die we de afgelopen maanden hebben meegemaakt en geniet ik met volle teugen van de heerlijk warme avondlucht. Na een halfuurtje rijden komen we aan bij plaats van bestemming en kletsen nog even verder onder het genot van een drankje.

Reisverslag Gran Canaria in Augustus

Dag 1

De volgende dag word ik rond een uur of acht wakker door het geluid van mijn wekker die afgaat. En ondanks dat het nog vroeg is, kan ik de warme zonnestralen al door de gordijnen voelen. Met een flinke beker koffie in de hand loop ik richting de tuin en blijf ik even staan bij de railing. Het uitzicht op de zee en Tauro vallei gaat nooit vervelen. In de verte hoor ik het geluid van ruisende golven. Heerlijk om zo wakker te worden!

Rond een uur of negen staat mijn vriend José voor de deur. Gewapend met zonnebril loop ik naar beneden en stap ik in zijn Renault Cabrio om hem even later af te zetten bij Anfi Tauro. Vervolgens rij ik terug om mijn zus op te pikken en rijden we samen naar Playa om een auto te huren voor de rest van de week.

Één van de meeste dingen die ik mis aan Gran Canaria zijn de ochtenden in Playa del Inglés. Wanneer alle vakantiegangers nog lekker aan het ontbijt zitten heeft dit kustplaatsje een heel andere vibe. Wanneer ik dan rond een uur of negen aankwam bij mijn werkplek aan het strand van Playa del Inglés, was het één en al rust. Lege zonnebedjes, wachtend op de eerste strandgangers, de eerste horeca tentjes die opengingen en een enkele sportieveling die over het strand rende. Ahh, the good old days!

Na een paar rondjes gereden te hebben, vind ik een parkeerplekje vlakbij het treintje in Playa en loop ik bij Suarmez autoverhuur binnen. Inmiddels ben ik hier al tientallen keren geweest om een auto te huren voor vrienden, familie en mijzelf. Ik spreek de vriendelijke Spaanse medewerkster aan die me eerder geholpen heeft en laat haar het papier van de vorige keer zien. Na een paar telefoontjes is alles in kannen en kruiken en kan ik een uurtje later terugkomen om de Volkswagen Up op te halen, die me nog geen twee tientjes per dag + 100 euro borg kost.

We besluiten onze tijd te benutten met een tripje naar één van mijn favoriete supermarkten op Gran Canaria, de Hiperdino in El Tablero. Ook doen we nog een rondje bij de Stradivarius, Pull & Bear en de Zara, voordat we terugrijden richting Playa. Inmiddels is de temperatuur al flink opgelopen en begin ik behoorlijk te snakken naar een verfrissende duik in het zwembad. Nadat we de huurauto hebben opgehaald, rijden we samen terug naar Tauro en blijven we rest van de dag lekker chillen aan het zwembad.

Dag 2

De volgende dag zijn we allebei weer vroeg uit de veren. Na een uitgebreid ontbijt op het terras, stelt mijn zus voor om een dagje Anfi te doen. Anfi del Mar is al jaren mijn favoriete strand op Gran Canaria, dus daar zal ik natuurlijk nooit nee tegen zeggen! Toen ik nog op Gran Canaria woonde, was dit één van de weinige plekken waar ik zelf ook weer even het gevoel had op vakantie te zijn. Het witte zand, turquoise water, hartvormige eiland en de gezellige sfeer maken dat het je even helemaal kunt ontspannen!

We parkeren onze auto in de wijk Los Caideros, vlak achter het Anfi hotel. In deze wijk kun je je auto namelijk gratis parkeren en loop je zo, via de achterkant, naar de lift die je naar het Anfi strand brengt. Ondanks de bewolking en zanderige Calima lucht, is de temperatuur weer uitstekend voor een stranddag. Als we aankomen op het strand zijn we één van de eersten en hebben we te kust en te keur betreft de zonnebedjes. We kiezen voor een tweetal bedjes aan de buitenzijde tegen het stenen muurtje, zodat we de bedjes later mee kunnen draaien met de zon.

Wanneer we helemaal geïnstalleerd zijn, nemen we eerst een verkoelende duik in de zee, alvorens we proviand in gaan slaan bij de Spar. Het zoute water is nog niet heel warm en voelt daardoor lekker fris aan. Even later komen de eerste strandgangers in beweging. Het is een komen en gaan van locals, Anfi gasten en gasten van hotels uit de buurt. En tegen een uur of elf is er een ware invasie uitgebroken van handdoeken en parasols. Anfi is namelijk een openbaar strand, waar ook de locals graag gebruik van maken, maar die gaan echt geen bedje huren! Dus als ik een halfuur later weer een duik wil nemen is het een ware hindernisbaan richting de zee geworden.

Tegen de middag besluit ik een filmpje op mijn Facebook pagina te zetten en vraagt de Vlaamse eigenaresse Anita van de Anfi duikschool of ik even gedag kom zeggen. Leuk! In de twee jaar tijd dat ik deze blog nu run, heb ik helaas nog niet vaak het genoegen gehad om jullie ontmoeten. Dus ben je in buurt, of zie je me ergens op Gran Canaria, let me know!

Later die avond zijn we uitgenodigd om een hapje te komen eten bij restaurant Il Gusto in Arguineguin. Ik ben gek op eten en ontdek graag nieuwe plekjes, dus toen de Nederlandse eigenaresse Linda mij vroeg om langs te komen, hoefde ik er geen seconde over na te denken! Het eten bij Il Gusto was in één woord: FENOMENAAL! Een dikke vette tien voor zowel het eten als de uitstekende bediening van Il Gusto. En omdat ik jullie deze restaurant ervaring ook zeker niet wil onthouden, volgt er later nog uitgebreide review over de avond bij Il Gusto.

Dag 3

Omdat we pas rond een uur of twee ‘s nachts weggingen bij Il Gusto, besloot ik de volgende dag geen wekker te zetten en lekker uit te slapen. Rond een uur of tien is het al bloedheet in de slaapkamer. Ik sta op, trek alvast m’n bikini aan, maak een bakkie pleur en nestel me op de bank met m’n laptop. Want ondanks dat ik hier op vakantie ben, gaat het werk aan de blog en mijn Aloe Vera Webshop wél gewoon door. Ik hou me tot een uur of één bezig met Social Media, het updaten van Blog Posts, bijwerken van de Aloe Vera voorraad en klap dan m’n laptop dicht.

De rest van de middag besteed ik aan het lezen van een heerlijke chicklit op een zonnebedje naast het zwembad. Het is vandaag wat bewolkter aan de Westkust en de Calima lucht maakt het extra benauwd. Ik ga helemaal op in het verhaal over twee zussen in Engeland, die een antiekwinkel van hun tante erven. Er gaat wat mij betreft niets boven wegdromen bij goed boek, terwijl je een heerlijke dosis vitamine Gran Canaria opdoet!

Omdat we allebei geen zin hebben om te koken, besluiten mijn zus en ik om ‘s avonds een hapje te gaan eten bij de Panda Wok. Mocht je hier nog nooit geweest zijn en goedkoop een hapje willen doen, dan is dit zaakje echt een aanrader! Wij komen al jaren bij de Panda Wok en vinden het nog steeds één van de betere woks in Puerto Rico.

Als we onze buikjes weer goed gevuld hebben doen we nog even een rondje in het Shopping Center van Puerto Rico. Ik persoonlijk heb niet heel veel met dit toeristische plaatsje, hoofdzakelijk omdat het zo Engels georiënteerd is. Maar van tijd tot tijd is het best gezellig om een rondje te doen langs alle winkeltjes. Tot slot lopen we nog even binnen bij het nieuwe Shopping Center, The Market in Puerto Rico. Dit moderne winkelcentrum is nog niet zo lang open en heeft een prima aanbod aan winkeltjes, eetgelegenheden én een heel moderne Spar supermarkt.

Eenmaal terug thuis in Tauro schenk ik mezelf een lekker glaasje vino in en besluit ik weer even achter de laptop te kruipen voor een nieuw reisverslag.

Ik hoop dat jullie genoten hebben van dit reisverslag Gran Canaria in Augustus en misschien weer wat inspiratie hebben opgedaan voor jullie volgende vakantie. En nu ik toch op Gran Canaria ben, welke dingen zou jij graag terugzien in een volgend reisverslag? Laat het me weten in de comments onder dit artikel!

Ook interessant:
reisverslag naar Gran Canaria in Augustus #2
♥ tips voor een goedkope vakantie naar Gran Canaria
♥ mooiste stranden aan de Westkust van Gran Canaria

Pin voor later

2 reacties op “Reisverslag Gran Canaria in Augustus

  1. Rene van riet zegt:

    Misschien eens leuk om het binnenland in te gaan en om daar wat over te schrijven en ons tips aan te bieden

  2. Melissa zegt:

    Thnx voor je comment Rene! Ik zal binnenkort eens wat artikelen gaan schrijven over het binnenland van Gran Canaria 🙂

    Groetjes Melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.