Spaans leren voor beginners

Spaans leren voor beginners 10 handige tips om je op weg te helpen

Als je van plan bent om naar Gran Canaria of een andere Spaanstalig (ei)land te emigreren, dan is Spaans leren toch wel een must. Ik kan me goed voorstellen dat Spaans leren voor beginners een hele uitdaging lijkt. En ja, je kan inderdaad een cursus volgen in Nederland, België of Gran Canaria, maar daar heeft niet iedereen het geld of de tijd voor. Dus help ik je graag een eindje op weg met mijn 10 tips om Spaans te leren. Suerte!

Spaans leren voor beginners

Emigreren Gran Canaria - Emigratie tips - Spaans leren voor beginners 10 x handige tips - San Fernando Gran Canaria

1. Je favoriete films en series

Heb jij ook een hele waslijst aan series die je op de voet volgt? Of van die films die je zo goed vindt, dat je ze keer op keer blijft kijken? Kijk ze dan eens in het Spaans! Via de Spaanse TV óf via je Netflix account. In ieder land is er namelijk weer andere content beschikbaar. Dus vind je in Gran Canaria een enorme bulk aan Spaanstalige films en series 😉

2. Spaanstalige kranten

Er zijn oneindig veel websites die Spaanse nieuwsberichten vertalen naar het Nederlands en het is o zo verleidelijk om juist deze sites te bezoeken om up-to-date blijven… Maar waarom zou je niet gewoon het nieuws in het Spaans lezen?

3. Maak een lijstje

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Je kunt je verdiepen in 100.000 Spaanse woorden, maar geloof me: je gaat ze echt niet allemáál gebruiken. Begin bij het begin en ga na welke woorden belangrijk zijn voor jou. Maak vervolgens een lijstje met woorden die je vrijwel dagelijks gebruikt en het oefenen kan beginnen!

4. Recepten

Emigreren Gran Canaria - Emigratie tips - Spaans leren voor beginners 10 x handige tips - Spaanse recepten - Gambas al Ajillo

Hou jij ook zo van koken? Dan is deze tip extra leuk! Ga eens aan de slag met een aantal van je favoriete Spaanse gerechten. Enerzijds leer je alle ingrediënten direct in het Spaans (sal, pimiento, ajo etc.) en anderzijds is dit de perfecte manier om kennis te maken met de Spaanse en Canarische keuken. Het zal je nog verbazen hoeveel Spaanse woorden jij al kent, zoals Gambas. Spaans leren voor beginners was nog nooit zo makkelijk!

5. Tijdschriften

Ben jij ook zo gek op (mode)tijdschriften en of roddelblaadjes? Koop ze dan eens in het Spaans! Hoe handig is het om deze woorden in het Spaans te lezen en begrijpen: kun je je woordenschat gelijk oefenen voor de volgende keer dat je je wil gaan shoppen tijdens de rebajas!

6. Spaanse muziek

Afgelopen zomer werden de hitlijsten gedomineerd door Spaanstalige nummers. Pak nu het nummer Despacito, wat wekenlang op nummer 1 stond. Als je deze nummers maar vaak genoeg hoort, ga je vanzelf meezingen. Hup, lyrics vertalen en je bent al een heel eind op weg met je Spaans!

7. Post-its

Plak post-its op (zichtbare) voorwerpen in huis die je vaak of dagelijks gebruikt. Denk aan: de koelkast, eettafel of je deur. Zo ontkom je niet aan de Spaanse vertaling. Een kind kan de was doen!

8. Uiteten gaan

Emigreren Gran Canaria - Emigratie tips - Spaans leren voor beginners 10 x handige tips - Spaanse menukaart El Picoteo San Fernando

Van al dat Spaans leren krijg je ook een rammelende maag. En dus: dé perfecte kans om je net-opgedane-kennis toe te passen in de praktijk. Dus sla die toeristenzaakjes over en ga eens een hapje eten bij een zaakje waar vooral locals komen, zoals bij Taberna El Picoteo in San Fernando. En als je er toch bent, probeer dan eens alles in het Spaans te bestellen. Het zal je verbazen hoe behulpzaam mensen zijn je laat blijken dat je graag wil leren.

9. Spaans voor Dummies

Kom je er niet aan uit met bovenstaande tips? Dan kun je altijd nog aan de slag met Spaans voor Dummies. Dit boek heeft mij in het begin een heel eind op weg geholpen om de basis van de Spaanse taal onder de knie te krijgen. Spaans voor Dummies is onder andere verkrijgbaar bij de boekhandel (ook op het vliegveld) óf online te bestellen. Bestel de kleine Spaans voor Dummies voor 8,99 euro

10. Oefenen

Tenslotte: je zal nooit Spaans leren als je er maar ‘af en toe’ mee bezig bent. Mijn advies: maak iedere dag minstens een uurtje tijd vrij om je Spaans onder de knie te krijgen. Enneh, dat hoeft niet lastig te zijn, want zelfs op het strand kun je nog je Spaans oefenen.

Lees ook:
nog 5 tips om Spaans te leren
alle tips voor je eerste keer naar Gran Canaria
emigreren in 4 stappen

Pin voor later

2 reacties op “Spaans leren voor beginners

  1. Melissa
    Melissa zegt:

    Bedankt voor je berichtje! En leuk om te lezen dat je er iets aan hebt 🙂

    Groetjes Melissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.